Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Csirkés burrito tál meal prep recept

Csirkés burrito tál meal prep recept
Lauren Dawes
Író és szakértő2 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Te is képes lennél minden nap bevágni egy csirkés burritot ebédre?

Nos, ezzel a burrito tál recepttel ez sem akadály, hiszen nemcsak időt takaríthatsz meg, de még a makrótápanyagoknak is kedvezel, ha elkészíted. Ízekben gazdag, hihetetlenül egyszerűen összeállítható (és ez véleményünk szerint a legjobb fajta recept), ráadásul egész nap gondoskodik a jóllakottságról.

Ha egy kicsit engedékenyebb szeretnél lenni magaddal szemben, akkor javasoljuk, adj hozzá néhány szelet friss avokádót, vagy készíts házilag darabosabb guacamolét megkoronázva így a végeredményt.

Adag: 4 

Hozzávalók

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (kockázva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 csirkemellfilé (kockázva)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 2 konzerv fekete bab (leszűrve)
  • 1 üveg salsa szósz
  • 200 g barna rizs (50g adagonként)
  • Tálaláshoz: lime cikkek & friss koriander

csirkés burrito

Receptek

Teriyaki húsgolyó meal prep recept

Ha megkóstolod ezt a teriyaki húsgolyót, akkor tuti, repetázni is fogsz belőle!

Receptek

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál

Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged! A friss zöldség, a laktató édesburgonya darabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg.

Elkészítés módja

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dobd rá a felkockázott vöröshagymát! Amikor a hagyma már üvegesre sült, add hozzá a zúzott fokhagymát!
  2. Tedd a serpenyőbe a felkockázott csirkemellet! Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítsd, keverd össze alaposan! 5-10 percig süsd, amíg a csirke darabok teljesen át nem sültek!
  3. Következő lépésként öntsd bele a leszűrt fekete babot, a salsa szószt, majd keverd jól össze az csirkés egyveleget! Néhány percig főzd, majd tálald az ételtartó edényekbe az elkészített rizs mellé! Friss koriander levelekkel és lime cikkekkel díszítsd! Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:

 

Táplálkozási információk

Kalóriák378
Teljes zsír8g
Összes szénhidrát35g
Fehérje30g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein