Receptek

Fehérjés fahéjas csiga keksz recept

Fehérjés fahéjas csiga keksz

Fehérjés fahéjas csiga keksz hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
  2. Keverd össze a zablisztet 25 g fehérjeporral, az egész tojással, a tojásfehérjével, a natúr joghurttal és a felolvasztott kókuszolajjal. Gyúrható masszát kell, hogy kapj.
  3. Zabliszttel vékonyan megszórt nyújtódeszkán nyújtsd ki téglalap alakúra a tésztát.
  4. A maradék fehérjeport keverd sűrű krémes állagúra egy kevés vízzel. Kend meg az egész felületet a krémmel, majd szórd meg az eritrittel.
  5. Tekerd fel a tésztát a vízszintes vagy a függőleges oldala mentén attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb csigákat szeretnél kapni.
  6. Ezután vágd fel a tekercset egyenlő szeletekre (kb. 1-2 cm vastagságúra), majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  7. Tedd sütőbe és süsd kb. 12 percig.

Tápanyagtartalom (az egész adagra):

Kalória: 844
Fehérje: 58 g
Zsír: 45 g
Szénhidrát: 46 g



Gökler Krisztina

Gökler Krisztina

Fitnesz és egészséges életmód blogger és vlogger

Gökler Krisztinek hívnak, de Zabkásakirálynőként ismertek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal foglalkozó blogomnak köszönhetően. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy megmutassam az embereknek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást.