Fehérjés fahéjas csiga keksz hozzávalók:
- 75 g Instant Zab
- 50 g Fahéjas csiga ízű Impact Whey Protein
- 30 g kókuszolaj
- 30 g natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 50 g eritrit
- fahéj
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
- Keverd össze a zablisztet 25 g fehérjeporral, az egész tojással, a tojásfehérjével, a natúr joghurttal és a felolvasztott kókuszolajjal. Gyúrható masszát kell, hogy kapj.
- Zabliszttel vékonyan megszórt nyújtódeszkán nyújtsd ki téglalap alakúra a tésztát.
- A maradék fehérjeport keverd sűrű krémes állagúra egy kevés vízzel. Kend meg az egész felületet a krémmel, majd szórd meg az eritrittel.
- Tekerd fel a tésztát a vízszintes vagy a függőleges oldala mentén attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb csigákat szeretnél kapni.
- Ezután vágd fel a tekercset egyenlő szeletekre (kb. 1-2 cm vastagságúra), majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Tedd sütőbe és süsd kb. 12 percig.
Tápanyagtartalom (az egész adagra):
Kalória: 844
Fehérje: 58 g
Zsír: 45 g
Szénhidrát: 46 g