Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fehérjés fahéjas csiga keksz recept

Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger8 év Ago
Gökler Krisztina profiljának megtekintése

Fehérjés fahéjas csiga keksz

Fehérjés fahéjas csiga keksz hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
  2. Keverd össze a zablisztet 25 g fehérjeporral, az egész tojással, a tojásfehérjével, a natúr joghurttal és a felolvasztott kókuszolajjal. Gyúrható masszát kell, hogy kapj.
  3. Zabliszttel vékonyan megszórt nyújtódeszkán nyújtsd ki téglalap alakúra a tésztát.
  4. A maradék fehérjeport keverd sűrű krémes állagúra egy kevés vízzel. Kend meg az egész felületet a krémmel, majd szórd meg az eritrittel.
  5. Tekerd fel a tésztát a vízszintes vagy a függőleges oldala mentén attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb csigákat szeretnél kapni.
  6. Ezután vágd fel a tekercset egyenlő szeletekre (kb. 1-2 cm vastagságúra), majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  7. Tedd sütőbe és süsd kb. 12 percig.

Tápanyagtartalom (az egész adagra):

Kalória: 844Fehérje: 58 gZsír: 45 gSzénhidrát: 46 g

Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger
Gökler Krisztina profiljának megtekintése
Gökler Krisztina táplálkozási tanácsadó és fitness/életmód blogger, vloggert korábban Zabkásakirálynőként ismerhettétek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal oldalainak köszönhetően. Legfőbb célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást. Megtalálod Instagram-on is: https://www.instagram.com/krisztigokler/
myprotein