Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Házi hamburger recept – igazi smashed burger otthon!

Házi hamburger recept – igazi smashed burger otthon!
Monica Green
Író és szakértő5 hónap Ago
Monica Green profiljának megtekintése
A kedvenced a smashed, azaz szétnyomott burger? Nem csoda: a módszer lényege abban rejlik, hogy a húst egy magas hőmérsékletű serpenyőben sütjük szétnyomva, így nem csak az íze lesz más, de a végeredmény extra szaftossága is garantált. Spékeljük meg mindezt rengeteg sajttal és már meg is van a jövő pénteki házi hamburger recept - mert a legjobb verzió a konyhádban születik, és nem a gyorsétteremben, ebben biztos lehetsz!  Ha szeretnéd csökkenteni az ételrendeléseid számát, szükséged lesz néhány bombabiztos receptre: egy egészséges hamburger mindig jó ötlet és vendégvárónak is tökéletes. Savanyított hagyma, hamburgerszósz, zamatos és szaftos hús - tudsz ennél jobbat? Íme a legjobb házi hamburger receptje!
Házi hamburger recept

Házi hamburger recept

Egészséges hamburger recept - smashed burger otthon

  • Adag: 2
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Elkészítési idő: 10 perc

A házi hamburger hozzávalói

  • 300 gramm sovány darált marhahús
  • Egy nagy csipet só és fekete bors
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 szelet Monterey Jack sajt (vagy bármilyen más könnyen olvasztható sajt) 
  • 1 evőkanál ketchup
  • ½ evőkanál angol mustár
  • 1 evőkanál light majonéz
  • 2 evőkanál savanyú uborka feldarabolva
  • 120 milliliter fehérborecet
  • 120 milliliter víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál só
  • 1 evőkanál egész feketebors
  • 1 közepes fej lilahagyma

A házi hamburger elkészítése

Házi hamburger recept lépésről-lépésre:

  1. Elsőként készítsd elő a savanyított hagymát: forrald fel a fehérborecetet, a vizet, a cukrot, a sót és az egész feketeborsot. Amint a só és a cukor feloldódott a folyadékban, hagyd, hogy az egész kihűljön. 
  2. Szeleteld fel a hagymát hajszálvékonyra és tedd egy üvegbe. Öntsd rá a kihűlt, fűszeres folyadékot és tedd be a hűtőbe.
  3. 30 perc múlva már kész is a savanyított hagyma, amit akár 2 hétig is eltarthatsz a hűtőben, hogy más ételeket is megkoronázz vele! 
  4. A szószok felhasználásával készítsd el a házi burgerszószt is: keverd össze őket, amíg teljesen sima nem lesz a végeredmény. 
  5. Vágd félbe a hamburgerbucit és pirítsd 2-3 percig egy forró, lehetőleg öntött vas serpenyőben. Ezután az alját és a tetejét is kend meg burgerszósszal, majd tegyél rá néhány salátalevelet, savanyú uborkát és savanyított lilahagymát is.
  6. Következik a hamburgerhús elkészítése: tedd a darált húst egy tálba és fűszerezd sóval, borssal, valamint add hozzá a Worcestershire szószt, majd alaposan keverd össze. Hagyd pihenni ezt a keveréket 15 percig, majd oszd 4 részre, mindegyikből gömböt formázva a kezeiddel. 
  7. Ha megbizonyosodtál róla, hogy a serpenyő tűzforró, tegyél bele egy kis olajat és két részletben süsd meg a húst: egyszerre csak két húspogácsával dolgozz, hogy a marhának legyen helye szétterülni. 
  8. Használj egy spatulát vagy kifejezetten erre a célra kitalált hamburger lapátot és nyomd le a húsgolyókat, amíg teljesen kilapítod őket. Süsd az egyik oldalukat 60 másodpercig, majd fordítsd meg őket. 
  9. Az egyik húspogácsa tetejére tegyél egy szelet Monterey Jack sajtot, majd jöhet a másik húspogácsa. Ha a sajt megolvadt, vedd ki a húst a serpenyőből és tedd a hamburgerbuciba. Ismételd meg a műveletet a másik két húspogácsával is. 
  10. Végül tegyél néhány szelet paradicsomot a hústorony tetejére, fedd le a hamburgerbuci tetejével - és kezdődhet a hamburger lakoma!

Az egészséges hamburger tápértéke egy adagban

  • Kalória: 590 kcal
  • Zsír: 21 gramm
  • Szénhidrát: 53 gramm
  • Fehérje: 44 gramm
Monica Green
Író és szakértő
Monica Green profiljának megtekintése
myprotein