Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Egyszerű csicseriborsó receptek a mindennapokra

Egyszerű csicseriborsó receptek a mindennapokra
MyproteinHU
Író és szakértő5 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A csicseriborsó receptek elsősorban a vegán étrendet követők körében népszerűek, hiszen magas fehérjetartalma mellett a csicseriborsó számtalan ásványi anyagot és vitamint is rejt magában. Azonban nemcsak a növényi étrendet követők számára érdemes fogyasztani, az alábbi receptekből a húsos ételeket kedvelők is bátran válogathatnak és élvezhetik a csicseriborsó kedvező élettani hatásait. A csicseriborsó méltatlanul kevés figyelmet kap az “átlagos” európai étrendekben, pedig egy fantasztikus hüvelyesről van szó, amelynek nagyszerűsége a sokoldalúságában rejlik - készülhet belőle leves, ragu, saláta, falafel, humusz, vagy megsütve akár ropogós rágcsálnivaló is. Emellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy élelmi rostokban gazdag és elősegíti a méregtelenítést azáltal, hogy segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól.

Ezek az egyszerű csicseriborsó receptek könnyedén beilleszthetőek a mindennapi rutinba, és nem mellesleg finomak is. Gyorsan elkészíthetők, így a konyhában töltött idő miatt sem kell aggódnod. Mindenképp érdemes felvenned a fehérjedús vegán recepttáradba.

Akár a csicseriborsó rajongója vagy, akár új még számodra ez a hüvelyes zöldség, ha szeretnéd feldobni az étrendedet és megtámogatni a fehérjebeviteledet, mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket.
Csicseriborsó receptek

Egyszerű csicseriborsó receptek: 4 kedvenc az oldalunkról

10 perces csicseriborsó saláta recept - az egyszerű csicseriborsó receptek legegyszerűbbike

Egészséges és tápláló ételre vágysz, amelynek elkészítésével nem kell sokáig piszmognod a konyhában? Próbáld ki a nagyszerű vegán csicseriborsó receptek egyikét, amely szó szerint 10 perc alatt elkészül. Friss, színes zöldségek, zamatos csicseriborsó, lágy fetasajt… tudsz ennél jobb kombinációt? Akár előre is elkészítheted, hogy egy makróbarát, színekkel és ízekkel teli ebéddel dobhasd fel a napod, vagy fogyaszd vacsorára, ha már csak valami könnyűre vágynál. Ráadásul adagonként 19 gramm növényi alapú fehérjével és alacsony szénhidráttartalommal járul hozzá a napi makrócéljaidhoz.Tápértékek:
  • Kalória: 401
  • Szénhidrátok: 25 gramm
  • Zsírok: 23 gramm
  • Fehérje: 19 gramm
Receptek

10 perces csicseriborsó saláta recept

Ez a finom, friss és ízekben gazdag csicseriborsó saláta szó szerint 10 perc alatt összeállítható, és egyáltalán nem igényel főzést. Pofonegyszerű.

Ízletes vegán brownie - a csicseriborsó receptek konzervből, édes változatban

Brownie csoki helyett hüvelyesből? Igen! Meglepő kombináció egy egyszerű és gyors receptben, amely amellett, hogy makróbarát, nagyon finom is. További bónusz, hogy az elkészítéséhez nem lesz szükséged se cukorra, se vajra, se tojásra, sőt, előzetes konyhai tapasztalatra sem. Felejtsd el a komplett kar edzéssel felérő tésztakeverési feladatokat. Turmixgéppel percek alatt összekeverheted a hozzávalókat, és a tészta már mehet is a sütőbe. Vegán, cukormentes, finom. Nem hiszed? Próbáld ki!

A vegán brownie elkészítéséhez használt Vegan Protein Blend fehérjeporunkat - vagy bármely más fehérje termékünket - a PROTEINBLOG kód használatával 20% kedvezménnyel szerezheted be!

Tápértékek:
  • Kalória: 252
  • Szénhidrátok: 7 gramm
  • Zsírok: 17 gramm
  • Fehérje: 12 gramm
Receptek

Ízletes vegán brownie | Fehérjében gazdag csicseriborsós blondie

Ezek a roppant finom és ízletes vegán brownie (blondie) falatok bizony csak és kizárólag növényi alapanyagból készülnek.Ráadásul a csicseriborsóval nagyszerűen kiegészíthetjük napi fehérjebevitelünket is. Próbáld ki te is!

Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger - a vegán csicseriborsó receptek street foodja

Ha húsmentes hamburgerre vágysz, jó helyen vagy! Hoztunk egy remek vegán burger receptet, amelynek alapját a csicseriborsó adja, a koriander, a cayenne bors, a kurkuma és a római kömény ötvözése szó szerint megfűszerezi a “húspogácsát”, a napszárított paradicsom pedig egyedi ízt kölcsönöz neki. A tökéletes vegán burger - fűszeres, fantasztikus ízű, makróbarát. Akár a fagyóba is dobhatsz belőle párat, hogy mindig legyen kéznél, amikor nincs időd főzni.Tápértékek:
  • Kalória: 396
  • Szénhidrátok: 29 gramm
  • Zsírok: 10 gramm
  • Fehérje: 10 gramm
Receptek

Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept

Ezek a fűszeres csicseriborsó burgerek gazdag ízüket a koriandernek, fokhagymának, napszárított paradicsomnak és humusznak köszönhetik. Cukormentes (vegánoknak is megfelelő) édes chili szósszal nyakon öntve, valamint ropogós, reszelt lilakáposztával megszórva ez a burger nemcsak egészséges, de szuper laktató is.

Percek alatt elkészíthető gluténmentes vegán brownie - a vegán csicseriborsó receptek fantasztikus desszertje

Igen, még egy vegán brownie recept, de ez az előzővel ellentétben mogyoróvajat és zabpelyhet tartalmaz. Édességéről az agavé szirup gondoskodik, amely alacsony glikémiás indexe révén nem emeli meg a vércukorszintet. Kiváló választás, ha valami édeset és csokisat ennél, de az idődet és a makróidat sem szeretnéd beáldozni érte. Csak dobd a hozzávalókat egy turmixgépbe, süsd meg, és máris átadhatod magad ennek az isteni csupacsokis csodának. Ráadásul akkor sem kell lemondanod róla, ha gluténérzékeny vagy.

Ne felejtsd el megadni a CHBLOG kódot, miután a kosárba helyezted a zabpelyhet a gluténmentes vegán browie elkészítéséhez, hogy érvényesíthesd a 20% kedvezményedet.

Tápértékek:
  • Kalória: 180
  • Szénhidrátok: 22 gramm
  • Zsírok: 6 gramm
  • Fehérje: 6 gramm
Receptek

Percek alatt elkészíthető gluténmentes vegán brownie

Ez a gluténmentes vegán brownie gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Az eredmény egy ellenállhatatlanul puha és krémes vegán brownie.

Összegzés

Egy nagyszerű hüvelyes, amely sokoldalúságával a vegánokat és a húsevőket is leveszi a lábukról. Magas fehérjetartalmával kiváló növényi fehérjeforrásként hasznosítható, ezáltal a vega és vegán receptek népszerű alapanyaga, ráadásul különféle édes és sós ételeket készíthetünk belőle. Saláta, hamburger vagy sütemény - a csicseriborsó receptek sosem fognak csalódást okozni!

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein