Ugrás a fő tartalomra
Receptek

A legjobb édesburgonya receptek egy helyen

A legjobb édesburgonya receptek egy helyen
MyproteinHU
Író és szakértő5 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Ha az édesburgonya az egészségtudatos étrended részét képezi, vagy egyszerűen csak szereted az őszi hangulatot idéző, kellemes ízét, akkor a legjobb helyen jársz - az egészséges és makróbarát édesburgonya receptek gyűjteményünkben biztosan megtalálod a kedvedre valót.Az édesburgonya a hagyományos burgonya remek alternatívája, ugyanis alacsony a kalóriatartalma, ám alacsony glikémiás indexének és magas rosttartalmának köszönhetően tovább maradsz jóllakott, és vércukorszint-ingadozásra sem kell számítanod. A benne található számos vitamin és ásványi anyag - béta-karotin, A-vitamin, B6- vitamin, magnézium, kálium, kalcium - pedig csak hab a tortán.De ami az édesszájúaknak még ennél is jobb hír, hogy az édesburgonya, ahogy a neve is sugallja: édes. No persze nem a gyümölcsök édességére kell gondolnunk, viszont kellő kreativitással nagyszerű alapanyag lehet desszertekhez is.

Tipp: A PROTEINBLOG kód használatával a receptekhez szükséges Impact Whey Protein fehérjeporhoz és minden más protein por termékünkhöz 20%-kal kedvezőbb áron juthatsz hozzá.

Édesburgonya receptek

A legjobb édesburgonya receptek - szerintünk

Édesburgonya sajtos chilis sült krumpli - a sült édesburgonya receptek királya

Talán ránézésre nehéz elhinni, de ez az étel kiváló makróbarát választás: magas fehérje-, de alacsony zsírtartalommal rendelkezik. Ínycsiklandó olvasztott sajttal a tetején! A testet és a lelket egyaránt táplálja. Készítsd frissen vagy dobozold be másnapra - garantáltan mindig jól fog esni. Csupán fél órát kell rászánnod a napodból, hiszen amíg sül az édesburgonya, addig elkészítheted mellé a chilis húskölteményt. Bizonyára egyetérthetünk abban, hogy ez igazán nem nagy ár egy ilyen remek ételért.Tápértékek:
  • Kalória: 521
  • Szénhidrát: 65 gramm
  • Zsír: 13 gramm
  • Fehérje: 40 gramm
Receptek

Édesburgonya sajtos chilis sült krumpli recept

Ez az sajtos édesburgonya sült krumpli chilivel egy kiváló, tápláló ebéd vagy vacsora tud lenni - akár meg is oszthatod másokkal, vagy elpakolhatod a ételtárolós dobozodba is.

Tonhal steak - ha az édesburgonya receptek hússal vagy hallal kombinált változatára vágysz

A csirke-rizs modern változata: tonhal steak sült édesburgonyával. Szuperegészséges és szuperfinom. Ha szereted a tonhalat, akkor ne félj néha lecserélni a csirkét - a változatos étkezés nemcsak a “normál”, de a testépítő étrendben is fontos. Ez a recept annyira egyszerű, hogy szinte alig igényel hozzávalót: só, bors, liszt, kókuszolaj - na és persze a főszereplők, a tonhal és az édesburgonya. Ez a pillanatok alatt elkészíthető, fenséges étel kiváló választás ebédre a sűrű teendők közepett, de vacsorának is megállja a helyét egy fárasztó nap után.Tápértékek:
  • Kalória: 342
  • Szénhidrát: 33 gramm
  • Zsír: 7 gramm
  • Fehérje: 38 gramm
Receptek

Tonhal steak recept | Tonhal és édesburgonya előre főzés

Eljött az idő, hogy picit feldobjuk a megszokott húsételeinket? Egy szaftos tonhal steak nem kevesebb, mint 33 gramm fehérjével, és mindössze 1,8 gramm zsírral látja el éhező testünket. Érdemes kipróbálni a receptünket!

Édesburgonyás protein gofri - a diétás édesburgonya receptek sztárja

Unod már tojást vagy a zabkását reggelire? Miért nem próbálod ki az édesburgonyás protein gofrinkat? Hogy a gofri nem diétás? Ugyan már! Gökler Kriszti Myprotein nagykövet, vagy másnéven Zabkásakirálynő megmutatja, hogy egy finom gofri is ugyanúgy beilleszthető egy diétás étrendbe, mint a kása vagy a rántotta. Nagyszerű reggeli édesburgonyával, amellyel garantáltan jól indul a nap. A gyors és lassú felszívódású fehérjékkel teli Protein Pancake Mix palacsinta porral az elkészítése gyerekjáték. Ha pedig igazi ínyenc vagy, ne felejtsd el megkoronázni királyi reggelidet a több ízben is elérhető Cukormentes szirupunkkal (a tápanyagértékek a szirup nélkül értendők).

Tápértékek:
  • Kalória: 368
  • Szénhidrát: 23 gramm
  • Zsír: 19 gramm
  • Fehérje: 25 gramm
Receptek

Édesburgonyás protein gofri recept

Tudtátok, hogy a magas fehérjetartalmú palacsintakeverékünk többféle formában is felhasználható? A következő receptben gofri készül belőle, amit az édesburgonya tesz igazán különlegessé.

Édesburgonyás fehérjés brownie - ínycsiklandó finomság a diétás édesburgonya receptek között

Gökler Kriszti igazán tudja, hogy mi fán terem a diétás édesség. Az édesburgonyás protein gofri mellett a brownie receptjét is megosztja velünk, amelyről senki sem mondaná meg, hogy édesburgonyából készült, ráadásul olyan szuper makróértékekkel büszkélkedhet, hogy mindenki bátran beillesztheti a saját fitnesz céljainak megfelelő étrendjébe. A csokoládé ízesítésű Flavdrops cseppekkel még intenzívebb ízt érhetsz el. Nem kell, hogy a diéta az önsanyargatásról és a sóvárgásról szóljon. Légy kreatív, és ne félj édesburgonyát használni az édes ételekben! Kezdd mondjuk ezzel a csodálatos fehérjés brownie-val!

Tápértékek:
  • Kalória: 195
  • Szénhidrát: 18 gramm
  • Zsír: 8 gramm
  • Fehérje: 12 gramm
Receptek

Édesburgonyás fehérjés brownie

Édesburgonya… brownie? Leginkább egy sós ételben tudnád elképzelni, ugye? Ebben a brownie receptben viszont pont az édesburgonya az a titkos hozzávaló, amitől istenien édes és ragacsos lesz a süti, felesleges plusz zsiradékok nélkül. És hidd el, pont ugyanolyan íze van, mint az igazinak.

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál - az édesburgonya receptek újragondolt verziója

Egy tál tele minden jóval. Ha egy igazán gyors és egyszerű, mégis fehérjedús vegán ételre vágysz, akkor semmiképp ne hagyd ki ezt a laktató és ízletes Buddha-tálat, amelyet a friss zöldségek, a laktató édesburgonya és a ropogós tofu teszi igazán fenségessé, a sriracha és a szója szósz pedig izgalmasan egzotikussá. Nem is gondolnád, hogy egy ilyen egyszerű étel mennyire nagyszerű lehet. Tökéletes választás a rohanós hétköznapokra, de bátran fogyaszthatod a lusta hétvégéken is.

A Buddha-tálak az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak hazánkban is, csak a képzelet és az egyéni ízlés szab határt annak, hogy ki milyen formában készíti el. Te se maradj ki a jóból, készítsd el receptünket és élvezd az ízek fantasztikus kavalkádját.Tápértékek:
  • Kalória: 503
  • Szénhidrát: 61 gramm
  • Zsír: 20 gramm
  • Fehérje: 18 gramm
Receptek

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál

Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged! A friss zöldség, a laktató édesburgonya darabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg.

Fetával és csirkével töltött édesburgonya - klasszikus a töltött édesburgonya receptek között

Szívesen feldobnád a mindennapjaidat valami extrával? Akkor ezt a fetás-csirkés töltelékkel gazdagított édesburgonya receptet mindenképp készítsd el magadnak akár ebédre, akár vacsorára. Nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot, elég, ha az étvágyadat hozod. Elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra lesz szükség:
  • 1kg édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500g csirkemellfilé (kockázott)
  • 300g koktélparadicsom (felezett)
  • 200g feta
  • 4 ek kókuszolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
A töltött édesburgonya elkészítése:
  1. Tisztítás után kicsit szúrkáld meg az édesburgonyát, majd mikróban 10 percig melegítve főzd elő.
  2. Vágd finomra a hagymát és a fokhagymát, pirítsd meg 2 evőkanál olajon, majd dobd rá a felkockázott csirkemellet, sózd, borsozd ízlés szerint, és pirítsd meg.
  3. Add hozzá a félbevágott paradicsomokat, és süsd együtt őket addig, amíg a paradicsom kicsit meg nem szottyad.
  4. Az édesburgonyát hosszában hasítsd végig, kend meg a belsejét a maradék olajjal, és told be 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
  5. Végül a sütőből kivéve töltsd meg az édesburgonyákat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, morzsold rá a fetát, és told vissza a sütőbe további 10 percre. Jó étvágyat!

Összegzés

Habár a neve szerint az, az édesburgonya mégsem teljesen hasonlít a klasszikus burgonyára. Édeskésebb, kicsit a sütőtökre hajazó ízének köszönhetően egy tökéletesen sokoldalú alapanyagról beszélünk, amelyet a sós és édes ízek kedvelői egyaránt fel tudnak használni akár a húsos, akár a vega vagy vegán receptek elkészítése során. Remek élettani jellemzői, magas rost- és vitamintartalma révén kiváló választás bármilyen étrendhez. A fenti édesburgonya receptek összegyűjtésével némi inspirációval szeretnénk szolgálni ahhoz, hogy most már bátran merd színesíteni mindennapjaidat ezzel a nagyszerű zöldséggel.

Ha pedig úgy érzed, már egy icipici löketre lenne szükséged ahhoz, hogy kipróbáld a fenti recepteket, ne feledd, hogy a PROTEINBLOG kóddal 20%-kal kedvezőbb áron szerezheted be a fehérjeporainkat és egyéb fehérje termékeinket.
MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein