Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Reggeli omlett recept Mike Thurston ajánlásával

Reggeli omlett recept Mike Thurston ajánlásával
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Ez az omlett recept biztosítja Mike Thurston számára minden reggel az energiát, és vezeti őt sikerre. Így ez a recept egész biztosan valami különleges!

A fitnesz világban jól ismert tény, hogy az edzés csupán az érem egyik oldala. Ha fejlődésről van szó, akkor a kemény munka nagy része bizony a konyhában történik. Szinte garantálható, hogy egy olyan emberi gépezet, mint Mike Thurston, edzése mellett nagy hangsúlyt fektet a táplálkozására is. Hidd el, önmagában a felülésektől nem lesz ilyen hasizmod!

Tudtuk, hogy van a tarsolyában néhány ütős recept, így arra kértük, mutassa meg nekünk, mi a kedvenc reggelije. Az omlett recept, amit láttunk, nem okozott csalódást, hiszen valami ilyesmire számítottunk egy testépítő tesótól. Ez az omlett ugyanis telis-tele van fehérjével, egy adag több, mint 37 g-ot biztosít.

Egyben jó lehetőség arra, hogy belecsempésszünk néhány zöldséget is étrendünkbe , pl. egy marék egészséges spenótot, mely Mike szavaival élve "ilyen formában a leginkább tolerálható". Természetesen használhatod a kedvenc zöldségedet, vagy éppen azt, aminek el kell fogynia a hűtőszekrényből. Valamint a tojások számát is szabadon variálhatod céljaidnak megfelelően.

Kipróbálnád? Vágj bele késlekedés nélkül!

Adag: 1

Hozzávalók

  • 4 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • ½ vöröshagyma (aprított)
  • 2 szelet bacon (kicsire darabolva)
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 tk. aprított kapor
  • 1 marék spenót
  • Alacsony kalóriatartalmú sütőspray
  • Tálaláshoz: Cukormentes szósz (BBQ)
omlett recept

Elkészítés módja

1) Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra!

2) Kezdetnek üsd fel egy kis tálkába a tojásokat és tojásfehérjét! A tojások számát nyugodtan igazítsd a saját makró céljaidhoz! Verd fel a tojásokat, majd tedd félre!

3) Használj egy kevés alacsony kalóriatartalmú sütősprayt egy tapadásmentes serpenyőhöz, majd dobd bele a fokhagymát és vöröshagymát! Süsd néhány percig, majd add hozzá az apróra szelt bacont, és süsd további 3-4 percig!

4) Ezt követően add hozzá a feldarabolt paradicsomot, a kaprot és a spenótot! Süsd együtt néhány percig, míg a spenót össze nem esik, és közben folyamatosan kevergesd! Öntsd hozzá a tojásos keveréket!

5) Alacsony hőfokon süsd néhány percig, majd tedd át a sütőbe, és süsd további 10 percig! A cél az, hogy az omlett teteje és alja szilárd legyen, a belseje viszont nyúlós.

6) Vedd ki a sütőből, és használd a Cukormentes Szószt BBQ ízesítéssel a tálaláshoz! Egyszerűen ínycsiklandó!

Táplálkozási információk

Kalóriák387
Teljes zsír19g
Összes szénhidrát13g
Fehérje37g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein