Épp egy vegán diétás vacsora ötletet keresel? Mutatunk egyet… Ez a hihetetlenül ízgazdag curry teljesen növényi alapú.
Niall Kirkland egy újabb ínyencséget tálal vacsorára… mégpedig vegán padlizsános masala recepttel készült. Telis-tele füstös, pirított padlizsánnal és gazdag paradicsomos alaplével. Ez az, amit egy masalától vársz.
Tudjuk, nehéz lesz elhinni, hogy ilyen egyszerű elkészíteni, főleg, ha egyszer megkóstolod, milyen finom. Ez a diétás vacsora recept mindenkit levesz a lábáról.
Adag: 3
Hozzávalók
A padlizsán elkészítéséhez:
- 2 padlizsán (darabokra szelve)
- 1 tk. kurkuma
- 1 tk. kömény
- 1 tk. 100% kókuszolaj
For the rest:
- 1 ek. 100% kókuszolaj
- 1 lilahagyma (apróra szelve)
- 1 tk. fokhagyma
- 1 tk. gyömbér
- ½ tk. kömény
- ½ tk. koriander
- ½ tk. kurkuma
- ½ konzerv paradicsom
- 250ml zöldségalaplé
- 200ml light kókusztej
- marék aprított koriander
Elkészítés módja
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
- Első lépésként készítsd el a padlizsánt! Adj egy teáskanál kókuszolajat, kurkumát és köményt az apróra vágott padlizsánhoz! Keverd össze alaposan!
- Süsd a padlizsánt nagy lángon 10 percig, – ha kell többször is megforgatva- , hogy minden oldala megpiruljon!
- Amint megpirult a padlizsán, tedd át egy tepsibe, és süsd a sütőben 15 percig!
- Közben egy evőkanál kókuszolajat melegíts fel egy nagy, mélyebb serpenyőben, és pirítsd meg a lilahagymát 5 perc alatt! Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd további 2 percig!
- Ezt követően add hozzá a paradicsomot, törd össze kanállal, és süsd 5 percig!
- Keverd hozzá a fűszereket, majd adj hozzá egy kevés vizet! Keverd meg újra, és hagyd 5 percig főni, amíg a mártás ismét besűrűsödik!
- Most add hozzá a sült padlizsánt, keverd össze alaposan, majd öntsd hozzá a zöldségalaplevet, a kókusztejet és a koriandert!
- Az egészet alaposan keverd össze, és hagyd 15-20 percig főni, időnként megkeverve, míg a curry be nem sűrűsödik!
- Basmati rizzsel tálald és szórd meg egy kis friss korianderrel! Jó étvágyat!