Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű sült zabkása ennyire finom lehet? Az egészséges receptek királynője, @healthy_floflo most bebizonyítja ezt neked is: ez a mennyei zabkása minden édesség utáni vágyadat kielégíti majd, miközben a makróid miatt sem kell aggódnod.
A vajat Flo a 100% Coconut Oil kókuszolajunkra cserélte, így ez a sütőben készült zabkása recept - a méz elhagyásával - teljes egészében vegán - ha szeretnéd visszaszorítani a táplálkozásodban az állati eredetű alapanyagok mennyiségét, akkor is nyugodt szívvel kipróbálhatod ezt az édességet!
A gyümölcsös sült zabkása hozzávalói 2 adaghoz
- 2 alma
 40 gramm zab - 20 gramm pekándió
 - 10 gramm kókuszolaj
 - 1/2 teáskanál fahéj
 - 1 evőkanál méz
 - Csipet só
 - Juharszirup, a sült zabkása tetejét meglocsolni (tudod: mintha nem lenne holnap...)
 
Az almás sütőben sült zabkása elkészítése
- Egy tálban keverd össze a zabot, pekándiót, kókuszolajat, fahéjat, mézet és a sót.
 - Vágd félbe az almákat és távolítsd el belőlük a magházat egy kanál segítségével, majd töltsd meg őket a zabos keverékkel.
 - Tedd be az almákat a forrólevegős sütőbe és süsd őket 10-12 percig 180 fokon.
 - Kész az almában sült zabkása - locsold meg annyi juharsziruppal, amennyit csak nem szégyellsz rátenni, és kanalazd be még melegen! Isteni élmény lesz, garantáljuk.
 
Tápértéke egy adagban
- Energia: 327 kcal
 - Zsír: 14 gramm
 - Szénhidrát: 50 gramm
 - Fehérje: 3.7 gramm
 
 Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.