Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Tortilla torta recept

Tortilla torta recept
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Mi se gondoltuk volna, hogy tortilla ételekkel még tudunk újat mutatni... de aztán megalkottuk ezt a tortilla torta csodát.

Felejtsd el, hogy egyesével töltöd meg a tortillákat! Már nem 2020-at írunk! Ez a recept attól menő, hogy rétegeket alkotunk omlós csirkéből, sistergő paprikából és nyúlós sajtból. Majd a végén az egészet fel tudod szelni, és tálaláskor nyakon öntheted salsa szósszal vagy tejföllel.

Nos, ha mindez nem ragadta meg a figyelmed, akkor nem tudjuk, mivel érhetnénk ezt el.

Adag: 5
 

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 2 csirkemellfilé (csíkokra szelve)
  • 2 kaliforniai paprika (szeletelve)
  • 1 fej lila- vagy vöröshagyma (szeletelve)
  • 2 ek. fajita fűszerkeverék
  • 4 tortilla lap
  • 150g zsírszegény mozzarella (reszelve)
A tálaláshoz:
  • salsa szósz
  • tejföl
  • koriander
Tortilla torta

Elkészítés módja

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra! Készítsünk ki egy nagy, kerek sütőformát, és béleljük ki sütőpapírral!
  2. Közepes lángon melegítsük fel egy tapadásmentes serpenyőben az olajat! Dobjuk a serpenyőbe a csirkemell csíkokat, és fehéredésig süssük át alaposan!
  3. Adjuk hozzá a hagymát és paprikát, majd süssük további 2-3 percig, hogy megpuhuljanak! Ezt követően szórjuk meg a fajita fűszerkeverékkel, és keverjük össze alaposan! További 2-3 percig süssük!
  4. Ezt követően kezdjük el a rétegezést! Helyezzük az első tortilla lapot a sütőforma aljába, majd tegyük rá a csirkés keverék egyharmadát! Alaposan oszlassuk el, hogy mindenhova jusson belőle, majd szórjuk meg a reszelt sajt harmadával! Tegyük rá a második tortilla lapot!
  5. Ismételjük meg a folyamatot még kétszer, amíg a csirkés keverék és a sajt el nem fogy, majd helyezzük az utolsó tortillát a torta tetejére! Kézzel nyomjuk össze a tortát kicsit, majd helyezzünk a sütőforma tetejére alufóliát! Sütőben 15-20 percig süssük!
  6. Amint megsült, óvatosan vegyük ki a formából! Ennek egyszerű módja az, ha a tetejére egy tányért helyezünk, és óvatosan megfordítjuk az egészet. Feltétlenül legyen rajtunk sütőkesztyű!
  7. Tálalás előtt szeleteljük fel körcikkekre, és ne sajnáljuk hozzá a salsa szószt és tejfölt! Ha felkészültél egy mennyei falatra, akkor jó étvágyat kívánunk!

Táplálkozási információk

Kalóriák294
Teljes zsír9g
Összes szénhidrát19g
Fehérje31g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein