Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

Legjobb módszer tömegnövelésre | Mygainer kiegészítés

Legjobb módszer tömegnövelésre | Mygainer kiegészítés
MyproteinHU
Író és szakértő6 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A MyGainer a legújabb, innovatív erő- és tömegnövelő táplálékkiegészítő.

Elsősorban a "hardgainerek" - akik nehezebben tudják biztosítani az elegendő tápanyagmennyiséget az izomtömeg növeléshez - számára fejlesztettük ki. Komoly méret- és erőbeli fejlődést csak akkor lehet elérni, ha a szervezet kalóriatöbblettel rendelkezik, amely azt jelenti hogy több kalóriát kell elfogyasztanod mint amennyit elégetsz. Ilyen egyszerű.

A MyGainer ultra-prémium minőségű keveréke könnyen felszívódó szénhidrátokból épül fel, mint a Karbolyn®, Carb10™ és az többszörösen elágazóláncú ciklikus dextrin, melyek magas szerepet vállalnak a szervezet edzés során kiürült glikogén raktárainak újratöltésében - ez az optimális regenerálódáshoz nélkülözhetetlen. Kitűnő keverésre kész fehérje és szénhidrát por keverék hozzáadott amaránt és tigrismogyoró liszttel, L-glutaminnal, BCAA-val, multivitaminokkal és enzimekkel.

Neked találták-e ki a MyGainert?

Az első ok amiért sokaknak megragad a szeme a tömegnövelőkön, az az izomtömeg-növelésre való irányultság, viszont ez nem ilyen egyszerűen működik. Bármi is legyen az ember célja néhány kiló felszedésével, néhányuknak nem olyan könnyű mint egyeseknek. Lehet páran olvassátok a cikket hitetlenkedve azokon a bizonyos nehezen hízókról, akik nem tudnak felaggatni magukra 1 plusz kilót sem, addig mások pont zsírégető edzéstervek után néznek, hogy leadják a makacs súlyfeleslegüket és ilyenkor válik kérdéssé milyen testtípussal rendelkezel.

Amikor nagy izomtömeget próbálsz felszedni, ha sovány, szálkás típus vagy és nehéz ételekkel sem történik súlynövekedés, ennek több oka is lehet, köztük a gyors anyagcsere is.

A MyGainer egy egészséges módszer lehet súlyfelszedésre kiegyensúlyozott étkezés mellett. Tömérdek lehetőség van a tömegnövelésre, a továbbiakban pedig ennek a helyes és helytelen kivitelezéseiről lesz szó.

Mygainer tömegnövelő

A helyes tömegnövelés

Van-e egyáltalán olyan, hogy helyes vagy helytelen tömegnövelés? Ez attól függ mit értünk a tömeg szó alatt. Izomtömeg növelésnél döntő fontosságú, hogy mennyi tápanyaggal látjuk el a szervezetünket. A hét minden napján edzhetsz a számodra megfelelő súlyokkal, de ha nem fogyasztasz elegendő fehérjét és szénhidrátot melyre szükséged van, akkor ezzel több kalória égetsz el, mint amennyit beviszel.

Az első szabály a helyes tömegnövelésnél, hogy biztosítsd a kalóriatöbbletet a szervezeted számára - többet fogyassz mint amennyi energiát elhasználsz. Akár ehetsz bőséges mennyiségű fagyit és rántott csirkét is, ahogy Tom Hardy tette a Batman című filmre való tömegelése során. Ez egy ideig működhet is, ha van egy határidő előtted (mint például egy hollywoodi kasszasikernél), de rendkívül egészségtelen, sőt valószínűleg pár kiló felesleget is felszedhetsz, mely izom helyett zsír lesz.

Mindenesetre a tömegelésnek nem kell az étrendbeli szigorú számolgatásról szólnia. Itt jön képbe a MyGainer. Ha nem tudod mire van szüksége a szervezetednek fejlődés szempontjából, miközben egy nehézsúlyos edzéstervet folytatsz, kihasználhatod annak előnyeit, hogy így megfelelő módon fogod növelni a tömeged.

Izomgyarapodáshoz két elengedhetetlen barátod van: a szénhidrátok és a fehérjék. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és megtartásához. A szénhidrátok hozzájárulnak az izomműködés (összehúzódás) regenerációjához egy igen intenzív és/vagy hosszan tartó fizikai gyakorlatok után, melyek izomfáradáshoz vezetnek és az vázizomban lévő glikogénraktárak kimerüléséhez. Ez az előnyös hatás elérhető szénhidrátbevitellel, - bármilyen forrásból - amikor a teljes bevitel eléri a 4g/testsúlykilogramm mennyiséget, adagokban,  magas intenzitású és/vagy hosszan tartó fizikai terhelést követően 4 órán belül, de nem később mint 6 órán belül.

Hogyan fogyasszuk a Mygainer-t?

Azt javasoljuk adjon 1½ nagy adagolókanállal 500-1000 ml vízbe vagy normál zsírtartalmú tejhez egy Myprotein shakerbe. Egy adag 204 g. Normál zsírtartalmú tejjel akkor érdemes keverned ha nagyon nehezen hízó típus vagy. Továbbá nem szükséges lekorlátozni magadat a Mygainer folyékony formában való fogyasztására, összekeverheted joghurttal, zabkásával vagy gyümölcsturmixszal is és így bármelyik napszakban fogyaszthatod.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein