Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Edzőtermi és otthoni lábedzés nőknek

Edzőtermi és otthoni lábedzés nőknek
Chris Appleton
Szerző & Szerkesztő3 év Ago
Chris Appleton profiljának megtekintése
Fordította: Rózsa Zoltán

Az edzőtermeket érintő korlátozások miatt sokak számára elérhetetlenné váltak a szabad súlyok, edzőgépek és a testmozgást elősegítő eszközök. Lehetséges a nehéz munkával felépített izomzat és atletikus testalkat megőrzése otthoni edzésekkel? Habár az edzéskedv sokak számára alábbhagyhat otthoni körülmények között, a megfelelő gyakorlatok kiválasztásával hatékony és élvezetes edzéseket lehet végezni akár a nappali kényelméből is.

guggolás

Az alábbiakban megismerheted azokat az otthon is végezhető lábgyakorlatokat, amelyek elegendő terhelést nyújtanak fittséged megőrzéséhez!

Lábedzés eszközök nélkül

A lenti gyakorlatokhoz mindössze a mozdulatok kivitelezéséhez elengedő helyre és egy sámlira vagy székre van szükséged. Az edzés hosszát több tényező befolyásolhatja. Ilyen például az edzés nehézségét meghatározó sorozat és ismétlésszám, a pihenőidő és a gyakorlatok végreha

jtási sebessége.  Hozzávetőlegesen 30-60 perc alatt teljesíthető a teljes edzés.

Saját testsúlyos guggolás

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Állj kényelmes, hozzávetőlegesen vállszélességű terpeszbe! A megfelelő kezdő pozíció megtalálásához kísérletezz a terpesz szélességgel és a lábfej irányával. Csípőd és térded egyszerre történő behajtásával kezd meg a guggolást! Törekedj a neutrális gerinc pozíció megőrzésére! A gyakorlat alsó holtpontja, vagyis a guggolás legmélyebb szakasza egyénenként eltérhet. Kevésbé mobilis személyek számára az alsó holtpontot jelentheti az, amikor a combcsont vízszintes a földdel, míg mások ennél jelentősen mélyebbre is képesek guggolni. Ezt követően, a térdek befelé történő dőlését vagy mellkas előre zuhanását elkerülő módon állj fel a kiindulási pozíció eléréséig! A felső holtponton feszítsd meg a farizmod, majd kezdd újra a gyakorlatot!

A guggolás bármely változata alkalmas az izomépítésre. Nem csupán a combfeszítő, combhajlító és farizmok erő- és izom fejlődését támogatják a guggolás variációk, de jelentős mértékben hozzájárulhatnak a sportteljesítmény fokozásához.

Bolgár guggolás saját testsúllyal

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Vegyél fel kitörés állást, és helyezd hátsó lábad térdmagasságba egy szék vagy sámli segítségével! Egyenes törzzsel és vállszélességű (vagy enyhén szélesebb) terpeszállással ereszd le az elől lévő térded a föld irányába egészen addig, amíg a hátsó láb combfeszítőjében jelentős nyúlást nem érzel! Anélkül, hogy az elöl található térd érintené a földet, nyomd vissza magad a kiinduló pozícióba, majd ismételd meg a mozdulatot!

Ez az unilaterális gyakorlat hatékonyan fejleszti az izom állóképességet, valamint az erőt a farizomban és a combfeszítő izmokban. Továbbá, optimális választás azoknak, akik az izomtömeg növelést tűzték ki célul.

Farizom híd

Sorozat és ismétlésszám: 3x15

Technika: Feküdj egyenes háttal a földre (vagy egy székre a felsőtested megemelése érdekében) és húzd lábaidat csípőd irányába egészen addig, amíg a sípcsontok derékszöget zárnak be a földdel! A talpak, a hát felső része, a fej és kiinduló pozícióban a farizmok érintik a földet. A farizmok megfeszítésével nyomd a csípődet felfelé! A mozdulat egésze alatt ügyelj a neutrális gerinc pozíció megőrzésére! A mozdulat felső holtpontján 2-3 másodpercig tartsd megfeszítve farizmod, majd kontrolláltan ereszkedj vissza a kiinduló pozícióba!

Ahogy a gyakorlat neve alapján feltételezhető, ez a gyakorlat elsősorban a farizom erősítését és izomfejlesztését támogatja. Akár esztétikai, akár atlétikai ambícióid vannak, a farizom híd gyakorlat jó választást jelenthet.

Combhajlítás erősítés csuszkával

Sorozat és ismétlésszám: 4x8

Technika: Ehhez a gyakorlathoz szükséges keresni egy sima felületet, például laminált padlót vagy fapadlót. Továbbá szükséges zokniban végezni a gyakorlatot, vagy a lábad és a föld felület közé egy szövet darabot helyezni. Gördeszka vagy sport célra gyártott csuszka is megfelelő lehet a gyakorlat kivitelezéséhez. Feküdj hanyatt, nyomd sarkaid a földhöz majd csúsztasd sarkaid csípőd irányába! Fontos, hogy a talpad ne emelkedjen el a földtől. Lábizmaid megfeszítését követően lassan térj vissza a kezdő állásba!

Ez a gyakorlat alkalmas lehet az edzőtermi combhajlítógép kiváltására, hozzájárulhat a láb izomzatának erősítéséhez és növeléséhez. A combfeszítő és hajlító izmokat egyaránt fontos terhelni, így ügyelj a megfelelő edzés volumen elosztására mindkét izom esetén.

Deficit álló vádli gyakorlat

Sorozat és ismétlésszám: 3x15

Technika: Állj egy stabil sámli, telefonkönyv, lépcső vagy egyéb, a föld szintjénél magasabb alkalmatosságra úgy, hogy sarkaid lelógjanak a felületről! A gyakorlat negatív szakaszában a sarkaid leeresztésével nyújtsd meg a vádli izmait, ezt követően az izmok megfeszítésével nyomd fel sarkaid vízszint feletti pozícióba! A felső holtponton 2 másodpercig tartsd meg az izomkontrakciót!

Kipróbálhatod a gyakorlatot enyhén behajlított és egyenes térdekkel is, így enyhén eltérő terhelést nyújthatsz izmaid részére.

Csípőemelés oldalsó fekvésben

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Helyezkedj oldalt fekvő pozícióba kinyújtott lábakkal, és emeld fel a felső lábadat! Tartsd meg lábad a felső holtponton, majd lassan engedd vissza a kiinduló helyzetbe! Túl nehéznek érzed a gyakorlatot? Próbáld ki enyhén behajlított lábbal a könnyebb végrehajtás érdekében!

A tapasztaltabb sportolók számára könnyűnek tűnhet ez a gyakorlat, azonban nagyobb ismétlésszám esetén jelentős kihívást jelenthet a csípő kisebb izmai számára. A csípőemelés oldalsó fekvésben kiváló gyakorlat a stabilizáló izmok erősítésére.

Magas felugrás

Sorozat és ismétlésszám: 4x6

Technika: Normál szélességű terpeszállásból végezz gyors részleges guggolást, majd robbanékonyan ugorj fel! Az ugrást követően a talajtól elemelkedett testhelyzetben, húzd fel térdeit mellkas magasságig, majd landolás előtt nyújtsd ki egyenesre lábaid! Kerüld el a térdek befelé történő elfordulását az ugrás előtt!

A magas felugrás kiváló gyakorlat azok számára, akik combjaik dinamikus és robbanékony erejét kívánják fejleszteni. További előnye a gyakorlatnak, hogy speciális edző felszerelések nélkül képes terhelni a csípő merevítő izmot, amely hozzájárulhat a teljesítmény növekedéshez egyéb gyakorlatok esetén is.

Saját testsúlyos combhajlító gyakorlat

Sorozat és ismétlésszám: 4x3

Technika: Helyezkedj térdeplő pozícióba, és kérd meg edzőpartnered, hogy fogja meg bokádat! Lassan dőlj előre megfeszített csípővel egészen addig, amíg bírsz, majd a gyakorlat alsó holtpontjáról kezeid segítségével lökd vissza magad! Használj törölközőt vagy jóga matracot térded és a talaj között! Törekedj arra, hogy az „előre dőlés” lassú és kontrollált legyen, így több munkára tudod bírni combhajlító izmod! Nehezebbé teheted a gyakorlatot azzal, ha a negatív szakaszban (amikor leengeded felsőtested) egészen a földig combhajlító izmaiddal visszatartod a zuhanást.

Ezzel a gyakorlattal effektív módon erősítheted a combhajlító izmokat. A megfelelően edzett combizmok segíthetnek az olyan sérülések elkerülésében, mint az izomhúzódás vagy -szakadás. Ez a gyakorlat kifejezetten hasznos lehet futók és egyéb atlétikai sportokat folytató személyek számára.

lábedzés nőknek

Lábedzés ellenállásos gumiszalaggal

A gumiszalagok kedvező árú, könnyen szállítható és változatosan használható edző eszközök. Segítségükkel a saját testsúlyodnál nagyobb terheléssel edzheted izmaid. Ez az edzés körülbelül 45 perc alatt elvégezhető.

Kang guggolás

Sorozat és ismétlésszám: 3x15

Technika: Állj normál szélességű terpeszállásban, helyezd az ellenállásos gumiszalagot a lábfejed köré és helyezd a szalag másik oldalát a nyakad köré! A guggolás ezen változatánál a mozdulatot kezdd csípő hajlítással, majd amikor a törzs derékszöget zár be a talajjal, hajtsd be a térdeid a guggolás folytatásához! A mozdulat folytatásához állj fel a kiinduló pozícióba a fentebb leírt mozgásminta megfordításával!

Ez a gyakorlat a csípő izmokat és a mobilitást egyaránt próbára teszi. Nagy terhelést helyezhetsz a farizomra, combfeszítőre és combhajlítóra egyaránt.

Combhajlítás ellenállásos gumiszalaggal

Sorozat és ismétlésszám: 4x10

Technika: Akaszd az ellenállásos gumiszalag egyik oldalát egy stabil helyhez (pl. egy falból kiálló, erősen rögzített kampóhoz vagy egy nehéz asztal lábához) majd akaszd a szalag másik oldalát a bokád köré! Lépj hátra párat az ellenállásos gumiszalag megfeszítéséhez, állj a rögzítés ponttal szembe, és emeld fel a sarkad a farizmok magasságáig! Feszítsd meg combhajlító izmaid a felső holtponton, majd lassan engedd vissza bokádat!

A lábizomzat fejlesztéséhez sokszor nehéz elegendő terhelést nyújtani kizárólag saját testsúlyos gyakorlatokkal. Az ellenállásos gumiszalag ebben nyújthat segítséget az otthoni edzések során. Ez a gyakorlat segíthet az izom- és erőfejlesztésben egyaránt.

Combfeszítés ellenállásos gumiszalaggal

Sorozat és ismétlésszám: 4x10

Technika: Ülj egy székre, akaszd az ellenállásos gumiszalagot a szék egy hátsó lábára, és csavard a szalag másik végét a bokád köré! Combod megfeszítésével nyújtsd ki a lábad, tarts meg a csúcsösszehúzódást pár másodpercig, majd lassan engedd le a lábad. A mozdulat egésze alatt maradj a széken!

Ezzel a gyakorlattal otthonod kényelmében is hatékonyan edzheted kvadricepsz izmodat. A megfelelő kiegészítő gyakorlatok kiválasztásával otthoni körülmények között is produktív edzéseket folytathatsz.

Álló csípőemelés oldalra

Sorozat és ismétlésszám: 4x12

Technika: Akaszd a gumiszalag egyik oldalát egy stabil tárgy köré, és helyezd a másik oldalát bokád vagy vádlid köré! Állj úgy, hogy az egyik rögzítési pont ellentétesen legyen a másik rögzítési ponttal, tehát ha a jobb lábadon van a szalag, akkor a másik rögzítési pont legyen a bal oldalhoz közelebb! Állj olyan távolságba, amely a szalagot megfeszült állapotba helyezi, nyújtsd ki egyenesen tartott lábad oldalirányba, tartsd meg a csúcsösszehúzódást 2 másodpercig, majd lassan engedd vissza.

A gyakorlat segítségével azokat a stabilizáló izmokat edzheted meg, amelyek futás és guggolás közben megóvnak a kellemetlen sportsérülésektől.

Szamár rúgás

Sorozat és ismétlésszám: 3x10

Technika: Térdepelj a földre, csavard a gumiszalag egyik végét a kezeid köré a másikat pedig az egyik talpadra! Rúgj hátra azzal a lábaddal, amelyiken a gumiszalag található egészen a teljesen kinyújtott pozícióig! A pozitív szakasz végén (vagyis amikor a láb teljesen kinyújtott) feszítsd meg a farizmod, majd lassan engedd vissza lábad a kezdő helyzetbe!

Az unilaterális terhelést nyújtó gyakorlat segítségével eredményesen edzheted a farizmokat mindössze egy gumiszalaggal. A fokozott terhelés érdekében tégy kísérletet kisebb elaszticitású szalagokkal.

női edzés

Lábedzés súlyokkal

Kézi súlyzók, kettlebell súlyok vagy egy rúd segítségével szabad súlyos gyakorlatok sokaságát végezheted. A sokszínű gyakorlatok palettájáról könnyedén megtalálhatod a céljaidnak leginkább megfelelő feladatokat. A pihenőidő, ismétlés- és sorozatszámok befolyásolják leginkább az edzésidőt, amely körülbelül 60 perc.

Goblin guggolás súllyal

Sorozat és ismétlésszám: 4x10

Technika: Állj vállszélességű terpeszbe, tarts a mellkasodhoz egy súlyt, és formálj V alakot kezeiddel! Hajts végre egy normál guggolást! A mozdulat egésze alatt érdemes fokozott figyelmet fordítani az egyenes hát és a megfelelő mellkas pozíció megőrzésére.

Az elől guggoláshoz hasonlóan a goblin guggolás is a combfeszítő izmokat terheli elsősorban, így ezen a területen okozza a legnagyobb izom- és erőnövekedést. A törzsizmok szintén jelentős szerepet játszanak a mozdulat helyes kivitelezésében.

Csípőemelés súllyal

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Vegyél fel kitörés állást, és helyezd hátsó lábad térdmagasságba egy szék vagy sámli segítségével! Tarts egy vagy két kézben súlyokat, és törekedj egyensúlyod megőrzésére! Egyenes törzzsel és vállszélességű (vagy enyhén szélesebb) terpeszállással ereszd le az elől lévő térded a föld irányába egészen addig, amíg a hátsó láb combfeszítőjében jelentős nyúlást nem érzel! Anélkül, hogy az elöl található térd érintené a földet, nyomd vissza magad a kiinduló pozícióba, majd ismételd meg a mozdulatot!

Ez az unilaterális gyakorlat hatékonyan fejleszti az izom állóképességet, valamint az erőt a farizomban és a combfeszítő izmokban. Továbbá, optimális választás azoknak, akik az izomtömeg növelést tűzték ki célul.

Csípőemelés

Sorozat és ismétlésszám: 3x15

Technika: Feküdj egyenes háttal a földre (vagy egy székre a felsőtested megemelése érdekében) és húzd lábaidat csípőd irányába egészen addig, amíg a sípcsontok derékszöget zárnak be a földdel! A talpak, a hát felső része, a fej és a kiinduló pozícióban a farizmok érintik a földet. A farizmok megfeszítésével nyomd csípőd felfelé! Helyezd csípődre a súlyt, a kényelmetlen nyomó érzés elkerüléséhez használj törölközőt vagy egy párnát csípőd és a súly között! A mozdulat egésze alatt ügyelj a neutrális gerinc pozíció megőrzésére. A mozdulat felső holtpontján 2-3 másodpercig tartsd megfeszítve farizmod, majd kontrolláltan ereszkedj vissza a kiinduló pozícióba!

Ez a gyakorlat elsősorban a farizom erősítését és izomfejlesztését támogatja. Akár esztétikai, akár atlétikai ambícióid vannak, a csípőemelés gyakorlat jó választást jelenthet.

Román felhúzás

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Állj vállszélességű terpeszben, és helyezd a súlyokat tested mellé vagy lábaid elé! Enyhén behajlított térdekkel dőlj előre egészen addig, amíg combfeszítő izmod eléri a maximális megnyúlást! Törekedj derék izmaid helyett combhajlító izmaid aktiválásával visszatérni a kiinduló pozícióba! Fontos, hogy a súlyok közel legyenek a testedhez és gerinced megőrizze neutrális helyzetét a mozdulat egésze alatt.

Ez a gyakorlat megfelelő kivitelezés mellett, kiváló a far- és combhajlító izmok erősítésére és növelésére. Továbbá a törzsizomzat fejlesztését is támogatja, amely előnyeit egyéb gyakorlatok során is élvezheted.

Sétáló kitörés

Sorozat és ismétlésszám: 3x15

Technika: Vegyél fel normál szélességű terpeszt, és fogj súlyokat a kezedbe! Lépj előre kitörés pozícióba! Válassz olyan szélességű állást, amely lehetővé teszi egyensúlyod megőrzését! Ezt követően hátsó lábad előre emelésével lépj előre a kiinduló pozícióval megegyező testtartásba vagy hátsó lábad előre emelésével folytasd a kitörő mozdulatot köztes „pihenés” nélkül. Folytasd a gyakorlatot a kívánt ismétlés szám eléréséig, és törekedj a gerinc természetes helyzetének megőrzésére.

Ez a gyakorlat remek a farizmok és combfeszítő izom fejlesztésére. Hatása más sportokban is érezhető a nagyfokú unilaterális terhelésnek köszönhetően.

lábedzés súlyokkal

Edzőtermi lábedzés

A sokunk által hiányolt edzőtermi edzés tökéletesen pótolható azok számára, akiknek van otthoni edzőtermük. Ez az edzés 45-90 percet vesz igénybe. Az edzésidőt a sorozatok közötti pihenőidő, a sorozat- és ismétlésszám befolyásolja. Saját sportjaidhoz mérten válogasd össze a gyakorlatokat, és határozd meg a további edzés paramétereket.

Guggolás

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Állj kényelmes, hozzávetőlegesen vállszélességű terpeszben! A megfelelő kezdő pozíció megtalálásához kísérletezz a terpesz szélességgel és a lábfej irányával. Csípőd és térded egyszerre történő behajtásával kezdd meg a guggolást!  Törekedj a neutrális gerinc pozíció megőrzésére. A gyakorlat alsó holtpontja, vagyis a guggolás legmélyebb szakasza egyénenként eltérhet. Kevésbé mobilis személyek számára az alsó holtpontot jelentheti az, amikor a combcsont vízszintes a földdel, míg mások ennél jelentősen mélyebbre is képesek guggolni. Ezt követően, a térdek befelé történő dőlését vagy mellkas előre zuhanását elkerülő módon állj fel a kiindulási pozíció eléréséig! A felső holtponton feszítsd meg fairizmod, majd kezdd újra a gyakorlatot!

Román felhúzás

Sorozat és ismétlésszám: 3x12

Technika: Állj vállszélességű terpeszben, és helyezd a súlyokat tested mellé vagy lábaid elé! Enyhén behajlított térdekkel dőlj előre egészen addig, amíg combfeszítő izmod eléri a maximális megnyúlást! Törekedj derék izmaid helyett combhajlító izmaid aktiválásával visszatérni a kiinduló pozícióba! Fontos, hogy a súlyok közel legyenek a testedhez és gerinced megőrizze neutrális helyzetét a mozdulat egésze alatt.

Ez a gyakorlat, megfelelő kivitelezés mellett, kiváló a far- és combhajlító izmok erősítésére és növelésére. Továbbá a törzsizomzat fejlesztését is támogatja, amely előnyeit egyéb gyakorlatok során is élvezheted.

Csípőemelés súllyal

Sorozat és ismétlésszám: 3x15

Technika: Feküdj egyenes háttal a földre (vagy egy székre a felsőtested megemelése érdekében) és húzd lábaidat csípőd irányába egészen addig amíg a sípcsontok derékszöget zárnak be a földdel! A talpak, a hát felső része, a fej és a kiinduló pozícióban a farizmok érintik a földet. A farizmok megfeszítésével nyomd csípőd felfelé! Helyezd csípődre a súlyt, a kényelmetlen nyomó érzés elkerüléséhez használj törölközőt vagy egy párnát csípőd és a súly között! A mozdulat egésze alatt ügyelj a neutrális gerinc pozíció megőrzésére! A mozdulat felső holtpontján 2-3 másodpercig tartsd megfeszítve farizmod, majd kontrolláltan ereszkedj vissza a kiinduló pozícióba!

Ez a gyakorlat elsősorban a farizom erősítését és izomfejlesztését támogatja. Akár esztétikai, akár atlétikai ambícióid vannak a csípőemelés súllyal gyakorlat jó választást jelenthet.

Combfeszítés

Sorozat és ismétlésszám: 4x10

Technika: A megfelelő terhelés beállításához válassz olyan súlyt a gépen, amellyel az elvégezni kívánt ismétlésszámot képes vagy elérni. Olyan pozíciót vegyél fel, amelyben a sípcsontod alsó részénél található gép mozgó részével érintkezik! Nyújtsd ki lábad dinamikusan, tartsd meg a csúcsösszehúzódást 2 másodpercig, majd lassú, kontrolált módon engedd vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe! Egyensúlyod megőrzése érdekében megfoghatod a legtöbb combfeszítő gép oldalán fellelhető fogantyúkat.

Ezzel a gyakorlattal biztonságos módon növelheted a lábizmokat ért edzés volument. Szemben az olyan összetett gyakorlatokkal, mint a guggolás, ez az izolációs gyakorlat alkalmazható edzésed végén, kimerült állapotban is. Hatékonyan edzheted meg a combfeszítő izmaid, minimális sérülés veszély mellett.

Combhajlítás

Sorozat és ismétlésszám: 4x10

Technika: A megfelelő terhelést beállításához válassz olyan súlyt a gépen, amellyel az elvégezni kívánt ismétlésszámot képes vagy elérni. Olyan pozíciót vegyél fel, amelyben a sípcsontod alsó részénél található gép mozgó részével érintkezik! Combhajlító izmaid megfeszítésével emeld meg a súlyokat, a pozitív szakasz holtpontján tartsd meg a súlyokat pár másodpercig, majd lassan engedd vissza a kiinduló pozícióba! A combhajlító gépekből egyaránt megtalálható fekvő és ülő is.

Hasonlóan a fentebb bemutatott combfeszítő gyakorlathoz, ez az izolációs gyakorlat is alkalmazható a nehéz összetett gyakorlatokat követően a fáradt izmok alacsony sérülésveszélyű megedzéséhez.

Lábtoló

Sorozat és ismétlésszám: 3x8

Technika: Helyezz edzettségi szintednek megfelelő mennyiségű súlyt a lábtoló gépre, és a helyes testtartás felvételét követően vegyél fel a guggoláshoz hasonló szélességű kezdő pozíciót! Lassú kontrollált tempóban ereszd le a súlyt a guggolási mélységedhez hasonló pontig! A derék túlzott görbületének elkerülése érdekében, kerüld a mobilitásod meghaladó mélységet! Nyomd ki a súlyt, azonban ügyelj arra, hogy a térdek teljes kinyújtása fokozhatja az ízületi sérülés kockázatát!

Combtávolító gép

Sorozat és ismétlésszám: 4x12

Technika: Válassz az elvégezni kívánt edzés volumenhez mérten terhelést, majd ülj a combtávolító gépbe! Kezdd a gyakorlatot összezárt térdű pozícióból, majd dinamikus tempóval távolítsd combjaid egymástól! Végül pedig lassú tempóban térj vissza a kiinduló helyzetbe!

Ez a gyakorlat a középső farizom (gluteus medius) fejlesztését célozza, amely a csípő távolítás egyik legfontosabb izma. Más gyakorlatokban nyújtott teljesítményed fokozása is segíthető ezen gyakorlat alkalmazásával.

Vádligép

Sorozat és ismétlésszám: 4x12

Technika: A megfelelő súly kiválasztását követően helyezkedj úgy, hogy a lábfejed hátsó része lelógjon a platformról! Ereszd le a súlyt addig, amíg vádlid és Achilles-ínad engedik! A maximális megnyúlás elérése érdekében érdemes boka mobilizációs gyakorlatokat alkalmazni. A vádli megfeszítésével nyomd ki a súlyt, és állítsd meg a mozdulatot a felső holtponton!

A fenti gyakorlatok többségében kizárólag izometrikus vagy kis mozgástartományú terhelést nyújtanak a vádli részére. Ezzel az izolációs gyakorlattal közvetlen módon terhelheted a vádlit. Próbáld ki az álló vádli gyakorlatokat egyenes és enyhén behajlított térdekkel egyaránt!

Chris Appleton
Szerző & Szerkesztő
Chris Appleton profiljának megtekintése
Chris szerkesztő és minősített 3-as szintű személyi edző, BA edzői diplomával rendelkezik sport-tanácsadás és fejlesztés területen. Továbbá 3-as szintű képesítéssel rendelkezik sporttáplálkozás területen is. Fitnesz órák, edzések és edzéstervek terén is tapasztalattal rendelkezik, legyen szó akár kezdő, akár haladó sportolókról. Chris emellett még minősített labdarúgó-edző, magas szintű kapus és erőnléti edzést ad félig professzionális szinten, valamint táplálkozási tanácsokkal látja el a sportolókat az optimális teljesítmény fenntartása érdekében. 15 éves tapasztalattal rendelkezik a sport- és fitnesziparban, és folyamatosan fejleszti magát. Chris szereti szabadidejét a családjának szentelni, miközben edzőterembe jár.
myprotein