Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

A legjobb táplálék-kiegészítők funkcionális edzéshez | Döntsd meg saját rekordjaid!

A legjobb táplálék-kiegészítők funkcionális edzéshez | Döntsd meg saját rekordjaid!
Lauren Dawes
Író és szakértő5 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Olvasási idő: 5 perc Fordította: Rózsa Zoltán

A cross training hatalmas testi és szellemi megterhelést jelentő sporttevékenység. Nincs olyan varázsszer, amely segítségével rögtön az edzőtermed eredménytáblájának első helyére kerülhetsz. Továbbá, a rendszeres alvás és a kiegyensúlyozott étrend helyettesítése sem lehetséges étrend-kiegészítőkkel. Azonban sportteljesítményed fokozását elősegítheted olyan tudományosan kutatott kiegészítőkkel, mint amelyeket cikkünkben bemutatunk.

Legjobb táplálék-kiegészítők

Edzés előtti táplálék-kiegészítők

THE Pre-Workout+

THE Pre-Workout+ edzés előtti formula
 

Úgy véljük, nincs jobb módja annak, hogy a megfelelő edzés előtti állapotba kerülj, mint THE Pre-Workout+ formulák. Innovatív PhaseTech™ technológiával készült termékeink egyikeként, a sporttáplálkozás egy új lépcsőfokát képviseli. Megtervezésekor az volt a célunk, hogy segítsen minden egyes edzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

A termékünk által nyújtott energia löket hatása nem fog eltűnni edzésed első 15 percében,  egyedi technológiával készült formulánk a hatóanyagok fokozatos felszívódását biztosítja. Edzés előtti készítményünk egyik legfontosabb komponense a koffein, amelyről számtalan kísérlet bizonyította teljesítménynövelő hatását. A koffein hozzájárulhat a fáradtságérzet megjelenésének késleltetéséhez1 és a fokozott erőkifejtéshez2.

Őrizd meg a szellemi fókuszt minden ismétlésnél THE Pre-Workout+ formulák segítségével! A koffein hozzájárulhat a koncentrációs készség és a figyelem fokozásához.3 Élvonalbeli keverékünk olyan további modern összetevőket tartalmaz, mint a huperzin-A és az alfa-GPC, amelyek bizonyított módon fokozzák a koncentrációs készséget.4,5

100% Béta-Alanin Aminosav

 
Béta Alanin - beta alanine aminosav
 

Amennyiben az edzés közbeni “bedurranás” érzésére vágysz, 100% Béta-Alanin Aminosav termékünk a tökéletes választás számodra. A béta-alanin egy esszenciális aminosav, amely a kutatási eredmények szerint jelentősen megnövelheti az ellenállásos edzések során tapasztalt izom teherbíró képességet a sportolók számára.6

 Termékünk könnyen szállítható és fogyasztható, valamint segíthet abban, hogy a cross training eredménytáblán előkelő helyezést szerezhess.

 

Creapure® Creatine

Creapure mikronizált kreatin monohidrát

Minden étrend-kiegészítő arzenálban megérdemelt helye van Creapure® Creatine készítményünknek. A kreatin elengedhetetlen kiegészítő azok számára, akik edzőtermi teljesítményüket új szintre akarják emelni és saját sportrekordjaik megdöntésére törekednek. Tudományosan bizonyított, hogy a kreatin növeli a rövid, intenzív fizikai aktivitás során nyújtott teljesítményt.7

Egyike a legtöbbet kutatott sportcélú étrend-kiegészítőknek és számtalan kecsegtető kutatási eredmény igazolja az erőfejlesztésre, izomtömeg növelésre és sprintre gyakorolt pozitív hatását.7,8

Creapure® Creatine készítményünket sokan úgy ismerik, mint a táplálék-kiegészítő piacon elérhető legtisztább és legmagasabb minőségű mikronizált kreatin formula. Ha mindez nem lenne kellőképpen meggyőző, elérhető hat fantasztikus, gyümölcsös ízesítésben.

 

Edzés közbeni táplálék-kiegészítők (intra workout)

THE Amino+

THE Amino + edzés közbeni intra workout kiegészítő
 

THE Amino+ aminosav keverékünk szintén ultramodern PhaseTech™ technológiával készült. Formulánk segít abban, hogy a regenerációval töltött időd rövid és élvezetes legyen. Kevés ennél ígéretesebb dolog várhat rád egy izzasztó fej fölötti guggolásokat tartalmazó edzést követően.

A regenerációra gyakorolt pozitív hatás a hozzáadott Ashwaganda összetevőnek köszönhető, amely egy a természetgyógyászatban régóta használt gyógynövény. Egyre növekvő népszerűségnek örvend a sporttáplálkozás világában is.

THE Amino+ formulánk adagonkénti 6 g BCAA (elágazó láncú aminosavak) tartalommal rendelkezik, amely bizonyítottan hozzájárulhat a fehérjeszintézis fokozásához és csökkentheti a test nyugalmi állapotban történő fehérjeszövet lebontását.10 Termékünk ezen felül hozzáadott glutamint is tartalmaz, amely szignifikáns szerepet játszik a fehérje szintézisben és az izmok összehúzódásában.

Töltsd fel kedvenc vizes kulacsod THE Amino+ készítményünkkel és javítsd cross training edzéseiden nyújtott teljesítményed!

Energy Gel Elite

Energy Gel Elite - Energia zselé, gél

Az Energy Gel Elite a leggyorsabb és legkényelmesebb módja az edzés alatti energia utánpótlásnak. A por állagú kiegészítőkkel szemben nem szükséges a shakerben történő feloldás, valamint az energia szeletekkel ellentétben, nem kell időt fordítani az étel megrágására és lenyelésére. Másodpercek alatt elfogyasztható termékünkkel villámgyorsan láthatod el szervezeted szénhidráttal.

Adagonkénti 25 g gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmazó készítményünk 3:1 arányban maltodextrin és fruktóz összetételű. Lásd el izomzatod a regenerációhoz elengedhetetlen szénhidráttal!12

 

Edzés utáni étrend-kiegészítők

THE Whey+

THE Whey+ edzés utáni fehérje

Cross training edzésed követően az izomzat fenntartása és növelése érdekében érdemes fehérjét fogyasztanod.13 Prémium minőségű THE Whey+ fehérjeporunk tejsavófehérje izolátumot és GroPlex™ elnevezésű gyors- és lassú felszívódású fehérjebontó enzim keveréket tartalmaz az izomnövelő hatás elnyújtása érdekében.14

 Fehérjeporunkban helyet kapott egy meghosszabbított felszívódási idejű BCAA, leucin és glutamin keverék is, amelyek kulcs fontosságúak az izomzat regenerációjában.10,11,15 Állj készen a következő kihívásra THE Whey+ fehérjepor segítségével!

Extreme Perform Blend

Extreme Perform Blend edzés utáni komplex

Minden az egyben készítményünk megalkotásakor célunk regenerációd egy kombinált termékkel történő hatékony támogatása volt. Extreme Perform Blend formulánkban található tejsavófehérje koncentrátum és izolátum, BCAA, szénhidrát keverék, valamint kreatin. Az izom növekedést13 és regenerációt12 segítő termékünk segít abban, hogy edzésről edzésre jobb teljesítményt nyújthass.7,8

Kutatási eredmények szerint azok az edzés utáni italok a leghatékonyabbak az izom glikogén raktárak feltöltésében, amelyek szénhidrátot és fehérjét egyaránt tartalmaznak.16 Extreme Perform Blend formulánk segítségével egy termékkel beviheted mindkét makronutrinenst.

 

Oats & Whey Protein Bar

Oats and Whey fehérjeszelet

Nem tanácsoljuk, hogy az edzőterem kapuin farkas éhesen lépj ki. Különösen akkor nem, ha a haza felé vezető úton elhaladsz egy gyorsétterem mellett. Inkább tarts pár Oats & Whey Protein Bar szeletet az edzőtáskádban. A tested hálás lesz, amiért a helyes táplálkozási döntést hozod meg.

Ízletes flapjack szeleteink adagonkénti 22 g fehérjét és 38 g szénhidrátot biztosítanak szervezeted számára. Termékünk a makrotápanyagok tökéletes kombinációja, amely felgyorsítja tested regenerációját.16 Alacsony cukortartalmú nassolnivalók elérhető ellenállhatatlanul finom sós karamella és csokoládés mogyoró ízesítésben. Tartsd kéznél ízletes, magas fehérjetartalmú szeletünk edzés után.

 

Joint Plus

Joint Plus ízületvédő

Olyan gyakorlatok végzése során, mint a lökés (clean & jerk) vagy a vállból nyomás, nem csupán az izomzatodat, de ízületeidet is jelentős terhelésnek teszed ki. Könnyen fogyasztható ízületvédő tablettáinkkal segítheted ízületeid megfelelő működését.

Készítményünk glükozamin és kondroitin tartalmú. Az emberi szervezetben található kötőszövetek csökkentik az ízületeket ért terhelést mozgás közben. Némely kutatás azt igazolja, hogy a glükozamin és a kondroitin fogyasztás segítheti a térdízület fájdalmának, megduzzadásának csökkentését, valamint a térdízületi porckopást.18

 

Konklúzió

 Léptesd sportteljesítményed a következő szintre magas minőségű étrend-kiegészítőink segítségével. Az edzés előtti és utáni étkezés tökéletesítésével szárnyald túl versenytársaid eredményeit.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

  1. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  2. Graham, T. (2001). Caffeine and Exercise. Sports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  3. Directorate General Health and Food Safety.
  4. Zhang, H. and Tang, X. (2006). Neuroprotective effects of huperzine A: new therapeutic targets for neurodegenerative disease. Trends in Pharmacological Sciences, 27(12), pp.619-625.
  5. Parker, A., Byars, A., Purpura, M. and Jager, R. (2015). The effects of alpha-glycerylphosphorylcholine, caffeine or placebo on markers of mood, cognitive function, power, speed, and agility. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1).
  6. Hoffman, J., Ratamess, N. A., Ross, R., Kang, J., Magrelli, J., Neese, K., … & Wise, J. A. (2008). β-Alanine and the hormonal response to exercise.International journal of sports medicine29(12), 952-958.
  7. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997). Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exerciseJournal of the American Dietetic Association97(7), 765-770.
  8. Kreider, R. B., Ferreira, M., Wilson, M., Grindstaff, P., Plisk, S., Reinardy, J., … & Almada, A. L. (1998). Effects of creatine supplementation on body composition, strength, and sprint performance.Medicine and science in sports and exercise30, 73-82.
  9. Mishra, L. C., Singh, B. B., & Dagenais, S. (2000). Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a reviewAlternative medicine review5(4), 334-346.
  10. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006). Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exerciseThe Journal of nutrition136(1), 269S-273S.
  11. Higashiguchi, T., Hasselgren, P. O., Wagner, K., & Fischer, J. E. (1993). Effect of glutamine on protein synthesis in isolated intestinal epithelial cells.Journal of Parenteral and Enteral Nutrition17(4), 307-314.
  12. Carbohydrates contribute to the recovery of normal muscle function after highly intensive and/or long lasting physical exercise leading to muscle fatigue and the depletion of glycogen stores in skeletal muscle. The beneficial effect is obtained with the consumption of carbohydrates, from all sources, at a total intake of 4 g per kg body weight, at doses, within the first 4 hours and no later than 6 hours, following highly intensive and/or long-lasting physical exercise leading to muscle fatigue and the depletion of glycogen stores in skeletal muscle.
  13. Protein contributes to the growth and maintenance of muscle mass.
  14. Soop, M., Nehra, V., Henderson, G. C., Boirie, Y., Ford, G. C., & Nair, K. S. (2012). Coingestion of whey protein and casein in a mixed meal: demonstration of a more sustained anabolic effect of casein. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism303(1), E152-E162.
  15. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exerciseThe Journal of nutrition129(6), 1102-1106.
  16. Ivy, J. L., Goforth Jr, H. W., Damon, B. M., McCauley, T. R., Parsons, E. C., & Price, T. B. (2002). Early postexercise muscle glycogen recovery is enhanced with a carbohydrate-protein supplementJournal of Applied Physiology93(4), 1337-1344.
  17. Hochberg, M. C., & Clegg, D. O. (2008). Potential effects of chondroitin sulfate on joint swelling: a GAIT report. Osteoarthritis and cartilage16, S22-S24.
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein