Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Súlycsökkentés csomag útmutató

Súlycsökkentés csomag útmutató
Jamie Wright
Író és szakértő1 év Ago
Jamie Wright profiljának megtekintése

A fogyással kapcsolatos céljaid elérése sokkal könnyebben fog menni a Myprotein testreszabható csomagjával! Mostantól saját, speciális igényeid alapján válogathatsz össze termékeket, beleértve a fehérjét, a szeleteket, a snackeket, az edzés előttiket, az étrend-kiegészítőket és a shakereket. Ezenkívül részletes útmutatóval is szolgálunk az induláshoz. Rakd össze a saját súlycsökkentés csomagodat itt!

Súlycsökkentés csomag

Gyakori kérdések súlycsökkentés kapcsán

Melyik a legjobb súlycsökkentő étrend-kiegészítő?

Sokan a fehérjét tartják a diéta legfontosabb étrend-kiegészítőjének. A napi fehérjebeviteled növelése jó ötlet, ha fogyni szeretnél, ugyanis hozzájárulhat a jóllakottság érzet kialakulásához, a vércukorszint szabályozásához és az izomtömeg megtartásához. Ráadásul az izomtömeg fokozza az anyagcserét, amely megkönnyíti a súlyvesztést. További előny lehet, hogy a protein porok segítségével édes ízt csempészhetsz a diétás étrendbe!

Mikor érdemes fehérjeturmixot innom, ha fogyni szeretnék?

Sokak szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ám ami igazán fontos, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét vigyél be már rögtön a reggeli étkezéseddel, mivel ez segíteni fog a vércukorszint szabályozásában és egész nap jóllakottnak érezheted magad tőle. Ezekre alapozva nincs is jobb, mint egy protein shake-kel indítani a napot.

Ugyanezen okokból a fehérjeturmix fantasztikus nassolnivaló lehet az étkezések között. Csökkentheti a nassolás iránti vágyat, ami meglehetősen praktikus, ha kalóriadeficitben szeretnél maradni a fogyáshoz.

Van-e szükségem étrend-kiegészítőkre a fogyáshoz?

Az étrend-kiegészítők igazán hasznosak lehetnek egy diéta során, ám nem nélkülözhetetlenek a fogyáshoz. Amire figyelni kell, az az energiabevitel és -felhasználás, vagyis a bevitt és ledolgozott kalóriák száma. A fehérje és a koffein egyaránt remekül támogatja a testsúlycsökkentést.

Ám, ha kevesebb ételt fogyasztasz, mint normál esetben, vagy jelentős változtatásokat eszközöltél az étrendedben, akkor előfordulhat, hogy hiányt fogsz szenvedni néhány vitaminból és ásványi anyagból.

Kalóriadeficit során a protein és a koffein mellett a multivitamin-, az omega 3 zsírsav- és a D-vitamintartalmú kiegészítők fogyasztását érdemes megfontolni az általános egészséged támogatása érdekében. De ne feledd, hogy az étrend-kiegészítők soha nem helyettesíthetnek egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendet – csupán csak praktikus biztonsági hálóként szolgálnak.

Melyik a legjobb fogyást támogató étrend-kiegészítő?

A fogyást támogató étrend-kiegészítők kapcsán két kategóriát érdemes megkülönböztetni. Az első az étvágy szabályozását segítő, a másik pedig az energiafelhasználás növelő.Étvágy szempontjából a fehérje-, koffein- és magas rosttartalmú kiegészítők segíthetnek sokat. Hozzájárulnak az éhség szabályozásához és a jóllakottság érzet kialakulásához.

Az energiafelhasználás növelését a termogén zsírégetők (például Thermopure kapszulák) segíthetik, mivel a koffein bevitele támogathatja a hosszabb és keményebb edzést. A Thermopure kapszulák különlegességét a zöld tea kivonat adja – a súlycsökkentés egyik népszerű alapanyaga.

Melyik fehérjepor a legjobb a súlycsökkentés eléréséhez?

Míg alapvetően bármelyik fehérjepor fogyasztása kedvez a fogyásnak, a kazein fehérje kifejezetten hasznos, mivel megemésztése több időt vesz igénybe, tehát előnyösebb a jóllakottság és a vércukorszint szabályozása szempontjából.

Ha vegán vagy vegetáriánus étrendet követsz, a növényi alapú proteinporok a kazein jó alternatíváját jelentik.

S bár technikailag nem fehérjeturmixok, de az étkezést helyettesítő blendek szintén támogatják a fogyást, ugyanis alacsony kalóriatartalommal bírnak, ellenben magas a fehérje- és rosttartalmuk, továbbá hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Hogyan szedjem az étrend-kiegészítőket, ha fogyni szeretnék?

Ez teljes mértékben a céljaidtól függ. Ha jobb általános egészségügyi állapotot szeretnél elérni, akkor olyan vitamin- és ásványi anyagtartalmú kiegészítőkben gondolkodj, amelyek bármilyen potenciális tápanyaghiányt képesek fedezni.Ha az étvágyad szabályozása a cél, fogyaszd az étrend-kiegészítőt akkor, amikor éhes vagy, nem pedig a nap bármely időpontjában.Illetve, ha szeretnéd fokozni az energiafelhasználásodat, az étrend-kiegészítő bevételét érdemes az edzésed körüli időpontra ütemezned. Egy termogén zsírégető közvetlenül edzés előtt lehetővé teszi, hogy keményebben eddz, mint egyébként tennéd.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Jamie Wright
Író és szakértő
Jamie Wright profiljának megtekintése
Jamie Wright humán táplálkozástudományok, valamint sporttudományok terén szerzett diplomát, és jelenleg több szervezettel működik együtt, saját programot tart fenn, hogy segítse az ügyfelek táplálkozási céljait. A Táplálkozási Szövetségnél akkreditált, több száz ügyfélnek segített - az otthoni anyáktól kezdve a nemzetközi versenyzőkig - bizonyítékokon alapuló, holisztikus táplálkozási program által, hogy elérjék egészség és fitnesz céljaikat. A programján túlmenően Jamie rendszeresen publikál táplálkozás témában is, számos szempontból bemutatva azt. Kutatásait prezentálta az Egyesült Királyság elhízással kapcsolatos kongresszusán, valamint a tengerentúli konferenciákon, és számos e-könyvet írt, miközben másoknak is besegít (beleértve a jótékonysági sportszervezeteket). Kutatása a súlymenedzsmentre, valamint a sportteljesítményre és kiegészítők használatára összpontosított. Óriási sportőrült, lelkes edzőterem látogató és bármilyen kutyákkal kapcsolatos dolgok szerelmese. Jamie célja a tudományos, szakmai tapasztalatok és ismeretek megosztása az, hogy fényt hozzon a hatalmas mennyiségű téves információ és félretájékoztatás terén, ami a fitnesz és egészségiparra jellemző manapság.
myprotein