Ugrás a fő tartalomra
Nagykövetek

Rubint Rella interjú – “Mindig törekedtem arra, hogy értéket adjak”

Rubint Rella interjú – “Mindig törekedtem arra, hogy értéket adjak”
Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró3 év Ago
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése

Rubin Rella élelmiszermérnök, fitnesz instruktor, az Álarcos Énekes című televízió műsor szereplője, YouTuber és a Myprotein sportolói csapat tagja. Rella közösségi média felületein sport tippekkel, edző videókkal és étkezési tanácsokkal segíti követőit az egészségesebb életvitel kialakításában. Interjú sorozatunk ezen részében megismerheted Rella sikeréhez vezető utat, betekintést nyerhetsz Magyarország egyik legnépszerűbb sport influencerének hétköznapjaiba és hasznos fitnesz tippeket kaphatsz.

 

1. Gyermekkorod Jászberényben töltötted, majd 18 éves korodban a nyüzsgő fővárosba, Budapestre költöztél. Milyen volt a megszokott környezeted hátrahagyva Budapesten élni? Értek nem várt kihívások?

Rubint Rella: Jászberény egy kis csendes város, nagyon szerettem itt élni, de legbelül mindig vágytam az izgalmakra, a nyüzsgő Budapestre. A gimnázium után a SZIE hallgatója lettem, és fenekestül felfordult az életem. Hétköznap egyetemista voltam, hétvégén a nagynénémet, Rékát kísértem el a fellépéseire és kezdetben a többi tornázó között, később vele a színpadon nyomtuk a 60-90 perces edzéseket péntektől vasárnapig. Elvégeztem az IWI Csoportos Fitness Instruktori képzését, majd elkezdtem dolgozni. Nagy érdeklődés vett körül, az első edzésemet 80 tornázónak tartottam a Life1-ben, ahol hónapokon keresztül heti több órában tartottam edzéseket az egyetem mellett. Nagyon izgultam, igazi mélyvíz volt akkor az nekem.

 

2. 15 éves korodban azért, hogy megalapozd anyagi függetlenséged, több alkalmi munkát végeztél. Volt, hogy egy gyárban megterhelő fizikai munkát láttál el. Miképpen befolyásolja korábbi munkatapasztalatod sport influencer karriered?

Rubint Rella: Voltam lagzin pultos, felszolgáló, műanyaggyárban alkalmazott napi 8 órában, ahol általában túlóráztam, hogy több zsebpénzem legyen. Szerettem. Amikor szünet volt (tavaszi, téli, őszi, érettségi stb.), mindig mentem, és kerestem a munkalehetőséget. A korábbi munkatapasztalatomnak köszönhetően nagy tisztelettel vagyok bármely munka iránt, és bár a mostani nagyon más, azt megtanultam, hogy ha csinálunk valamit, azt csináljuk rendesen, mindent beleadva. Sokaknak negatív az influencer kifejezés, őszintén szólva én sem szeretem. Sosem volt cél a közösségi médiában való szereplés, ez valahogy jött magától. Mindig a tanulmányaim voltak az elsők, sosem alapoztam a médiára. Ma már hálás vagyok, hogy ez így alakult, ugyanis amióta utazunk, sokkal inkább törekszem olyan vállalkozást kialakítani, ami nem helyhez között, és a világ bármely pontjáról végezhetem.

Rubint Rella edzés

 

3. 9 évig versenyszerűen kézilabdáztál, 4 évig úsztál és még a táncban is kipróbáltad magad. Egy sajnálatos sportsérülés miatt a kompetitív kézilabda karriered véget ért. Hogy találtál újra motivációt a sporthoz?

Rubint Rella: Valójában az első sérülés után visszamentem egy több hónapos rehabilitációt követően, de egy újabb sérülés következett, ami rátette az i-re a pontot. Hiányzott a sport, hiszen évekig része volt az életemnek. Miután felépültem, elkezdtem futni, és a saját testsúlyos edzésekben találtam meg újra önmagam.

 

4. A Szent István Egyetem Egészségtudományi Karán élelmiszermérnök szakon tanultál, és az egyetemi képzésed mellett három sport és táplálkozás centrikus képzést teljesítettél. Miért választottad ezt a szakot? Hogy sikerült időt találnod az egyetemi elfoglaltságok mellett karriered építésére?

Rubint Rella: Őszintén, fogalmam sincs (az időre válaszolva). Megfordítanám a kérdést, ugyanis visszaemlékezve inkább a karrier volt előrébb, mint az egyetem. Ilyenkor szoktam mondani, hogy ha nekem sikerült elvégezni, akkor bárki képes rá. Nekem kiestek a bulis egyetemi évek, mert éjszaka tanultam, hétvégén csináltam a képzéseket, vagy Rékával mentem edzést tartani. Hétköznap a kötelező előadásokra bejártam, majd munkát vállaltam és az előadások után tartottam az aerobik órákat.

 

5. Egy YouTube videódban megosztottad, hogy az első aerobik órád előtt nagyon izgultál. Szoktál még izgulni a nyilvános szerepléseid előtt? Ha igen, milyen tippekkel szolgálnál azoknak, akik szintén tartanak a közönség előtt történő beszédtől?

Rubint Rella: Van bennem izgalom, de csak ha komfortzónán kívüli, ilyen volt például az Álarcos Énekes. Azt tudnám tanácsolni, hogy ne féljetek kipróbálni új dolgokat, feszegessétek a határaitokat! Ne foglalkozzatok azzal, hogy majd mit fog gondolni a szomszéd! A lényeg, hogy élvezd, csináld, és el fog múlni, bele fogsz jönni! Gyakorlás teszi a mestert!

Rubint Rella Myprotein szettben

 

6. Széles körű népszerűségnek örvendhetsz a közösségi média felületeken. Az interjú elkészítésekor YouTube csatornádat több mint 60.000-en követik, míg Instagram oldaladat több mint 180.000-en. Mivel magyarázod social media oldalaid népszerűségét? Milyen érzés megosztani egy képet vagy videót azzal a tudattal, hogy sok ezer ember fogja látni?

Rubint Rella: Mindig törekedtem arra, hogy értéket adjak, ami érdekes, hasznos, esetleg segíthet másoknak. Az én oldalam nincs tele reklámmal, ami reklám poszt, az is olyan, amit tényleg jónak vagy hasznosnak tartok. Nagy felelősség. Nehéz meghúzni a határokat, hogy mikor mennyit mutassak meg az életemből. Mindig kellenek az új ötletek, és naprakésznek kell lenni. Legyek én nyaraláson vagy életem legnehezebb napjaiban.

 

7. Több hónapot töltöttél Dél-Koreában. Az eltérő kultúrájú országról szerzett tapasztalataid YouTube csatornádon több videóban tárgyalod. Mi okozta a legnagyobb meglepetést Dél-Koreában? Több alkalommal megtetted a 17 órás repülőutat Magyarország és Dél-Korea között. Hogyan érintett a rendszeres utazás?

Rubint Rella: A legnagyobb meglepetést az emberek nyújtotta kedvesség, tisztelettudat és biztonság okozta. Meglepő volt látni, hogy a kávézóban mindenki otthagyja az értékeit az asztalon, ha éppen mosdóba megy. Én mindent összepakoltam, és teli kezekkel mentem ki a mellékhelyiségre az első pár hétben, ugyanis Magyarországon a családi kávézóból lopták el 15 évesen az első telefonom. Később rájöttem, hogy Koreában a félelmeim alaptalanok, és a világ egyik legbiztonságosabb helyén vagyok. Nagyon megterhelő volt. A hosszú utazás rossz hatással volt a hajamra, a bőrömre, sokáig fájt a hasam, és betegnek éreztem magam, amikor megérkeztem. Közrejátszott a 7 óra időeltolódás is.

 

8. A dél-koreai utat követően Németországba költöztél vőlegényeddel. Szoktál honvágyat érezni?

Rubint Rella: Persze. Több mint fél éve nem voltam otthon, a jelenlegi vírushelyzet miatt. Bár Korea messze volt, 3 havonta hazajöttem a suli és a család miatt.

 

9. Egy korábbi interjúban említetted, hogy az influencer karriered elején nehezen dolgoztad fel a rosszindulatú, személyeskedő hangnemű vulgáris üzeneteket és kommenteket. Hogyan sikerült túltenned magad a kellemetlenségeken? Melyik volt a legbántóbb és legkedvesebb üzenet, amelyet valaha kaptál?

Rubint Rella: Nehéz volt, mert 18 évesen bármibe belekezdtem, az a média előtt történt, és minden alkalommal megkaptam, hogy ezt azonnal fejezzem be, mert nem vagyok benne jó. A kérdésem az, hogy amikor megkapunk egy munkát, tegyük fel fagyit árulunk, tökéletes gombócokat, megfelelő méretet adunk minden vevőnek? Sosem adunk vissza rosszul? Amikor elkezdtem edzést tartani rengeteg hibával, mindenki megdobált, hogy ez mennyire rossz, vagy hogy utánzom a nagynéném, miközben az volt az első edzésem. Amikor elkezdtem videókat feltölteni a YouTube-ra, megkaptam, hogy nézhetetlen, rosszul van összevágva stb. Pedig videókból tanultam meg használni a szerkesztő programokat. Az évek alatt megerősödtem, és annyira nem hatnak meg a negatív kommentek, hogy nem hogy válaszra, de elolvasásra sem méltatom azokat.

 

10. Részt vettél a népszerű zenés műsorban, az Álarcos Énekesben. A felvételt megelőzően nem tanultál énekelni, vagy hangszeren játszani. Mi jelentette a legnagyobb kihívást? Kipróbálnád magad más vetélkedő műsorban is?

Rubint Rella: Bármikor igent mondanék egy vetélkedő műsorra, ugyanis imádom a kihívásokat. Az éneklés és a tánc volt számomra a legnehezebb, de abban is inkább az, hogy nem csak a négy fal között történt, hanem a színpadon. Komfortzónán kívüli élmény volt.

 

11. A Myprotein sportolói csapatának tagja vagy, így számos termék kipróbálására nyílt lehetőséged. Mely étrend-kiegészítők váltak be a leginkább? Milyen termékek használatát javasolnád hobbi sportolók számára?

Rubint Rella: Már az együttműködés előtt is használtam a Myprotein termékeket, éppen ezért nagy boldogság volt, hogy együtt dolgozhatunk. Rendszeresen fogyasztom az Impact Whey Proteint, ebből a Dark chocolate-salted caramel a kedvenc ízem. Emellett BCAA, kollagén, edzés előtt Thermopure, L-Karnitin és ha nagyon fáradt vagyok, Pre Workoutot is szoktam inni.

12. Milyen tanácsaid vannak azok számára, akik aktívabb életre vágynak, de nem tudják, hogyan kezdjenek bele a sportolásba? Kezdők részére milyen mozgásformát javasolsz?

Rubint Rella: Apróbb lépésekben, fokozatosan vezessék be a mozgást az életükbe, kezdve olyan mozgásformával, amit szívesen csinálnak. Így nem lesz megterhelő, hanem élvezetes. Vegyük mondjuk az én esetemben a futást. Mindig is futni akartam, de sosem szerettem. Utóbbi időben görkorcsolyázni kezdtem, amit annyira élvezek, hogy 1-2 órákat is szívesen korizom, és nincs bennem olyan érzés, hogy na már megint menni kéne.

 

13. Tervezed, hogy MSc képzésre jelentkezel táplálkozástudományi szakon. Miért ez a képzés érdekel leginkább?

Rubint Rella: Már ismerem az élelmiszer-előállítás minden lépését, az alapanyagokat és összetevőket. Amit már a Bsc képzés előtt is tanulni akartam, az a Dietetika, de a mélyebb tudás miatt az Élelmiszermérnöki szak mellett döntöttem. Mindig is a táplálkozástudomány érdekelt, és ebben képzeltem el a jövőmet. A fejemben az egészet felépítettem. Úgy gondolom, ezt a munkát tudnám a világ bármely pontjáról végezni.

Rubint Rella szelfi

 

14. Egy korábbi interjú során említetted, hogy édesszájú vagy, és sokszor nehezedre esik nemet mondani az édességekre. Van olyan Myprotein sütemény vagy sportszelet, amely nélkül nehezen elképzelhető egy átlagos napod?

Rubint Rella: Nekem a fehérjeturmix mindig segít, ha valami édeset kívánok, de a másik szenvedélyem a Lean protein bar. Imádom!!

 

15. Egy korábbi interjúban megemlíted, hogy az edzői tevékenység folytatása helyett saját edzőterem nyitását és egy online vállalkozás indítását fontolgatod. Milyen vállalkozási koncepciót szeretnél megvalósítani? Hogyan képzeled el saját edzőtermed?

Rubint Rella: Nagyon sok kis tervem van, de ez sajnos még várat magára, amíg a párom légiós labdarúgó. Amint letelepedtünk Magyarországon, átveszem az irányítást. A részletek titkosak, egyelőre nem szeretném megosztani :)

Rella hasznos tanácsait megfogadva aktívabbá teheted mindennapjaid, és a sportot életed szerves részévé teheted. Számos hasznos sport tippel és mozgásra ösztönző edző videóval segíti követői egészségének megőrzését, így érdemes lehet őt követni közösségi média oldalain. Örülünk, hogy Rella sportsikereit étrend-kiegészítő és ruházati termékeinkkel támogathatjuk.

TOVÁBBI INTERJÚK
Nagykövetek

Interjú Borics Ádám MMA bajnokkal | "Szerettem volna Magyarországot felrakni az MMA világtérképére. Úgy érzem, sikerült.”

Alábbi cikkünkben megismerheted Borics Ádám sportsikereihez vezető útját, a jelentős meccsek előtt benne kavargó érzéseit, edzés tippjeit, táplálékkiegészítő javaslatait és étkezési szokásait.

Nagykövetek

Interjú Szabó-Thomka Hannával, az Exatlon Hungary versenyzőjével | „Nem tudok cél nélkül sportolni.”

Interjúnkból megismerheted Szabó-Thomka Hannát, Exatlon Hungary versenyzőt, testnevelés tanárt, sport influencert és a Myprotein sportolói csapat tagját.

Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése
A sport gyermekkorom óta szerves részét képezi életemnek. Írásaim elsődleges célja a táplálkozástudomány és testmozgás fiziológiájának megosztása közérthetően és szórakoztatóan. Cikkeimben komoly hangsúlyt fektetek arra, hogy állításaim ne csak személyes tapasztalataimat, de a sporttudomány legfrissebb álláspontjai is igazolják.
myprotein