Ha Te is imádod a finom krémes olasz desszertet, de a diétád miatt szeretnéd egy kicsit a zsírokról a fehérjék felé mozdítani a makrók arányát, akkor ezt a receptet neked találtuk ki. A zsíros mascarpone helyett ugyanis egy fehérjés krémet készítettünk, plusz a cukros babapiskóta helyett is jó minőségű szénhidrátforrás került bele.
Hozzávalók (3 adaghoz):
40 g Instant Zab - 1 db tojás
 - 20 g eritrit
 
- 150 g sovány túró
 40 g vaníliás ízű Micelláris Kazein /angol oldalunkon beszerezhető/ 20 csepp Mokka ízű Ízesítőcsepp - 1,5 dl víz
 - 1,5 dl feketekávé
 15 g Tiramisu ízű Impact Whey Protein - cukrozatlan organikus kakaópor
 
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
 - A tojást szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a zabliszttel és 0,5 dl vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük anélkül, hogy összetörne. Sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
 - A krémhez aprítóba vagy tumixgépbe tesszük a túrót, 3 evőkanál kávét, a vaníliás kazein fehérjét és 15 csepp ízesítőcseppet, majd teljesen krémesre turmixoljuk.
 - A maradék fekete kávét elkeverjük a tiramisu ízű fehérjével és 5 csepp ízesítőcseppel, majd ebbe áztatjuk a megsült és felkockázott piskótát.
 - 3 üvegpohárba rétegezzük a tiramisut. Először egy réteg kávéba áztatott piskóta, majd egy adag fehérjés krém, végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Ezt a pohár tetejéig ismételjük.
 - Fogyasztás előtt hűtőben 2-3 óráig pihentetjük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.
 
  Gökler Krisztina Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger