Ha kicsit is hasonlítasz ránk, akkor húsvét alkalmával bizony nálad is feloldásra kerül a csokoládé tilalom.
Így aztán tökéletesen elfogadható, ha például reggelire fogyasztanál egy sajttortával töltött húsvéti tojást, ugye? Valószínűleg találkoztál már hírfolyamodon az új “húsvéti tojás” sajttorta őrülettel, ám mi mindebbe belevittünk még egy csavart: adtunk neki ugyanis egy fehérje löketet, így segítve kicsit, hogy makró-barát legyen.
Ez az ellenállhatatlan recept – mely ismét healthy_floflo konyhájából származik – zsírszegény sajtkrémet és csokoládé-karamellás Impact Whey Proteint tartalmaz selymesen könnyű & édes sajttortás töltelékként (felesleges cukor és zsír nélkül). Ezt követően kerül rá a vadonatúj Double Dough Brownie szeletünk limitált krémes csokoládé ízben, mely még több ízt és textúrát ad, és közben 14g fehérjéről is gondoskodik.
Ez garantáltan egy olyan húsvéti édesség, melyről kár lenne lemondani!
Adag: 1
Hozzávalók
- ½ húsvéti tojás
- 4 ek. zsírszegény sajtkrém
- 1 adagolókanálnyi Impact Whey Protein (csokoládé-karamell)
- 1 digestive keksz vagy zabkeksz (szétmorzsolva)
- Double Dough Brownie (Krémes csokoládé)
- 1 tk. kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítés módja
- Első lépésként darabold fel a Double Dough Brownie szeletet, majd tedd félre!
- Egy keverőtálban keverd össze alaposan a sajtkrémet és a fehérjeport! Felezd meg a krémet, az egyik adaghoz add hozzá a kakaóport, és keverd össze sima állagúvá!
- A húsvéti tojás felét töltsd meg 3/4-ig a szétmorzsolt digestive keksszel (ennek hiányában zabkeksszel)!
- Kanalazd a morzsára a csokoládés keveréket, majd egy következő rétegként a másik krémet!
- Díszítsd kedvenc feltéteddel! Flo ezúttal maradék keksz morzsát, (a tojás másik feléből nyert) olvasztott csokoládét és Double Dough Brownie darabkákat használt.
- Hagyd a hűtőben állni egy éjszakán át, vagy tedd fagyasztóba 2 órára! Ezt követően fogyaszd jóízűen!
Tápanyag információ
Mennyiség adagonként
Kalória | 467 |
---|---|
Összes zsír | 31g |
Összes szénhidrát | 46g |
Fehérje | 26.6g |