25.000Ft felett ingyen házhoz szállítás Páratlan minőség iOS és Android app Akár 5000Ft kredit ajánlásonként
RECEPTEK

Marha ramen recept | Egy magas fehérjetartalmú vacsora

Lauren Dawes
Published: 2020. 03. 20. Szerző: Lauren Dawes
Író és szakértő

A marha ramen leves tápláló, lélekmelegítő recept tökéletes választás a hideg estékhez – magas fehérjetartalommal bír a hátszín steaknek köszönhetően. Az olyan hozzávalóknak hála pedig, mint a bordás kel, zöldhagyma és gyömbér, a vitamin-és ásványianyag-bevitelünket is feldobja, méghozzá úgy, hogy közben igencsak ízletes. Következzen a marha ramen recept!

Marha ramen leves recept (3 adag)

Hozzávalók
  • 2 evőkanál 100% kókuszolaj
  • 3 gerezd fokhagyma (nagyon vékonyra szeletelve)
  • 1 kocka gyömbér (nagyon vékonyra szeletelve)
  • 1 chili (vékonyra szeletelve)
  • 3 zöldhagyma (vastagra szeletelve)
  • 1 liter marha alaplé (használj hozzá 2 db marha alapkockát)
  • 250 ml forró víz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer (ánizs, fahéj, édeskömény, feketebors, szegfűszeg)
  • 4 pak-choi (bordás kel) levele (de jégsaláta levele is megfelel)
  • 2 zacskó instant ramen tészta
  • 1 teáskanál. 100% kókuszolaj
  • 225 gramm hátszín steak
  • 3 tojás (adagonként 1)
A díszítéshez:
  • Vágott zöldhagyma
  • Koriander

Marha ramen leves elkészítése

  1. Először, melegíts fel 2 evőkanál kókuszolajat egy nagy serpenyőben, majd hirtelen, nagy lángon süsd a fokhagymát és gyömbért 2 percen keresztül!
  2. Ezután add hozzá a chilit és a zöldhagymát, és süsd további 3-4 percig!
  3. Most pedig add hozzá a marha alaplét, szója- és halszószt, ötfűszert és 250 ml forró vizet.
  4. Keverd össze jól, forrald fel, majd hagyd lassú tűzön főni.
  5. Eközben melegíts fel egy teáskanál kókuszolajat egy serpenyőben, majd süsd a hátszín steaket 3 percig oldalanként!
  6. Zárd el a tüzet! Mielőtt felvágnád a steaket, hagyd állni 5 percig!
  7. Ezután pedig egy lábasnyi vizet forralj fel, és add hozzá a tojásokat! Főzd 5-6 percig, mielőtt jéghideg vízbe tennéd őket!
  8. Miután a tojásaid kihűltek, pucold meg őket, majd tedd félre!
  9. Vissza a húsleveshez. Add hozzá a bordás kelt és néhány gyömbér szeletet, majd hagyd főni még 2 percig.
  10. Következőleg add hozzá az instant tésztát, és hagyd, hogy 2-3 perc alatt felszívja a vizet!

Pikáns csirkés kuszkusz recept | Egy kiegyensúlyozott, makróbarát étel

Támogasd újévi diéta célkitűzésed megvalósulását kiegyensúlyozott tápértékű, mun...

2020. 01. 20. Szerző: Lauren Dawes

Tonhal steak recept: ízletes tonhal édesburgonya

Eljött az idő, hogy picit feldobjuk a megszokott húsételeinket? Egy szaftos tonh...

2020. 02. 27. Szerző: Jennifer Blow

calories 482 kcal
totalFat 15g
totalCarbohydrates 61g
protein 26g
Lauren Dawes
Lauren Dawes Író és szakértő

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

Kapcsolódó bejegyzések