Fordította: Kelemen József
Íme, a ma esti menü: Niall Kirkland marhahúsos ramen levese.
Ez a tápláló, lélekmelegítő recept tökéletes választás a hideg estékhez – magas fehérjetartalommal bír a hátszín steaknek köszönhetően. Az olyan hozzávalóknak hála pedig, mint a bordás kel, zöldhagyma és gyömbér, a vitamin-és ásványianyag-bevitelünket is feldobja, méghozzá úgy, hogy közben igencsak ízletes.
Adag: 3
Hozzávalók:
- 2 evőkanál 100% kókuszolaj
- 3 gerezd fokhagyma (nagyon vékonyra szeletelve)
- 1 kocka gyömbér (nagyon vékonyra szeletelve)
- 1 chili (vékonyra szeletelve)
- 3 zöldhagyma (vastagra szeletelve)
- 1 liter marha alaplé (használj hozzá 2 db marha alapkockát)
- 250 ml forró víz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál halszósz
- 1 teáskanál kínai ötfűszer (ánizs, fahéj, édeskömény, feketebors, szegfűszeg)
- 4 pak-choi (bordás kel) levele (de jégsaláta levele is megfelel)
- 2 zacskó instant ramen tészta
- 1 teáskanál. 100% kókuszolaj
- 225 gramm hátszín steak
- 3 tojás (adagonként 1)
A díszítéshez:
- Vágott zöldhagyma
- Koriander
Elkészítés
- Először, melegíts fel 2 evőkanál kókuszolajat egy nagy serpenyőben, majd hirtelen, nagy lángon süsd a fokhagymát és gyömbért 2 percen keresztül!
- Ezután add hozzá a chilit és a zöldhagymát, és süsd további 3-4 percig!
- Most pedig add hozzá a marha alaplét, szója- és halszószt, ötfűszert és 250 ml forró vizet.
- Keverd össze jól, forrald fel, majd hagyd lassú tűzön főni.
- Eközben melegíts fel egy teáskanál kókuszolajat egy serpenyőben, majd süsd a hátszín steaket 3 percig oldalanként!
- Zárd el a tüzet! Mielőtt felvágnád a steaket, hagyd állni 5 percig!
- Ezután pedig egy lábasnyi vizet forralj fel, és add hozzá a tojásokat! Főzd 5-6 percig, mielőtt jéghideg vízbe tennéd őket!
- Miután a tojásaid kihűltek, pucold meg őket, majd tedd félre!
- Vissza a húsleveshez. Add hozzá a bordás kelt és néhány gyömbér szeletet, majd hagyd főni még 2 percig.
- Következőleg add hozzá az instant tésztát, és hagyd, hogy 2-3 perc alatt felszívja a vizet!