Ugrás a fő tartalomra
Edzés

8 millió cél | Gyermekvállalást követően fitten – Naomi története

8 millió cél | Gyermekvállalást követően fitten – Naomi története
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Közösségünk már 8 millió főt számlál. Titeket ünneplünk. A ti céljaitokat. Ebből a jeles alkalomból szeretnénk néhány inspiráló történetet bemutatni, melyek vásárlóinkról és az ő fitnesz céljaikról szólnak.

 

Fordította: Rózsa Zoltán

Naomi Houldsworth-Gregson egy kétgyermekes családanya, aki korábban könnyedén megőrizte atletikus testalkatát, azonban a szülést követően nehezére esett formában maradni. Mivel a gyermekvállalás következtében megváltozott testalkata, Naomi úgy döntött, hogy egy extrém alacsony kalóriatartalmú étrenddel próbálja elérni kívánt fizikumát. A megfelelő étrend hiányában kimerülten, magányosan és a vágyott testalkattól távol, Naomi realizálta, hogy más megközelítésre van szüksége. Az alábbi cikkben megismerheted, hogyan sikerült elérni kívánt fitnesz célját.

Naomi

„Igazán szerencsésnek érzem magam, mert életem során mindig vékony testalkattal rendelkeztem. Sosem éreztem szükségét annak, hogy szigorúan figyeljek étrendemre.

Habár mindenki úgy gondolta, hogy a szülést követően a 36-os farmeromban fogom elhagyni a kórházat, nem ez következett be. A szülést követően még inkább terhesnek tűntem, mint azt megelőzőleg.

Páran azzal próbáltak megnyugtatni, hogy a feleslegtől csak úgy megszabadulok majd. Messze álltak az igazságtól, amikor ezt a kijelentést tették.

 

Elértem azt a pontot, amikor a tükörbe nézve nehezen ismertem fel saját magam. Borzalmas érzés volt, hogy megjelenésem távol állt a vágyott önképemtől, így eldöntöttem, hogy ideje tennem valamit.  Nem csupán azért, hogy ismét vékony legyek, de saját lelki egészségem érdekében is.

 

Akkor még nem rendelkeztem a fenntartható fogyáshoz szükséges információkkal, így egy gyors megoldást kerestem, amely a drasztikus kalóriacsökkentésben testesült meg. Csupán napi 500 kcal energiatartalmú étrendet követtem.

Így igazán sok súlyt vesztettem, és a testem nagyon sovánnyá vált, egy testrésztől eltekintve. A hasam továbbra sem érte el a kívánt állapotot. Pedig diétám elkezdésének legfőbb oka az volt, hogy hasam feszes és tónusos legyen. Jelentős fogyásomat követően mindenem vékony volt, kivéve hasam, így azt a téves optikai hatást keltette testalkatom, hogy hasam a valós méreténél is nagyobb.

 

Igazán magányos időszak volt számomra. Alacsony energiatartalmú étrendem miatt nem volt energiám testmozgást végezni és társasági életet élni.

 

Rettenetesen éreztem magam, így hát elhatároztam, hogy alapos kutatást végzek a megfelelő étkezés területén. Rájöttem, hogy szükségtelen extrém alacsony kalóriatartalmú étrendet követnem. Elkezdtem egy magasabb energiabevitelű, fehérjedús étrendet követni. Ez jelentette számomra az ideális váltást. Így volt energiám mozogni és aktívnak lenni. Újra sínre került a fitnesz életem!

A netball sport megtalálása és elkezdése jelentette fitnesz utazásom újabb állomását. Egy hirdetésbe ütköztem, amely netball edzésekre invitálta a korra és tapasztalatra való tekintet nélkül sportolni vágyó személyeket. Úgy gondoltam, egy csapásra két legyet üthetek: fizikailag aktív lehetek és új embereket ismerhetek meg.

8 millió cél - Naomi

Javaslom az anyukák részére azt, hogy találjanak hasonló elfoglaltságot. Csapatunk többnyire anyukákból áll, és közösen hódolunk sport iránti szenvedélyünknek. A netball edzés kiváló mindazoknak, akik nem kedvelik az edzőtermi edzést és nem igazán magabiztosak testalkatukat illetően. A gyermek felügyelete mellett szintén kihívást jelenthet időt találni az edzőtermi edzésekre. Ezzel szemben a netball edzéseken úgy élvezheted a testmozgást és a hasonló élethelyzetben lévő anyák társaságát, hogy gyermeked elkísér az edzésre.

Ezenfelül otthon is igyekszem beiktatni edzéseket, azokban a szabad 20-30 perces időintervallumokban, amikor van rá lehetőségem, például korán reggel, vagy este, amikor a gyerekek már alszanak. Ez olykor azt jelenti, hogy Csingiling pizsamában végzem el otthoni edzésem. Igazán csodálatos látványt nyújthatok.

 

Megtanultam, hogy érdemes kevesebbet aggódnom a testalkatom miatt és amiatt, hogy mások mit gondolnak rólam.

 

Illetve megtanultam, hogy érdemes alapos kutatást végezni mielőtt egy új étrendbe vágnék. Ez kifejezetten igaz, hogyha az étrend extrém megszorításokat ír elő. Törekedj az információszerzésre mielőtt nekikezdenél egy új étrend követésének!”

 

Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein