Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Diétás banánkenyér | ízletes és egyszerű recept

Diétás banánkenyér | ízletes és egyszerű recept
Evangeline Howarth
Író és szakértő3 év Ago
Evangeline Howarth profiljának megtekintése

Semmi sem fogható egy meleg és megnyugtató banánkenyérhez! Az átlagos délutánt színtiszta tökéletességgé varázsolja. Ha diétás étrend szerint szeretnél étkezni, de mégis valami különlegesre vágysz, akkor jó helyen jársz. Ez az alacsony cukortartalmú banánkenyér minden tekintetben betalál kolosszális kalóriaszám nélkül.

Továbbá ez egy nagyszerű recept arra, hogy kiürítsd a szekrényeket. Épp ott hever nálad néhány banán, ami már kicsit rosszabb állapotban van? A banánkenyérhez tökéletesek, mivel sokkal édesebbek, így ideálisak egy alacsony cukortartalmú banánkenyér recepthez!

A sütemények finomított cukraikról, rossz zsírjaikról és nehezen emészthető fehér lisztről ismertek. Ez a banánkenyér azonban megtöri ezen szabályok mindegyikét. Zsír egyes egyedül a selymes kókuszolajból származik. Az édes ízt pedig a banánnak és egy kevés méznek köszönheti. Továbbá a hétköznapi lisztet teljes kiőrlésű lisztre cseréltük.

Felejtsd el, hogy egészségtelen lenne! Ennek az alacsony cukortartalmú banánkenyérnek, bűntudatmentesen nekieshetsz. 200 kalóriát jelentő szelet belőle a tökéletesen édes és éhségcsillapító snack. Ne gondold, hogy csak ennyi volna a kényeztetés, hiszen egészséges csokoládé darabokat is tartalmaz. Annak érdekében, hogy ténylegesen alacsony cukortartalmú maradjon a sütemény, ezek legyenek inkább étcsokoládéból!

Banánkenyér diétás kivitelben

  • Adag: 10
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 55 perc

Diétás banánkenyér hozzávalók

A diétás banánkenyér elkészítéséhez ezekre lesz szükséged:

  • 70g 100% organikus kókuszolaj
  • 100g méz
  • 2 tojás
  • 3 közepes méretű banán (összenyomva)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  • 175g teljes kiőrlésű liszt
  • 85g tej (bármilyen fajta)
  • 30g (ét)csokoládé darab

Diétás banánkenyér elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és sütőpapírral béleljünk ki egy őzgerinc sütőformát!
  2. Egy kis tálkában helyezzük a kókuszolajat 30 másodperces időintervallumokra a mikrohullámsütőbe, amíg el nem olvad teljesen!
  3. Keverjük össze alaposan habverővel az olvasztott kókuszolajat a mézzel és tojásokkal!
  4. Adjuk hozzá az összenyomott banánokat, a vanília kivonatot, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd keverjük össze alaposan!
  5. Következő lépésként keverjük hozzá a lisztet, azt követően a tejet, majd utoljára a csokoládé cseppeket!
  6. A tésztát öntsük a sütőformába, majd süssük a sütőben 55 percig!
  7. Hagyjuk hűlni, vegyük ki a formából és fogyasszuk el jóízűen!
Receptek

4 összetevős egyszerű, banános protein palacsinta recept | Pancake

A banános protein palacsinta egy alapvető reggeli ötlete a fitnesz elkötelezettnek. Mutatunk egy rendkívül egyszerű verziót!

Receptek

Diétás zabkása recept lekváros csavarral

A lekváros fánk általában nem része a diétáknak, de mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez a diétás zabkása recept pontosan azt a ízt idézi?

4 hónap AgoAl Monica Green
Táplálkozás

A legjobb diétás ételek fogyáshoz

A tömegelés után jöhet egy kis zsírégetés? Segítünk, hogy mely diétás ételek beiktatásával lehet hatékonyabb a szálkásítási folyamat!

Táplálkozási információk

Kalóriák200
Teljes zsír9g
Összes szénhidrát25g
Fehérje4g
Evangeline Howarth
Író és szakértő
Evangeline Howarth profiljának megtekintése

Evangeline fiatal kora óta versenyszerűen sportolt. RYA minősített vitorlás oktatóként tisztában van vele, hogy mennyire fontos a megfelelő táplálkozás az extrém és állóképességi sportokban, mivel a Team GBR csapatában és az egyetemi első számú csapat edzőjeként és kapitányaként szerzett tapasztalatot.

Szabadidejében Evangeline szeret futni, különösen maratonokat. Hétvégén vízi sportokat űzve vagy a hegyekben túrázva találod. Kedvenc estéit HIIT edzésekkel vagy guggolásokkal tölti az edzőteremben, mielőtt összedobna egy jó fűszeres ételt, egy tonna zöldséggel - yum!

Evie tapasztalatairól itt tudhatsz meg többet.

myprotein