Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Sokoldalú és fehérjedús tészta receptek

Sokoldalú és fehérjedús tészta receptek
MyproteinHU
Író és szakértő5 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Szinte nem létezik olyan ember, aki ne szeretné a tésztát valamilyen formában. Hiszen tudjuk, hogy a tészta receptek annyira sokoldalúak, hogy egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy mindet kipróbáljuk. Húsos, zöldséges, vegán, tejszínes, rakott, főtt, sült, kelt, leveles, sós, édes… és még sorolhatnánk. Habár a tésztaféléket gyakran a magas szénhidráttartalmú és a hízlaló jelzőkkel párosítják, kellő odafigyeléssel és kreativitással egyszerűen a saját preferenciáidhoz igazíthatod a recepteket, így nem kell lemondanod erről az egyébként nagyszerű ételről. Hogy egy picit megkönnyítsük a dolgodat, elhoztuk azon tészta receptek legjobbjait, amelyek szerintünk a legjobban beépíthetőek bárki étrendjébe, legyen a cél testsúlycsökkentés, izomtömegnövelés, vagy akár a húsmentes ételek számának csökkentése a mindennapokban.A szénhidrát nem az ellenségünk, mint ahogy azt évtizedeken át hallottuk, illetve halljuk a mai napig is. Szervezetünknek ugyanúgy szüksége van rá, mint a fehérjére és a zsírra, sőt, a kemény edzéseken nem is tudnánk megfelelő teljesítményt nyújtani nélküle.Szerezd be 20% kedvezménnyel a kiszemelt szénhidrát termékeket! Nem kezdődhet nap a kedvenc zabkásád nélkül? Esetleg némi gyorsan felszívódó maltodextrinnel szeretnéd megtámogatni az edzéseidet és visszatölteni az energiaraktáraidat? Legyen bármi is a célod, a Myprotein támogat annak elérésben. Szerezd be a szénhidrát lista oldalon található termékeinket 20% kedvezménnyel! Használd vásárláskor a CHBLOG kódot!
Tészta receptek

Tészta receptek, amelyeket érdemes kipróbálni

Tejszínes tészta - mert a tejszínes tészta receptek megunhatatlanok

Nincs is jobb egy jó kis szószos tésztánál! Gondoltad volna, hogy akkor sem kell lemondanod róla, ha jelenleg a fogyás, vagy éppen az izomépítés a célod? Ez az étel ugyanis remekül megállja a helyét a fehérjedús receptek között, és némi kreativitással az aktuális fitnesz céljaidhoz igazíthatod - ha kalóriadeficitben kell lenned, a tejszínt némi alaplével, liszttel és sovány tejjel kiváltva máris kedvezőbb értékekkel élvezheted ezt a remek tésztaételt. Ha nálad is a kedvencek között szerepelnek a tejszínes tészta receptek, akkor semmiképp ne hagyd ki Jessy Layla receptjét!

Receptek

Tejszínes-csirkés tészta recept | avagy egy ínycsiklandó csirke Alfredo recept

A tejszínes-csirkés tészta minden háziasszony kedvence, ennek megfelelően dobogós helyet foglal el a gyors és kényelmes receptek között. Íme, egy egészséges verzió!

Zöldséges leveles tészta - a gyors, sós leveles tészta receptek koronázatlan királya

A félkész leveles tészta az egyik legjobb dolog a világon, ugyanis amellett, hogy finom, nagyon gyorsan elkészíthető, sokoldalúsága pedig nem ismer határokat - legyen szó akár sós ételekről vagy kényeztető süteményekről. Most a sós leveles tészta receptek egyik kiemelkedő példáját hoztuk el, amelyet ha egyszer kipróbálsz, garantáltan fel fog kerülni a rendszeresen elkészítendő receptjeid listájára. Mindössze 20 perc alatt összedobható, és az egyik legjobb választás például vacsorára, amelyet a vegetáriánus étrend követői is értékelni fognak, hiszen húsmentes mivolta ellenére is remek makrókkal büszkélkedhet.Tápértékek:
  • Kalória: 282
  • Szénhidrát: 23 gramm
  • Zsír: 16 gramm
  • Fehérje: 9 gramm
Receptek

Zöldséges leveles tészta | 20 perces tepsis recept

Valami gyorsat keresel vacsorára? Máris segítünk. Készítsd el a zöldséges leveles tészta receptünket, melynek elkészítése csupán 20 perc.

Könnyű tésztasaláta - az egyszerű tészta receptek egyik ígéretes versenyzője

A tésztasalátában az a jó, hogy gyakorlatilag bármilyen hozzávalókkal elkészítheted, így mindig az aktuális hangulatodhoz vagy épp fitnesz céljaidhoz igazíthatod. Ez a recept most leginkább a halas ételek rajongóinak kedvez - a tonhal és tészta kombinációja némi zöldséggel felturbózva igazi telitalálat, hiszen minden megvan benne, amire a szervezetnek szüksége van: szénhidrát, jóféle zsírok, fehérje. Ezek szuper aránya pedig már csak hab a tortán.Tápértékek:
  • Kalória: 415
  • Szénhidrát: 40 gramm
  • Zsír: 20 gramm
  • Fehérje: 26 gramm
Receptek

Könnyű tésztasaláta recept | Meal prep 20 perc alatt

Amellett, hogy ez a tésztasaláta recept hihetetlenül könnyen, és kevesebb mint 20 perc alatt elkészíthető, egy tökéletes megoldást is jelent, ha laktató fogásra vágysz.

Mogyorós tésztasaláta - a gyors tészta receptek kedvelőinek

Hogy a növényi étrendet követők se maradjanak ki a jóból, egy húsmentes tésztasalátával is készültünk, amelynek nagyszerűségét csak az elkészítési ideje múlja felül. Látványra sem utolsó, a szemet gyönyörködtető színeket a remek rost- és vitaminforrásként szolgáló zöldségek adják, a különféle textúrák pedig csak tovább fokozzák az ízélményt. Az extra ropogósságról a díszítésnek is kiváló mogyoró gondoskodik. A saját készítésű satay jellegű öntethez szükséges Mogyoróvaj por és a Cukormentes szirup az ízhatás mellett a remek makróértékek elérését is szolgálja. Az pedig már csak a non plus ultra, hogy a recept elkészítése nem kerül többe 10 percnél.

Tápértékek:
  • Kalória: 415
  • Szénhidrát: 40 gramm
  • Zsír: 20 gramm
  • Fehérje: 26 gramm
Receptek

Mogyorós tésztasaláta recept | Egyszerűen elkészíthető vegán meal prep

Szívesen választanál ebédre valamit, ami kevés kalóriát tartalmat, mégis ízekben gazdag? Próbáld ki a mogyorós tésztasaláta receptünket!

Alacsony szénhidráttartalmú Teriyaki marha cukkini tésztával - igazi fehérjebomba a tészta receptek között

Szívesen feldobnád a szürke hétköznapokat valami japán jellegű étellel, de oda kell figyelned a makróidra? Ez esetben a Teriyaki marha recept pont neked szól, a cukkiniből készült tészta ugyanis jelentősen megnyirbálja az étel szénhidráttartalmát. Ha pedig az elkészítéshez szükséges juharszirupot a Cukormentes szirupunkra cserélned, még kedvezőbb értékeket kaphatsz, miközben az étel íze sem szenved csorbát. A kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. Az pedig, hogy emellé még 44 gramm fehérjével táplálhatod a tested, szinte már a hihetetlen kategóriába tartozik.

Tápértékek:
  • Kalória: 372
  • Szénhidrát: 24 gramm
  • Zsír: 10 gramm
  • Fehérje: 44 gramm
Receptek

Alacsony szénhidráttartalmú Teriyaki Marha Cukkini tésztával | 4 adagos előre főzés

Készíts el otthon egy 4 adagra elegendő teriyaki szószos marha spagettit cukkinis tésztával. Alacsony szénhidráttartalmú étkezés fenséges ízekkel!

BBQ pulled chicken és mac n cheese - akár a rakott tészta receptek között is megállja a helyét

A hideg idő beköszöntével egyre többen preferálják a meleg vacsorát, de az a jó hírünk van, hogy ezt a fenséges tésztaételt bátran elkészítheted ebédre is, vagy a jól ismert dobozolós módszerrel akár többnapi étkezést is megoldhatsz vele. Különlegességét Niall Kirlandnek köszönhetjük, aki két klasszikus amerikai recept - a pulled chicken és a mac n cheese - ötvözetét a BBQ füstös ízével bolondította meg. Már csak a hozzávalókat olvasva is csorog a nyálunk. Ha az elkészült, aranyló sajttól illatozó tésztát egy picit még összesütöd a sütőben, akkor akár a legjobb rakott tészta receptek versenyébe is benevezhetsz vele.

Tápértékek:
  • Kalória: 597
  • Szénhidrát: 51 gramm
  • Zsír: 21 gramm
  • Fehérje: 37 gramm
Receptek

BBQ pulled chicken és mac n cheese recept

Ha bármikor egy kényelmes receptet keresünk, akkor az amerikai sajtos tészta vitathatatlanul első helyen áll a listán, így hát íme, egy ütős, fantasztikusan krémes mac n cheese recept.

Vegán mac n cheese - a klasszikus amerikai tészta receptek húsmentes változata

Ma már köztudott, hogy csak azért, mert valaki nem fogyaszt húst, illetve állati eredetű élelmiszereket, még nem kell lemondania az olyan klasszikusnak számító vagy népszerű ételekről, mint a mac n cheese. Ez a vegán receptek között is megtalálható, amerikai ihletésű sajtos tészta nagyon egyszerűen elkészíthető, íze pedig minden kétséget kizáróan elfeledteti velünk, hogy egy diétásabb változatot fogyasztunk épp. Kiváló választás a hideg napokra, vagy ha egyszerűen csak valami igazán sajtos kényeztetésre vágysz.

Tápértékek:
  • Kalória: 452
  • Szénhidrát: 63 gramm
  • Zsír: 13 gramm
  • Fehérje: 16 gramm
Receptek

Vegán mac n cheese recept | Avagy a sajtos tészta egy eddig nem ismert arca

Ezúttal a mac n cheese (avagy sajtos tészta) vegán verzióját hoztuk el nektek. Ízében mit sem veszített az eredetihez képest, tejterméktől azonban teljesen mentes.

Csirkés tésztás cézár saláta - ha könnyed, mégis tápláló tészta receptek után kutatsz

A cézár salátát állítólag egy olasz származású étteremtulajdonos, Ceasar Cardini alkotta meg Amerikában, mondhatni véletlenül, történt ugyanis, hogy 1924. július 4-én, az amerikaiak nemzeti ünnepén a fokozott forgalom következtében Cardini éttermében annyira elfogytak az alapanyagok, hogy csak néhány összetevőből tudott összedobni egy rögtönzött salátát. Manapság már ennek a salátának egy némileg továbbfejlesztett, gazdagabb változata terjedt el, az elkészítés egyszerűsége azonban semmit sem változott. Csak fogd az összetevőket, keverd össze egy nagy tálban, és már fogyaszthatod is, vagy kiporciózhatod a következő napokra. A recept egyszerűsége ellenére egy igazán ízletes ételről van szó, amely nem mellesleg adagonként 41 gramm fehérjével járul hozzá a napi fehérjecélok eléréséhez.Tápértékek:
  • Kalória: 557
  • Szénhidrát: 65 gramm
  • Zsír: 15 gramm
  • Fehérje: 41 gramm
Receptek

Csirkés-tésztás cézár saláta recept

Felejtsd el a bonyolult lépéseket és titkos összetevőket, ez a csirkés-tésztás cézár saláta recept bolondbiztos.Ízletes, könnyű ebéd opció.

Lencsés vegán bolognai - az olasz tészta receptek rajongóinak

Mindenki tudja, hogy az olasz tészta ételek elsősorban nem az alacsony kalóriatartalmukról híresek, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy egy ugyanolyan finom, mégis makróbarát bolognai verzióval rukkoljunk elő. Ráadásul a növényi étrenden lévőknek sem kell mellőzniük ezt a fehérjedús, ízekkel teli finomságot, a lencse ugyanis tökéletesen helyettesíti a darált húst. Ha te is az olasz tészta receptek kedvelői közé tartozol, és szívesen kipróbálnál egy húsmentes, kedvezőbb makrójú változatot, akkor mostantól semmi sem áll az utadba, hogy a mediterrán Itália ízei fűszerezzék meg a napjaidat.

Tápértékek:
  • Kalória: 486
  • Szénhidrát: 86 gramm
  • Zsír: 6 gramm
  • Fehérje: 21 gramm
Receptek

Lencsés vegán bolognai recept | Lenyűgöző klasszikus

Néhány egyszerű lépés, és már el is készül ez az ízletes lencsés vegán bolognai, amelyet vagy elfogyasztasz azonnal, vagy előre elkészítheted a hétre.

Kenyérformás Lasagne - az olasz tészta receptek egyik főszereplőjének újragondolt verziója

Ha Garfieldhoz hasonlóan rajongsz a lasagne-ért, de vele ellentétben próbálsz odafigyelni, hogy az étkezéseid valamivel kedvezőbb makróértékeket tartalmazzanak, akkor a legjobb helyen jársz. Ez a kenyérformában elkészíthető lasagne alacsony szénhidrát-, de hihetetlenül magas fehérjetartalmával emelkedik ki, és természetesen a fűszeres olasz ételek utáni sóvárgásodat sem hagyja cserben. A receptből 3 adag készíthető el, így bátran magaddal viheted másnap ebédre is. Csak győzd az irigy tekintetek hadát!Tápértékek:
  • Kalória: 519
  • Szénhidrát: 35 gramm
  • Zsír: 13 gramm
  • Fehérje: 64 gramm
Receptek

Kenyérformás Lasagne recept | 3 adagos Low-Carb előre főzés

Az alacsony szénhidrát, de magas fehérjetartalmú lasagne egy kitűnő választás a hétköznapokra - és még egyik kedvenc ételed sem kell nélkülöznöd.

Diétás bagel - kelt tészta recept némi csavarral

A szendvics remek választás reggelire, hiszen megpakolhatod minden jóval, amihez éppen kedved van, vagy ami belefér az aktuális fitnesz céljaidnak megfelelő étrendedben. Ha szeretnéd a klasszikus, kenyérből készült szendvicset a következő szintre emelni, a 2 szelet kenyeret váltsd le bagelre, az amerikaiak lyukas zsemléjére, amely nemcsak finom és jól néz ki, de diétásan is elkészíthető. Ráadásul minimális hozzávalóból és erőfeszítéssel. Nem is gondolnád, hogy a kelt tészta receptek is helyet kaphatnak a diétás ételek között, igaz?Hozzávalók:
  • 250 gramm joghurt
  • 250 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 3,5 gramm szárított élesztő
Elkészítés:
  1. Robotgép segítségével keverd össze jól a joghurtot, a lisztet és az élesztőt.
  2. Hagyd pihenni a tésztát 15 percig.
  3. Majd oszd el annyi részre, ahány bagelt szeretnél.
  4. Ezután helyezd a tészta adagokat lisztezett felületre, és sodorj mindegyikből egy 20-25 centiméteres rudat. Formázd őket karikákká, a végeiket pedig csípd össze.
  5. Süsd a bageleket előmelegített sütőben 20 percig, 200 fokon. (Nincs szükség előfőzésre. Ha aranybarna bageleket szeretnél, megkenheted őket tojással, dekorációként pedig különféle magvakat, vagy akár sajtot is szórhatsz rájuk, de ne feledd, hogy ezek mind növelik a bagel kalóriaértékét.)

Összegzés

A diétázás vagy életmódváltás nem egyenes arányos azzal, hogy le kell mondanunk kedvenc tésztaételeinkről. Hiába él az a tudat sokak fejében, hogy a tészta hízlal - ha megválogatjuk a tészta receptek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat és az elkészítés módját, bátran feldobhatjuk vele az étkezéseinket és csökkenthetjük a szénhidrát utáni sóvárgásunkat. A zöldségekkel teli tésztaételek ráadásul a napi rost- és vitaminbevitelünket is megtámogatják. Válogass bátran a fenti tészta receptek gyűjteményéből, és tedd a barátoddá a szénhidrátokat!

Ha szeretnél egyszerűen és gyorsan, ízletes zabszelet formájában felkészülni egy fárasztó edzésre vagy épp fel kell töltened az otthoni zabpehely raktáradat, nézz szét szénhidrát lista oldalunkon és szerezd be termékeinket 20% kedvezménnyel! Ne felejtsd el megadni a CHBLOG kódot a kosárban!

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein