Fordította: Rózsa Zoltán
Könnyen elkészíthető receptünk garantált sikert fog aratni a családi és baráti vacsorák alkalmával!
A chilis babbal töltött tócsni nem csupán gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de igazán laktató is. Az olvasztott sajttal és pikáns chilis babbal átitatott burgonya íze felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújt. Vegetáriánus étrendet követsz? Angol nyelvű blogunkon megtalálható FieryFiveBeanChilli elnevezésű receptünk felhasználásával akár húsmentesen is elkészítheted ezt az ételt.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 800 g főtt burgonya
- 2 ek. vaj
- só és bors
- egy markényi aprított petrezselyem
- 6 darab aprított újhagyma
- 1 tk. chili paprika pehely
- 60 g kukoricaliszt
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g reszelt zsírszegény cheddar sajt
- 250 g chilis bab
- 1 ek. 100% Organikus Kókuszolaj
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200°C hőmérsékletre!
- Egy nagyméretű keverőtálban törd össze a főtt burgonyát, majd keverd ehhez a masszához a vajat, borsot és sót!
- Add hozzá a keverékhez a petrezselymet, kukoricalisztet, és a teljes kiőrlésű lisztet! Keverd homogén állagúra a hozzávalókat!
- Ezt követően oszd 6 egyenlő méretű darabra a keveréket! Minden labdából tépj le egy apró részt, amelyet a tócsni tetejeként tudsz használni később!
- Lapítsd ki a burgonyalabdákat, helyezd a lapos labdák belsejébe a chilis babot! Majd helyezd a korábban félrerakott burgonya masszát a labdák tetejére!
- Szükség esetén óvatosan formázd újra a burgonyalabdákat! Fontos, hogy megfelelően illeszkedjen egymáshoz a labda alja és teteje.
- Az elkészült chilis babbal töltött tócsnikat süsd oldalanként 5-7 percig 100% Organikus Kókuszolajon!
- Végül helyezd a burgonyagolyókat egy sütőtálcára és 20-25 percig süsd az előmelegített sütőben őket!
Megjegyzés: a chilis babbal töltött tócsni 3-4 napig tárolható a hűtőben.