Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Sajtos-kolbászos csőben sült karfiol recept

Sajtos-kolbászos csőben sült karfiol recept
Lauren Dawes
Író és szakértő2 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Ezt a sajtos finomságot kétségkívül élvezni fogod. És meal prep receptként is tökéletes. Mutatjuk is, hogy miért...

Van az úgy, hogy semmi nem képes tartani benned a lelket munka közben, csak az, hogy vár valami finomság ebédre a hűtőszekrényben. Miért is ne adnád meg magadnak ilyenkor az élvezetet, és ennél valami igazán jól eső ételt? Hiszen megérdemled.A karfiolt ismerjük úgy is, mint köret, de mi most átalakítottuk, és egy sajtos-kolbászos csőben sült karfiol különlegességet készítettünk belőle. Még extra fehérjét és tápláló kelkáposztát is tartalmaz. Az eredmény egy krémesen finom és rendkívül laktató fogás. Íme:

Adag: 4 

Hozzávalók

  • 1 nagy karfiol
  • 200g kelkáposzta (apróra szelt)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 400g zsírszegény kolbász belseje (fontos: nem magyaros fűszerezésű!)
  • 500ml tej
  • 50g zsírszegény olívapástétom
  • 50g finomliszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 200g zsírszegény cheddar sajt (reszelt)
csőben sült karfiol

Elkészítés módja

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
  2. Első lépésként szedd virágaira a karfiolt, és tedd egy edény forrásban lévő vízbe! Főzd 6 percig, majd add hozzá az apróra vágott kelkáposztát, és főzd együtt további 2 percig! Szűrd le, majd helyezd egy tepsibe vagy jénai tálba!
  3. Ezt követően hevítsd fel a olívaolajat egy tapadásmentes edényben, és tedd bele a kibelezett kolbász darabkákat! Süsd néhány percig, amíg mindenhol aranybarnára nem pirul, majd amint elkészült, tedd félre!
  4. Töröld át az edényt, és tedd bele a zsírszegény olívapástétomot, majd melegítsd közepes lángon! Amint elolvadt, keverd hozzá a lisztet, hogy egy sűrű, krémes állagot kapj!
  5. Fokozatosan add hozzá a tejet, és keverd össze alaposan! Egy sűrű fehér szószt kell így kapnod. Ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd hozzá a reszelt sajtot is, és kevergesd, míg el nem olvad!
  6. Óvatosan öntsd ezt a sajtos szószt a zöldségekre, majd tedd hozzá a kolbász darabokat is, és a végén szórd meg egy kevés sajttal még!
  7. 25 percig süsd a sütőben, amíg a sajt aranybarna nem lesz! Tálalhatod azonnal is, vagy elcsomagolhatod külön adagonként a következő napokra! Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:

Táplálkozási információk

Kalóriák563
Teljes zsír33g
Összes szénhidrát28g
Fehérje44g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein