Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Sajtos-kolbászos csőben sült karfiol recept

Sajtos-kolbászos csőben sült karfiol recept
Lauren Dawes
Író és szakértő1 évvel ezelőtt
View Lauren Dawes's profile

Ezt a sajtos finomságot kétségkívül élvezni fogod. És meal prep receptként is tökéletes. Mutatjuk is, hogy miért...

Van az úgy, hogy semmi nem képes tartani benned a lelket munka közben, csak az, hogy vár valami finomság ebédre a hűtőszekrényben. Miért is ne adnád meg magadnak ilyenkor az élvezetet, és ennél valami igazán jól eső ételt? Hiszen megérdemled.

A karfiolt ismerjük úgy is, mint köret, de mi most átalakítottuk, és egy sajtos-kolbászos csőben sült karfiol különlegességet készítettünk belőle. Még extra fehérjét és tápláló kelkáposztát is tartalmaz. Az eredmény egy krémesen finom és rendkívül laktató fogás. Íme:

Adag: 4 

[embed]https://youtu.be/bmJL_6iUP2E[/embed]

Hozzávalók

  • 1 nagy karfiol
  • 200g kelkáposzta (apróra szelt)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 400g zsírszegény kolbász belseje (fontos: nem magyaros fűszerezésű!)
  • 500ml tej
  • 50g zsírszegény olívapástétom
  • 50g finomliszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 200g zsírszegény cheddar sajt (reszelt)

csőben sült karfiol

Elkészítés módja

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
  2. Első lépésként szedd virágaira a karfiolt, és tedd egy edény forrásban lévő vízbe! Főzd 6 percig, majd add hozzá az apróra vágott kelkáposztát, és főzd együtt további 2 percig! Szűrd le, majd helyezd egy tepsibe vagy jénai tálba!
  3. Ezt követően hevítsd fel a olívaolajat egy tapadásmentes edényben, és tedd bele a kibelezett kolbász darabkákat! Süsd néhány percig, amíg mindenhol aranybarnára nem pirul, majd amint elkészült, tedd félre!
  4. Töröld át az edényt, és tedd bele a zsírszegény olívapástétomot, majd melegítsd közepes lángon! Amint elolvadt, keverd hozzá a lisztet, hogy egy sűrű, krémes állagot kapj!
  5. Fokozatosan add hozzá a tejet, és keverd össze alaposan! Egy sűrű fehér szószt kell így kapnod. Ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd hozzá a reszelt sajtot is, és kevergesd, míg el nem olvad!
  6. Óvatosan öntsd ezt a sajtos szószt a zöldségekre, majd tedd hozzá a kolbász darabokat is, és a végén szórd meg egy kevés sajttal még!
  7. 25 percig süsd a sütőben, amíg a sajt aranybarna nem lesz! Tálalhatod azonnal is, vagy elcsomagolhatod külön adagonként a következő napokra! Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:

Nutritional info per serving:

Calories563
Total Fat33g
Total Carbohydrates28g
Protein44g
Lauren Dawes
Író és szakértő
View Lauren Dawes's profile

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein