Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

D-vitamin tartalmú ételek táblázat: miben van sok D-vitamin?

D-vitamin tartalmú ételek táblázat: miben van sok D-vitamin?
MyproteinHU
Író és szakértő3 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

Folytatjuk vitamin-kisokos sorozatunkat, amelynek keretei között abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne csak az egyes vitaminok előnyeit ismerhesd meg, de arról is pontosabb képet kaphass, milyen élelmiszerek is tartalmazzák említésre méltó mennyiségben az adott tápanyagot! Előző cikkeinkben már megismerhetted a legjobb A-vitamin forrásokat és a K-vitaminban leggazdagabb ételeket, most pedig a D-vitamin kerül sorra. 

A vitaminpótlást semmiképp nem szabad félvállról venned, hiszen szervezetünk zavartalan működéséhez elengedhetetlen a különböző mikrotápanyagok jelenléte. A vitaminokban gazdag táplálkozás mellett az étrendkiegészítők is hatalmas segítséget nyújthatnak abban, hogy mindig a legjobb formádat hozhasd: vitamin termékeink hihetetlenül széles választékát böngészve biztos, hogy megtalálod a számodra leginkább megfelelő formulákat! Ráadásul egy nem mindennapi ajánlattal is készültünk a számodra: blogunk olvasói egy saját, exkluzív kuponkódot használhatnak a lehető legkedvezőbb árakért! Használt a VITAMINBLOG kódot, ami a vitamin listaoldalunk minden termékére 35% kedvezményt biztosít neked!

A cikk tartalma:

Melyek a D-vitamin legfőbb előnyei? 

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely számos folyamatban részt vesz a testünkben, így nagyon fontos, hogy biztosítsuk: megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetünkben. Ez a mikrotápanyag hozzájárul a vér normál kálciumszintjének fenntartásához, emellett a kálcium és a foszfor megfelelő felszívódásához és hasznosulásához is szükséges. Egészséges csontozat és fogazat, megfelelő izomfunkció - ezeknek a fenntartásához szintén elengedhetetlen a D-vitamin jelenléte, csakúgy, mint az immunrendszer normál működéséhez és a sejtosztódás folyamatának zavartalan lefolyásához. 
D-vitamin tartalmú ételek táblázat

Magas D-vitamin tartalmú ételek táblázat formájában: miben van sok D-vitamin? 

D-vitamin tartalmú ételek táblázat: 
Ételek D-vitamin tartalom 100 grammban
Szivárványos pisztráng 15.9 µg
Lazac 11 µg
Szardínia 4.8 µg
Kékúszójú tonhal 5.7 µg
Mandulatej 1.59 µg
Zabtej 1.7 µg
Tojássárgája 5.4 µg
Érett cheddar sajt  1 µg
Mozzarella sajt  0.4 µg
Joghurt 0.78 µg
Író 0.54 µg
Csukamájolaj 250 µg
Forrás: United States Department of Agriculture (USDA), FoodData Central

Milyen D-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítőt válasszak? 

Mint azt te is láthattad, főleg a különböző olajos halak, illetve tejtermékek tartalmaznak D-vitamint említésre méltó mennyiségben, így ha nem fogyasztasz állati eredetű termékeket, még inkább érdemes odafigyelned a megfelelő D-vitamin pótlásra! D-vitamin listaoldalunkon minden D-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítő termékünket megtalálod, ezeket átböngészve pedig könnyedén kiválaszthatod, számodra melyik lenne a legmegfelelőbb. 

Kurkumin&D3-vitamin kapszulánk például azzal a kurkuminnal egészíti ki a D-vitamin hatását, amelyet a hagyományos kínai orvoslásban hosszú ideje alkalmaznak, hiszen segíthet a szervezeten belüli gyulladásos reakciók szabályozásában. 

Green Superfood Blend termékünk maga a zöld egészség: ez a por egy valódi superfood mix, ami a spenót, brokkoli, búzafű, camu camu, spirulina és kelkáposzta értékes tápanyagait nyújtja a tested számára, igazán könnyen fogyasztható formában. 

Ráadásul D-vitamin termékeinket pont ugyanúgy kedvezményesen szerezheted be, mint bármely más vitamint vagy ásványi anyagot a honlapunkról: csak használd a VITAMINBLOG kódot, és máris 35%-kal alacsonyabb áron vásárolhatsz!Írta: Révai Zsófia

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein