Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

Magas K-vitamin tartalmú ételek listája

Magas K-vitamin tartalmú ételek listája
MyproteinHU
Író és szakértő3 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Senki számára sem újdonság, mennyire fontos a vitaminpótlás, hiszen a szervezetünk és az immunrendszerünk akkor működhet megfelelően, ha nem szenved hiányt semmilyen tápanyagból. Épp ezért érdemes átgondoltan kiválasztanod a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítőket, hogy a hétköznapokban igazán hatékonyan támogathasd a tested működését!

Hogy ebben mi is a segítségedre lehessünk, egy különleges ajánlattal is készültünk a számodra: minden olyan terméket, amely a vitamin termékkategóriánkba tartozik, 35%-os exkluzív kedvezménnyel vásárolhatsz meg blogunk olvasójaként, ha a VITAMINBLOG kódot használod!

A cikk tartalma:

Mik a K-vitamin legfőbb előnyei?

Bizonyos vitaminok kicsit “titokzatosak”, hiszen meglehetősen kevés szó esik róluk, például a C-vitaminnal vagy a D-vitaminnal szemben - sajnos a K-vitamin is kevés figyelmet kap, pedig a szervezetünk számára rendkívül fontos. Ez a zsírban oldódó vitamin elengedhetetlen szerepet játszik a véralvadás folyamatának végbemenetelében, illetve a csontok egészségének fenntartásában is. 

Magas K-vitamin tartalmú ételek listája: miben van K-vitamin? 

Marhamáj

Ha állati eredetű K-vitamin forrást keresel, a belsőségek közül a marhamáj az egyik legjobb választás!

K-vitamin tartalom: 3.9 µg/100 g

Natto (japán fermentált szójabab)

A natto egy japán nemzeti étel, amely annyira népszerű, hogy július 10-ét ki is nevezték az ünneplésére: neked is érdemes kipróbálnod, ha szeretnéd növelni a K-vitamin beviteled! 

K-vitamin tartalom: 23.1 µg/100 g

Spenót

A zöld leveles zöldségek tele vannak vitaminnal - a spenót az egyik legjobb K-vitamin forrás! 

K-vitamin tartalom: 483 µg/100 g

Spárga

A spárga nem csupán különleges és finom, de tápanyagokban is gazdag: a K-vitamin tartalma miatt is megéri fogyasztanod. 

K-vitamin tartalom: 41.6 µg/100 g

Zöldborsó

A zöldborsó a legtáplálóbb hüvelyesek közé tartozik, ráadásul édes és zamatos, így mindenképp érdemes gyakran beiktatnod az étrendedbe! 

K-vitamin tartalom: 24.8 µg/100 g

Brokkoli

A brokkoli a keresztesvirágúak családjába tartozó, gyakran szuperélelmiszerként emlegetett zöldség, kiemelkedő K-vitamin tartalma pedig csak még értékesebbé teszi a szervezetünk számára!

K-vitamin tartalom: 102 µg/100 g

Kiwi 

A kiwi az egyik legnépszerűbb egzotikus gyümölcs, ráadásul a K-vitaminban leggazdagabb is ezek közül!

K-vitamin tartalom: 40.3 µg/100 g

Aszalt szilva

Az aszalt szilva igazi antioxidáns-bomba, amelynek a K-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Érdemes kipróbálnod például különböző húsokkal párosítva, mert fantasztikus ízharmóniát alkotnak!

K-vitamin tartalom: 59.5 µg/100 g

Kesudió 

A kesudió egy rendkívül egészséges dióféle, amelynek a K-vitamin tartalma sem csekély: nem csak nyersen ropogtathatod, de akár különböző ázsiai ihletésű fogásokban is remekül megállja a helyét!

K-vitamin tartalom: 34.7 µg/100 g

Szójaolaj

A szójaolaj kiemelkedően gazdag K-vitaminban: főzéshez és sütéshez is használhatod, de különleges aromája miatt salátaöntetek készítéséhez is tökéletes választás lehet.

K-vitamin tartalom: 184 µg/100 g

Forrás: United States Department of Agriculture (USDA), FoodData Central
Magas K-vitamin tartalmú ételek

Milyen magas K-vitamin tartalmú étrendkiegészítőt érdemes kipróbálnom?

K-vitamin tablettánk tökéletes erre a célra, hiszen egy adag 100 µg K2-vitamint tartalmaz, ami a napi ajánlott bevitel 133%-a. Ráadásul erre a termékre is vonatkozik a különleges ajánlatunk: a VITAMINBLOG kód használatával 35% kedvezménnyel szerezheted be!

Az étrended összeállításához szeretnél még többet megtudni arról, milyen élelmiszerek gazdagok különböző vitaminokban? Azt ajánljuk, elsőként böngészd át a magas A-vitamin tartalmú ételeket tartalmazó táblázatunkat!

Írta: Révai Zsófia

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein