Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

Okos cserék a fogyás érdekében | Lásd a különbséget és használj alternatívákat

Okos cserék a fogyás érdekében | Lásd a különbséget és használj alternatívákat
Jennifer Blow
Író és szakértő5 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Az egészséges életmód nem feltétlenül jelenti azt, hogy le kell mondanod minden általad kedvelt ízről és ételről. Néhány okos cserével le tudsz faragni a kalóriákból anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötnöd szeretett ételeid tekintetében.

Vess egy pillantást kedvenc okos cseréinkre, hogy a dolgok gyorsan és egyszerű pörögjenek, és neked csak a keményebb falattal kelljen megküzdened, mint például a kardio edzéssel.

 1. Szirupok

Legyünk őszinték! Mindannyian szeretjük, ha palacsintánk vagy zabkásánk alaposan nyakon van öntve sziruppal. De tudtad, hogy egy átlagos szirup 50 ml-nyi adagja óriási mennyiségű, 39,7 g cukrot tartalmaz? Ez 10 teáskanálnyi mennyiségnek felel meg…. és akkor még csak keveset nyomtunk belőle!

szirup okos csere

Az okos csere: Cukormentes szirup

A cukormentes szirupjaink csupán 0,2 g cukrot, 0 g zsírt és mindössze 5 kalóriát tartalmaznak 100 ml-ben, (adagonként szinte nulla) így ételedet ízletes édességgé varázsolják anélkül, hogy bűntudatot keltenének benned.

Ráadásul 12 finom, édes és gyümölcsös ízben kapható: alma & fahéj, áfonya, tejkaramella, csokoládé, kávé, golden szirup, juharszirup, passiógyümölcs, ananász & kókusz, málna, eper és vanília, és az ázsiai yuzu.

Próbáld ki ezt az ízletes fehérje palacsinta/gofri receptet, melyet a cukormentes szirup tesz még finomabbá, valamint alacsony cukortartalmával biztosítja a bűntudatmentes reggelit, hogy édesen induljon a nap.

fehérje palacsinta
2. Sütik/torták

Egy szelet csokitorta általában 24,1 g cukrot jelentene, míg mindössze csekély mennyiségű, 2,1 g fehérjét kínálna szeletenként… ez persze nem ideális, amikor kordában akarod tartani az étrended.

Protein Rocky Road

Az okos csere: Protein Rocky Road

A Protein Rocky Road szeletünk harmadannyi cukrot tartalmaz, mint egy szelet csokitorta, míg szeletenként 12 g fehérjét biztosít.

Telis-tele magas minőségű fehérjével, ami hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, ez az ínycsiklandó csokoládé mályvacukorral és mazsolával a belsejében, tökéletes választás, hogy csillapítsd édesség utáni vágyadat, de ezzel egy időben szemmel tartsd a tápértékeket is. 

Protein Rocky Road fehérjeszelet
3. Szószok

Ha egészségesen étkezel, akkor az legyen az utolsó dolog, hogy egy átlagosan óriási mennyiségű, 100 ml-ben 42,1 g cukrot tartalmazó szósszal (pl. ketchup, bbq) nyakon öntöd az ételed.

okos diétás szósz alternatíva

Az okos csere: Cukormentes szósz

A Cukormentes szószaink  100 ml-ben csupán 0,2 g cukrot tartalmaznak, és finom ízek széles választékában kaphatók, így tökéletes társat jelentenek ahhoz, hogy kedvenc ételeidet megbolondítsd egy kis csípős, füstölt ízzel.

Bármi is legyen az edzés célod, a cukormentes ketchup, piri piri, BBQ és édes chili szószok az ételkészítés abszolút kötelező elemei.

Ha egy igazán fenséges ételt szeretnél, próbáld ki ezt az ízletes Steak szendvics receptünket, melyhez a cukormentes, piri piri vagy bbg ízű szószt használod!

Steak szendvics

 4. Brownie

Egy finomság, amit mindannyian ismerünk és szeretünk, de sajnos nem a tápértékei miatt. Egy szelet hétköznapi brownie átlagosan 12,3 g cukrot tartalmaz (ez 4 teáskanálnyi mennyiséget jelent), és elenyésző 1,67 g fehérjét.

fehérje brownie diétás, egészséges alternatíva

Az okos csere: Protein Brownie

A tekintélyes, 75 g-os Protein Brownie termékünk csupán 4 g cukrot és óriási mennyiségű, 23 g fehérjét tartalmaz, így lesz belőle egy igazán bűntudatmentes, szuper kényelmes finomság, melyet a nap bármely időszakában fogyaszthatsz.

Ízletes kakaópor és édes csokoládé darabok hozzáadásával sütöttük meg a Protein brownie-t, mely a végső élvezet érdekében csokoládé és fehér csokoládé ízben is kapható.

Szeretnéd még fokozni az élvezetet? Dobd be 20 másodpercre a mikróba, és fogyaszd el az így nyert szuper puha és ragacsos finomságot, mely könnyen alkalmazkodik az edzés beosztásodhoz.

Protein Brownie szelet
Fotó: Instagram @peterrostaweb

 5. Csokiszelet

Egyetlen csokiszelet átlagosan 13,2 g cukrot és elenyésző mennyiségű, 1,7 g fehérjét tartalmaz szeletenként, ami egy komoly cukorlöketet jelent anélkül, hogy bármi jó és szükséges dologgal ellátná testedet.

fehérjés, protein kit-kat

 

Az okos csere: Protein Choc Chunky

Ha olyan snacket keresel, ami csökkenti a csoki utáni sóvárgásokat anélkül, hogy felborítanád a diétádat, próbáld ki a Protein Choc Chunky termékünket!

Óriási mennyiségű, 14 g izomépítő fehérjét és csak 2,7 g cukrot biztosít szeletenként, így a Protein Choc Chunky jelenti a csokiszelet helyett a tökéletes okos cserét, mely megadja számodra a bűntudatmentes élvezetet. Ez a tápláló fehérjés csokiszelet egy ütős csokoládés ostya löketet garantál, mellyel így legyőzheted a sóvárgást, és fenntarthatod napközben az izomtömeget. 

6. Kekszek

Egy kis délutáni tejbe mártogatott keksz nassolása lehet, hogy csökkenti épp az édesség iránti sóvárgásodat, de már egy csomag vezető áruházi keksz is rengeteg, 21,5 g cukrot tartalmaz. Mindezt persze szinte nulla fehérjetartalommal.

Az okos csere: Protein töltött keksz

Óriási, 22 g mennyiségű, magas minőségű tejből származó, valamint növényi alapú fehérjét biztosít, és mindösszesen 0,5 g cukrot tartalmaz egy 30 g-os adag, így a Protein töltött keksz a tökéletes okos csere, mellyel a fogyókúrád a jó úton haladhat tovább.

Két csokoládés keksz közé töltött fehérjében gazdag, habkönnyű réteg jelenti az ultra jó élvezetet, mely biztosan lendületbe hoz délután.

protein-biscuits - fehérjés oreo - töltött keksz
7. Zabkása

Az instant zabkása egy igencsak becsapós termék, melyet gyakran egészséges reggeliként hirdetnek, hangzatos fit és fitnesz szavakkal is akár. De tudtad, hogy egy átlagos, szupermarketben kapható zabkása kb. 17,6 g cukrot tartalmaz adagonként (ízesítés függvényében még többet is)? Cukorsokkot okoz délelőtt, ez tehát pont az a fajta reggeli, amit minden áron el kellene kerülnöd.

Az okos csere: Instant fehérjés zabkása

Hozd magad lendületbe reggel a helyes módon az Instant fehérjés zabkásánkkal, mely csupán 0,9 g cukrot és jó nagy adag, 31 g fehérjét tartalmaz adagonként. Így energiával telve indul a reggel, és felkészülsz az előtted álló napra!

Ez a tökéletes útközben elfogyasztható reggeli! Egyszerűen önts hozzá forró vizet, és már indulhatsz is! Ráadásul két íz közül választhatsz, hogy megadja az édes löketet és kordában tartsa sóvárgásodat: vörös bogyós gyümölcs és csokoládé ízben is kapható termékünk.

instant fehérje zabkása

Tanulság

Néhány okos cserével csökkentheted a bevitt kalóriamennyiséget és növelheted a jó dolgok mennyiségét anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötnöd kedvenc ételeid tekintetében!

Nézd meg okos csere termékeinket és kezd el látni a különbséget!

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein