Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Hogyan segíthet a Vitality termékcsalád teste átformálásában? | Ben Jackson tippjei

Hogyan segíthet a Vitality termékcsalád teste átformálásában? | Ben Jackson tippjei
Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró6 év Ago
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése

Ben Jackson 45 éves korában döntött teste átformálása mellett cégünk megkeresését követően.  A háromgyermekes családapa gyökeresen megváltoztatta étkezési szokásait és inaktív életvitelét felváltotta a rendszeres és tudatos sporttevékenység.

12 hetes átalakulása során 7.5 kilogrammtól szabadult meg, testzsírszázaléka jelentősen csökkent, atletikus és esztétikus fizikumra tett szert. Sikereiben kulcs szerepe volt személyre szabott étrendjének, edzéstervének és prémium minőségű Vitality termékcsaládunknak. Test transzformációja során Ben olyan hasznos leckéket tanult, amelyeket te is felhasználhatsz saját sportcéljaid megvalósításához.

A zöldség bevitel fontossága

A magas étkezési rost tartalmú zöldségek fogyasztása segít a telítettség érzés fenntartásában, az emésztési folyamatok megfelelő működésében, ízletesebbé és változatosabbá teszi diétás étrended. A zöldség fogyasztás esszenciális vitamin és ásványi anyag beviteled fedezéséhez is hozzájárul. Tested átalakításához nélkülözhetetlen rostos, értékes mikro tápanyagokban gazdag zöldségeket fogyasztani.

Magas fehérjetartalmú étrend

A fehérje hozzájárul izomtömeged fenntartásához. Kalória deficites étrend mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a szükséges fehérjemennyiség elfogyasztására.  Az olyan egyértelmű fehérjeforrások mellett, mint a sovány húsok, sovány tejtermékek és alacsony zsírtartalmú halak a megfelelő módon kombinált növényi fehérjeforrásokkal is képes az összes esszenciális aminosav bevitelére. Olykor nem könnyű szilárd tápanyag formájában bevinni a kívánt fehérje porciót, az ilyen esetekre kínál megoldást Complete Vitality étrendkiegészítőnk, amely magas fehérjetartalma mellett 14 esszenciális aminosavval támogatja teste átformálását.

A kardió edzések szerepe

Edzéstervedbe érdemes a súlyzós edzések mellé integrálni kardió és aerob edzésformákat is. A kor előrehaladtával különös figyelmet érdemel a kardiovaszkuláris egészség megőrzése. Az aerob és kardió edzések segítenek a kalória deficit elérésében és a megfelelő metabolikus folyamatok fenntartásában.

Vitality kardió futás

Progresszív edzésterv

Test transzformációd sikerét nagy mértékben határozza meg edzésed hatékonysága. Számos eltérő edzés rendszer létezik izomzatod és erőd fejlesztésére. Egy elem azonban mindegyik edzés metódusban közös: a hosszú távú progresszió. Edzésed hosszú távú progresszivitása megnyilvánulhat az intenzitás, a volumen és egyéb faktorok fejlődésében.

A fejlődés és változás dokumentálása

A kellő tudatosság nélkülözhetetlen testkompozíciód drasztikus átalakításához. Testsúlyod mérése nem elegendő. Fényképekkel rendszeresen dokumentáld tested változását és jegyezd fel testméreteid (comb, has, kar, derék) csökkenésének mértékét. A megfelelő dokumentáció segít az ideális ütemű fogyás fenntartásában.

Vitality Lifesytle kerékpár

A regeneráció elengedhetetlen

Tested regenerációja kritikus fontosságú sportcéljaid eléréséhez. Regenerációd egyik legfontosabb eleme a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás.  Továbbá a helyes táplálkozással és étrendkiegészítőkkel bevitt esszenciális vitaminok és ásványi anyagok is hozzájárulhatnak az edzés okozta fizikai stressz kiheveréséhez.

Tervezz előre

Elfoglalt életvitel mellet sokszor nehéz lehet időt találni edzéseid elvégzéséhez, ételeid elkészítéséhez, vagy a regenerációhoz elengedhetetlen alváshoz. A hosszú távú eredmények eléréséhez szükséges új szokások kialakítása. Tervezd újra időbeosztásod és keress olyan szabad perceket, amelyeket a szükséges tevékenységekkel tölthetsz.

Állíts fel prioritási listát

Ben Jackson átalakulása során megtanulta, hogy testzsírszázaléka jelentős csökkentéséhez és teste átformálásához eltökéltség kell. Elképzelhető, hogy bizonyos szabadidős tevékenységeid háttérbe szorulnak sportcéljaid miatt. Fontos felállítanod saját prioritási listád és következetesen ragaszkodni döntéseidhez.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése
A sport gyermekkorom óta szerves részét képezi életemnek. Írásaim elsődleges célja a táplálkozástudomány és testmozgás fiziológiájának megosztása közérthetően és szórakoztatóan. Cikkeimben komoly hangsúlyt fektetek arra, hogy állításaim ne csak személyes tapasztalataimat, de a sporttudomány legfrissebb álláspontjai is igazolják.
myprotein