Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Vega ételek: a legjobb vegán főétel receptjein

Vega ételek: a legjobb vegán főétel receptjein
MyproteinHU
Író és szakértő8 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Ha vegán életmódot folytatsz, gyakran okozhat fejtörést, mit is készíts ebédre vagy éppen vacsorára - könnyű abba a hibába esni, hogy a már megszokott és megszeretett vega ételek kerülnek az asztalra újra és újra, ám ez gyorsan unalmassá válhat. Segítünk kitörni a rutinból: receptjeink segítségével olyan újdonságokat próbálhatsz ki, amik biztos, hogy hamar visszatérő vendégekké válnak majd a konyhádban!

De mi is az a vegán életmód, mit jelent a veganizmus szó?

Röviden összefoglalva, míg a vegetáriánusok csak húst nem esznek, a vegán táplálkozás követői semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyasztanak. Ha szeretnél többet megtudni a témáról, esetleg érdekelnek a vegetáriánus életmód különböző irányzatai, a vegán, vegetáriánus és egyéb növényi étrendekről szóló cikkünk nagyon hasznos információkat tartogathat a számodra! 

Habár a vegán táplálkozás különleges odafigyelést igényel, ma már sokkal nagyobb a számukra is fogyasztható termékek kínálata, mint néhány évvel ezelőtt. Te is kipróbálnál egy vegán fehérjeport, de eddig tartottál tőle, mert azt hallottad, ezek a termékek furcsa ízűek és állagúak? Megértjük az aggodalmad, de teljesen felesleges: egy korty a Vegan Protein Blend termékünkből és el is felejted majd, hogy ilyen gondolatok jártak a fejedben. Akár a klasszikus csoki vagy vanília a kedvenced, akár kalandvágyóbb vagy és a kurkumás latte, esetleg csoki-sós karamell variációkra voksolsz, prémium ízélményben lesz részed, miközben egy tisztán növényi eredetű forrásokból származó extra fehérjelöketet biztosítasz a tested számára! Most pedig jöjjenek a válogatott vega ételek! 

Vega ételek

Ízletes vega ételek, amelyeket muszáj kipróbálni

1. Buffalo karfiolos vegán taco recept

Imádod a fűszeres mexikói ételeket? Akkor ez a karfiolos taco téged is elvarázsol majd: a roppanós karfiol, selymesen lágy vegán tejföl és krémes avokádó kombinációja a buffalo szósszal igazi ízbomba!
Receptek

Buffalo Karfiolos Vegán Taco Recept

Turbózd fel a húsmentes hétfőket az izgalmas vegán karfiolos taco recept segítségével!

2. Vegán mac’n’cheese recept

Vega ételek listánk következő eleme valódi klasszikus. Azt hitted, már sosem ehetsz egy igazán krémes, kényeztető mac’n’cheese-t, hiszen a teljes értékű növényi étrend receptek közé ez biztosan nem illeszthető be? Nos, szerencsére itt van a megoldásunk, amivel megmentheted a helyzetet: ez a “sajtos” tészta pont olyan finom, lágyan fűszeres és lelket melengető, mint a klasszikus verzió, azonban teljesen vegán!
Receptek

Vegán mac n cheese recept | Avagy a sajtos tészta egy eddig nem ismert arca

Ezúttal a mac n cheese (avagy sajtos tészta) vegán verzióját hoztuk el nektek. Ízében mit sem veszített az eredetihez képest, tejterméktől azonban teljesen mentes.

3. Lencsés vegán bolognai recept

Ha igazi tésztaimádó vagy, akkor biztosan a bolognai is hiányzik néha, ugye? Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy nem is kell többé nélkülöznöd, csak cseréld ki a húst lencsére és a gombát se hagyd ki a receptből? Ez a vegán tésztaétel az egész család kedvence lesz, csak győzz eleget készíteni belőle! 
Receptek

Lencsés vegán bolognai recept | Lenyűgöző klasszikus

Néhány egyszerű lépés, és már el is készül ez az ízletes lencsés vegán bolognai, amelyet vagy elfogyasztasz azonnal, vagy előre elkészítheted a hétre.

4. Egy különlegesen finom diétás vacsora - padlizsános masala

Ha éppen recepteket keresel, az indiai ihletésű fogások között lenyűgözően finom vega ételek özönét találod majd: hihetetlen, hogy ez a padlizsános masala csupán néhány fűszer segítségével milyen ízkavalkádot varázsol a tányérodba!
Receptek

Egy különlegesen finom diétás vacsora | Padlizsános masala

Épp egy vegán diétás vacsora ötletet keresel? Mutatunk egyet...Ez a hihetetlenül ízgazdag padlizsános masala teljesen növényi alapú.

5. A legjobb vegán fasírt recept 

Fasírtos szendvics, esetleg húsgolyós tészta - a variációk száma szinte végtelen, hányféle ételt készíthetsz majd el, ha van egy bombabiztos vegán fasírt recepted. Mostantól pedig lesz, ezt garantáljuk! Ráadásul semmilyen különleges és varázslatos összetevőre nem lesz szükséged, amit alig lehet beszerezni, így bármikor meglepheted az egész családot egy húsmentes, mégis ismerős ízvilágú ebéddel vagy vacsorával. 
Receptek

A legjobb vegán fasírt recept

Tartalmas, "húsos" állagú és ízekben gazdag - ez a vegán fasírt a heti menüsor egyik állandó szereplőjévé válik majd. Próbáld ki te is!

6. Mogyorós tésztasaláta recept

Egy laktató, egzotikus ízvilágú tésztasaláta, ami meal prep-hez is tökéletes, ráadásul a mogyoróvajas öntet már önmagában is különlegesen finom. Ilyen egy aduász recept!
Receptek

Mogyorós tésztasaláta recept | Egyszerűen elkészíthető vegán meal prep

Szívesen választanál ebédre valamit, ami kevés kalóriát tartalmat, mégis ízekben gazdag? Próbáld ki a mogyorós tésztasaláta receptünket!

7. 15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger

Meghívnád a barátaidat egy hamisítatlan grillezős hamburger partyra, de növényi eredetű alapanyagokból készítve megoldhatatlannak tűnik a feladat? Megnyugtatunk: egyáltalán nem az! Ez a cékla hamburger mindenkit meggyőz majd arról, hogy a teljes értékű növényi receptek is lehetnek finomak, laktatóak - na jó, és kicsit addiktívak is… 
Receptek

15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger

15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger receptünk bizonyítékul szolgál arra, hogy egy növényi alapú étrend is lehet ízekben gazdag és kulinárisan izgalmas.

8. Vegán fajitas recept

Könnyen elkészíthető és finom ebéd vagy vacsora a hétköznapokra - a titkos összetevő a portobello gomba, ami ezt az egyszerű és gyors ételt különlegessé és igazán ízletessé varázsolja.
Receptek

Vegán fajitas recept | 15 perc alatt elkészíthető növényi alapú ételkülönlegesség

Gyorsan elkészíthető vegán fajitas receptünk garantáltan feldobja az egyhangú hétköznapi vacsorákat. Próbáld ki te is!

9. Vegán tofu-édesburgonya Buddha tál

A Buddha tálak szerelmese lettél? Nem csoda: ezek az ételek táplálóak, egészségesek, szemet gyönyörködtetően színesek és nem mellesleg elképesztően finomak is! A mi verziónk tofuval és édesburgonyával készül, de bátran variáld az ízlésednek és a kedvenceidnek megfelelően!
Receptek

Fehérjedús vegán ételek, amelyekkel elérheted a céljaidat

A növényi alapú étrend nem egyenlő az unalmas ételekkel és az alacsony fehérjebevitellel. Cikkünkben fehérjedús vegán ételek kerülnek bemutatásra.

10. Magas fehérjetartalmú vegán főzés: fűszeres lencsés egytálétel

Vega ételek listánk utolsó fogása egy valódi protein bomba. Ezt az egyszerű, mégis pikáns egytálételt imádni fogod: roppanós zöldségektől roskadozik, tápanyagokban gazdag és ráadásul a fehérjetartalma is kiemelkedő. Ideális ebéd, ha egy laktató finomságra vágysz!
Receptek

Magas fehérjetartalmú vegán főzés | Fűszeres lencsés egytálétel

Főzd meg előre ezt az ízletes, vegánbarát, magas fehérjetartalmú lencsés egytálételt, és készítsd el ebédadagjaidat. Vegán előrefőzés sose volt még ennél egyszerűbb!

Vegán termékek, amelyeket érdemes kipróbálni

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein