Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Egyszerű vegán receptek kezdőknek: 7 növényi alapú recept

Egyszerű vegán receptek kezdőknek: 7 növényi alapú recept
Emily Wilcock
Író és szakértő1 év Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése

Fordította: Révai Zsófia

Novemberben az egész világon a Vegánság Hónapját ünnepeljük - ehhez pedig ajándék dukál. Mi lehetne jobb meglepetés, mint egyszerű vegán receptek? Nem számít, hogy teljesen vegán életmódot folytatsz, vagy éppen a flexitáriánus étrendet követed - ennél jobb alkalom nem is adódhatna az új vegán ételek megismeréséhez! Ezeket az egyszerű vegán recepteket követve annyira finom ételeket varázsolhatsz az asztalra, hogy nem csoda, ha ezután heti rendszerességgel készíted majd el őket! 

Egyszerű vegán receptek kezdőknek

Buffalo karfiolos vegán taco recept

Ez egy igazi villámrecept - csak dobd be a karfiolt a sütőbe és a munka nagy részével már meg is vagy!

Ha egy kicsit mégis megfűszereznéd ezt az egyszerű vegán ételt, kiélheted a művészi hajlamaid a taco-k összeállításakor: itt a lehetőség, hogy igazi mesterműveket alkoss!

Ezt a vegán receptet elkészítve 6 taco-t kapsz, így megoszthatod őket bárkivel, de akár meg is tarthatod mindet magadnak - mi nem áruljuk el a titkod, ne aggódj!

Receptek

Buffalo Karfiolos Vegán Taco Recept

Turbózd fel a húsmentes hétfőket az izgalmas vegán karfiolos taco recept segítségével!

A legjobb vegán fasírt recept

Ellenállhatatlanul finom, előre elkészíthető és nagyon könnyen szállítható, ráadásul magában pont úgy tökéletes, mint tésztával vagy éppen rizzsel: eltaláltad, a fasírtról van szó! Ráadásul most egy vegán recepttel rukkoltunk elő, hogy megmutassuk, húsmentes formában is elkészíthető ez az egészséges fogás.

Receptek

A legjobb vegán fasírt recept

Tartalmas, "húsos" állagú és ízekben gazdag - ez a vegán fasírt a heti menüsor egyik állandó szereplőjévé válik majd. Próbáld ki te is!

Ne tévesszen meg a fasírtgolyók apró mérete, ez a vegán étel hatalmas ízbomba - ráadásul a hozzávalók többsége biztos, hogy ott lapul a te kamrapolcodon is!

Vegán Mac ‘N’ Cheese Recept

Másodpercek alatt elkészíthető, ízletes vegán ételt keresel? A Vegán Mac ‘N’ Cheese tökéletes választást jelent!

Csak gyorsan írd fel a hozzávalókat a bevásárlólistádra és azonnal hozzá is láthatsz, hogy elkészítsd ezt a nagyon krémes, sajtos vegán ételt! Nem fogod megbánni, azt garantáljuk. 

Receptek

Vegán mac n cheese recept | Avagy a sajtos tészta egy eddig nem ismert arca

Ezúttal a mac n cheese (avagy sajtos tészta) vegán verzióját hoztuk el nektek. Ízében mit sem veszített az eredetihez képest, tejterméktől azonban teljesen mentes.

Lencsés Vegán Bolognai Recept

A hüvelyesek nem csak a vegán étrend fontos elemei - mindannyiunknak érdemes odafigyelni arra, hogy rendszeresen fogyasszuk őket, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek az egészségünk szempontjából, ráadásul kiemelkedően magas a fehérjetartalmuk!

Most egy igazi klasszikust, a bolognai-t gondoltunk újra - egy bravúros trükkel vegán étellé varázsoltuk! Tápláló, kiadós és ízekben fantasztikusan gazdag, kell ennél több? 

Receptek

Lencsés vegán bolognai recept | Lenyűgöző klasszikus

Néhány egyszerű lépés, és már el is készül ez az ízletes lencsés vegán bolognai, amelyet vagy elfogyasztasz azonnal, vagy előre elkészítheted a hétre.

Padlizsános Masala Recept

A hideg estéken nagyon jól tud esni egy melengetően fűszeres, jólesően csípős indiai egytálétel. Azonban most ne a futár telefonszámát tárcsázd, van egy ennél sokkal jobb ötletünk!

Ez a vegán étel a masala zöldséges verziója: padlizsánnal készül, így könnyű, mégis laktató fogást kapunk. Ha valami egyszerűen és gyorsan összedobható, ugyanakkor nagyon különleges húsmentes ételre vágysz, ez a vegán recept pontosan az, amit keresel!

Receptek

Egy különlegesen finom diétás vacsora | Padlizsános masala

Épp egy vegán diétás vacsora ötletet keresel? Mutatunk egyet...Ez a hihetetlenül ízgazdag padlizsános masala teljesen növényi alapú.

Mogyorós Tésztasaláta Recept

Imádod a mogyoróvajat és a tésztát, mégis gyakran inkább az ‘unalmas’ salátát választod, ha a vacsoráról van szó, hiszen ügyelsz a kalóriákra? Van egy jó hírünk: ez a szuper vegán étel nem akármilyen saláta, hiszen tészta az alapja, amelyre egy igazán ínycsiklandó, mogyoróvajporral készülő satay-szósz kerül!

Ha feldobnád a néha már unalmassá váló saláta-repertoárod egy új vegán recepttel, ne is keress tovább! A roppanós zöldségek és a pikáns szósz kombinációja a vegán ételek egy egészen új dimenziójába visz, mégpedig igazán alakbarát módon. Kell ennél több?

Receptek

Mogyorós tésztasaláta recept | Egyszerűen elkészíthető vegán meal prep

Szívesen választanál ebédre valamit, ami kevés kalóriát tartalmat, mégis ízekben gazdag? Próbáld ki a mogyorós tésztasaláta receptünket!

Vegán Fajitas Recept

Cseréld le a húst gombára és csapj egy igazi mexikói lakomát!

Hívd át a barátaid és fedezzétek fel együtt a vegán ételek nyújtotta izgalmas lehetőségeket: készítsetek nachos-t, taco-t és vegán fasírtgolyókat a fajitas mellé!

Persze azt is megértjük, ha az egyszerűségre szavazol: tökéletes egyszemélyes vegán étel is lehet ebből a receptből - csak duplázd meg az adagot, ha a másnapi fenséges ebédedről is szeretnél gondoskodni!

Receptek

Vegán fajitas recept | 15 perc alatt elkészíthető növényi alapú ételkülönlegesség

Gyorsan elkészíthető vegán fajitas receptünk garantáltan feldobja az egyhangú hétköznapi vacsorákat. Próbáld ki te is!

Összegzés

Akár hosszú ideje vegán életmódot folytatsz és kizárólag növényi ételeket fogyasztasz, akár most szeretnéd kipróbálni, milyen is lehet, ha csupán vegán recepteket használhatsz - a Vegán Hónapot mindenképp érdemes kihasználni, hogy megismerd és kipróbáld a kedvenc vegán ételeinket!

Követheted a recepteket szóról szóra, de akár ki is cserélheted a hozzávalókat a saját kedvenceidre - egy kis izgalom sosem árthat meg! Ha kipróbálod ezeket a fantasztikusan finom vegán ételeket, eszedbe sem jut majd vágyódni a húsos fogások után.

Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein