Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Turbózd fel az angol reggelidet | Izomfejlesztő tojások és katonák

Turbózd fel az angol reggelidet | Izomfejlesztő tojások és katonák
Jennifer Blow
Író és szakértő6 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Tojásra fel a nagyobb és erősebb izmokért!

Hozd lendületbe a reggelidet néhány új tojással és katonával az étrendedben! A fürj-, lúd- és kacsatojásokat a világ össze táján csemegének tekintik. Mindegyik sűrű, gazdag és ízletes tojássárgával büszkélkedhet, melyhez tökéletes párosítást jelentenek az édes és sós katonák.

A tojások továbbá telis-tele vannak izmot építő fehérjével, látásjavító karotinoiddal és egy sereg létfontosságú vitaminnal és ásványi anyaggal.

Angol reggeli tojással

Adag: 2

Hozzávalók

A tojásokhoz

  • 2 kacsatojás
  • 2 lúdtojás
  • 4 fürjtojás

A katonákhoz

  • 2 szelet rozskenyér  + 2 ek. zöld pesto
  • 6 spárgaszál + 2 szelet prosciutto
  • 1 édesburgonya + 1 tk. tengeri só

Elkészítés

Először készítsük el a katonákat:

  1. A rozs katonákhoz pirítsuk meg a rozskenyeret, kenjük meg pestoval, majd egyszerűen vágjuk fel kis szeletekbe!
  2. A spárga katonákhoz locsoljuk meg a spárgákat kevés kókusz olajjal, és serpenyőben süssük magas hőfokon 8-10 percig, majd tekerjük őket prosciuttoba!
  3. Az édesburgonya gerezd katonákhoz, hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát gerezdekre, locsoljuk meg kevés kókusz olajjal, valamint sózzuk meg! Tepsiben süssük 15-20 percig!

Most készítsük el a tojásokat:

  1. A tojásokhoz tegyünk fel egy edényben vizet forrni! A lúdtojásnak 8-9 perc, a kacsatojásnak 4 perc, míg a fürjtojásnak csupán 1 perc kell míg megfőnek.
  2. Mártsuk a katonákat a sűrű, selymes tojássárgájába, és fogyasszuk el jóízűen!
Receptek

DIY csokitojás és zabszelet | Sose hagyd ki a tojás napot!

Próbálj ki valami újat idén húsvétkor! Készítsd el saját kezűleg a csokitojásokat és a legegyszerűbb sütés nélküli zabszelet falatokat, amire valaha szemet vetettél!

Táplálkozás

A tojás előnyei húsvétkor | Tojások fehérjetartalma

Sok testépítő étrendjében állandó elemként jelenik meg a tojás… nem véletlenül. Fehérjék és zsírok fantasztikus forrása, emellett pedig vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz egy szerény kis tojás, melyek jó hatással vannak egészségünkre, ha beiktatjuk kiegyensúlyozott étrendünkbe.

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein