Tojásra fel a nagyobb és erősebb izmokért!
Hozd lendületbe a reggelidet néhány új tojással és katonával az étrendedben! A fürj-, lúd- és kacsatojásokat a világ össze táján csemegének tekintik. Mindegyik sűrű, gazdag és ízletes tojássárgával büszkélkedhet, melyhez tökéletes párosítást jelentenek az édes és sós katonák.
A tojások továbbá telis-tele vannak izmot építő fehérjével, látásjavító karotinoiddal és egy sereg létfontosságú vitaminnal és ásványi anyaggal.
Adag: 2
Hozzávalók
A tojásokhoz
- 2 kacsatojás
- 2 lúdtojás
- 4 fürjtojás
A katonákhoz
- 2 szelet rozskenyér + 2 ek. zöld pesto
- 6 spárgaszál + 2 szelet prosciutto
- 1 édesburgonya + 1 tk. tengeri só
Elkészítés
Először készítsük el a katonákat:
- A rozs katonákhoz pirítsuk meg a rozskenyeret, kenjük meg pestoval, majd egyszerűen vágjuk fel kis szeletekbe!
- A spárga katonákhoz locsoljuk meg a spárgákat kevés kókusz olajjal, és serpenyőben süssük magas hőfokon 8-10 percig, majd tekerjük őket prosciuttoba!
- Az édesburgonya gerezd katonákhoz, hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát gerezdekre, locsoljuk meg kevés kókusz olajjal, valamint sózzuk meg! Tepsiben süssük 15-20 percig!
Most készítsük el a tojásokat:
- A tojásokhoz tegyünk fel egy edényben vizet forrni! A lúdtojásnak 8-9 perc, a kacsatojásnak 4 perc, míg a fürjtojásnak csupán 1 perc kell míg megfőnek.
- Mártsuk a katonákat a sűrű, selymes tojássárgájába, és fogyasszuk el jóízűen!