Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Hasznos lehet-e a kreatin kezdőknek?

Hasznos lehet-e a kreatin kezdőknek?
Emily Wilcock
Író és szakértő3 hónap Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése

A kreatin valószínűleg a legtöbbet emlegetett étrend-kiegészítő, természetesen a fehérje mellett. Rengeteg tudományos kutatás támasztja alá, hogy az egyik leghatékonyabb dolog, amelyet a teljesítményed javítása érdekében fogyaszthatsz, így nem csoda, hogy ennyire közkedvelt. Hogy bizonyítsa ennek létjogosultságát, illetve kiderítse, hogy hasznos lehet-e a kreatin kezdőknek is, Matt Morsia (@mattdoesfitness) a feleségét, Sarah-t kérte meg, hogy szedjen kreatint egy hónapon keresztül. Abszolút újoncként tökéletes jelölt volt a tesztelésre. Lássuk, mi történt az egy hónapos kreatinkúra alatt.

A Matt által összeállított, tömegelő edzésterv mellett Sarah elkötelezte magát napi 5 gramm kreatin fogyasztására 30 napon keresztül, hogy megtudja, milyen hatással van az erejére és a fizikumára.Először is pár szó az “előtte” alkalomról. Sarah teljesítette az egy ismétléses maximumát (angolul one rep maximum, röviden 1 RM) - a legnehezebb súly, amelyet egy teljes ismétlésig fel tud emelni - guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban.

35%-os kedvezmény kreatin termékekre: tankolj fel!

Ha már egy ideje te is kacérkodsz a kreatinfogyasztás gondolatával, adunk hozzá némi löketet: nézz szét kreatin lista oldalunkon és szerezd be ezt a nagyszerű étrend-kiegészítőt a számodra legszimpatikusabb formában 35%-os kedvezménnyel, a KREATINBLOGkuponkód használatával!

Kreatin kezdőknek “kisérlet”

1. nap

  • Guggolás 1RM: 62,5kg
  • Fekvenyomás 1RM: 40kg
  • Felhúzás 1RM: 80kg
Az egyik probléma, amivel Sarah szembesült a szedj-minden-nap-kreatint kihívás során, hogy emlékezzen rá, hogy naponta egyszer kreatint kell fogyasztania. Ne már, Sarah, ez az egy dolgod volt! Ám a feledékenységétől eltekintve már csupán egy hét elteltével érezni és látni kezdte az étrend-kiegészítő hatásait.

Megjegyzés: nem javasoljuk a kreatin száraz fogyasztását. Biztonságosabb és finomabb, ha vízbe vagy a kedvenc smoothie-dba kevered.Vagy nézz szét kreatin tartalmú étrend-kiegészítőink között, hogy két legyet üss egy csapásra.

Ahogy telt a hónap, Sarah úgy haladt előre a kijelölt úton, és egy pillanatig sem torpant meg. Gyakorlatilag szinte minden egyes edzésen új egy ismétléses maxot ért el. A testsúlya is nőtt, ám ez várható volt a kreatin szedésének elején, mivel vizet tarthat vissza.Tudj meg többet a kreatinról:

30. nap

  • Guggolás 1RM: 80kg
  • Fekvenyomás 1RM: 50kg
  • Felhúzás 1RM: 110kg
  • Összes használt súly: 240kg
A végeredmény igazán lenyűgöző. Összességében Sarah a hónap végére 57,5 kilogrammal több súlyt volt képes megmozgatni, ami 31,5%-os növekedést jelent. Természetesen az eredményéhez más (kemény edzés, étkezés és egyéb tényezők) is hozzájárulhatott a kreatin használat mellett.A mérleg végül 1,5 kilogrammal mutatott többet, amely egyenletes eloszlású víztömegnek tekinthető, mivel Sarah testalkata észrevehetően nem változott.

Kreatin kezdőknek

Összefoglalás

Mindez csupán 30 nap alatt. Csak figyeld, ahogy Sarah erőben szép lassan megelőzi Mattet, és beigazolódik, hogy a kreatin kezdőknek is rendkívül hatásos.

Ha megjött a kedved a kreatin kipróbálásához vagy fogyóban vannak a készleteid, jó hírünk van: a kreatin lista oldalon szereplő összes termékünket 35%-os kedvezménnyel szerezheted be. Fizetés előtt ne felejtsd el beírni a KREATINBLOGkuponkódot!

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein