Ugrás a fő tartalomra
Receptek

BBQ pulled chicken és mac n cheese recept

BBQ pulled chicken és mac n cheese recept
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Fordította: Kelemen József

Ha bármikor egy kényelmes receptet keresünk, akkor az amerikai sajtos tészta vitathatatlanul első helyen áll a listán, így hát íme, egy ütős, fantasztikusan krémes mac n cheese recept.

Nincs más, ami egy gőzölgő tányér extra sajtos makarónihoz lenne fogható.  Ez a tökéletes ellenszere a hideg, viharos estéknek – egyből felmelegít és megnyugtat.

Mikor azt gondolnád, nem lehet fokozni, Niell Kirkland megcsinálta a lehetetlent, ezzel a hihetetlen BBQ pulled chicken és mac n cheese recepttel, amivel megreformálta a klasszikust– a BBQ jellegzetes íze nagyon megbolondítja, és rengeteg extra fehérjét is tartalmaz.

Mi a legjobb része? Ez a recept elég egy ízletes vacsorára ezután pedig kiporciózhatod, néhány “király” ebédre is. Garantáljuk, hogy amint elkezded enni, az egész ebédlő irigyelni fog.

Adag: 4

Hozzávalók

A BBQ tépett csirkéhez (pulled chicken):

A sajtos tésztához:

  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. finomliszt
  • 1 fokhagyma gerezd (passzírozva)
  • 1 ek. piros paprika
  • 4,5 dl félzsíros tej
  • 150g zsírszegény cheddar (reszelve)
  • 250g makaróni tészta
  • chili pelyhek

Elkészítés módja

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C, és közben forralj fel egy nagy lábasban vizet!
  2. Ezután egy kis tálban keverd össze a BBQ ízű cukormentes szószt, paprikát, fokhagymát, sót és borsot!
  3. Minden csirkemell oldalára ejts mély vágásokat, ezután tedd át egy olyan tepsibe, amit kibéleltél alufóliával! Majd öntsd rá a BBQ-s mixet a csirkemellekre.
  4. Dörzsöld jól el a szószt a csirkén, hogy teljesen elfedje, ezután zárd őket alufóliába, és süsd 25 percig.!
  5. Amint megsült, vedd ki a húst a fóliából, tedd félre a BBQ-s levet, majd két villa segítségével szaggasd szét a csirkét!
  6. Tedd egy serpenyőbe a tépett csirkét, add hozzá a BBQ-s levet, és süsd közepes lángon, 3-4 pecig, majd tedd félre! Ha szeretnél, akkor nyugodtan adj hozzá még több BBQ ízű cukormentes szószt.
  7. Kezdd el a makaróni tésztát főzni!
  8. Közben olvaszd fel a vajat egy mély serpenyőben! Add hozzá a fokhagymát és piros paprikát, és hirtelen süsd 2 percen keresztül!
  9. Add hozzá a lisztet, keverd össze jól, és fokozatosan add hozzá a tejet. Folyamatosan kell kavargatnod, ameddig fel nem használtad az összes tejet, míg egy sima fehér szószt nem kapsz.
  10. Majd add hozzá a zsírszegény cheddart, keverd addig, ameddig bele nem olvad a fehér szószba, végezetül pedig add hozzá a szaggatott BBQ csirkét és a megfőzött makarónit. Keverd meg jól, hogy biztosan minden összekeveredjen!
  11. Kis extra löketért, tálald chili pehellyel vagy borssal, és fogyaszd jóízűen!
Receptek

Marhahúsos ramen leves recept | Egy magas fehérjetartalmú vacsora

Ez a tápláló, lélekmelegítő ramen leves recept tökéletes választás a hideg estékhez – magas fehérjetartalommal bír a hátszín steaknek köszönhetően.

Receptek

Egyszerű BBQ csirkés taco recept

BBQ csirkés taco receptünk segítségével mindössze 20 perc alatt elkészítheted a videóban látható fehérjedús, olvasztott sajtcsodát!

Receptek

Tonhal steak recept | Tonhal és édesburgonya előre főzés

Eljött az idő, hogy picit feldobjuk a megszokott húsételeinket? Egy szaftos tonhal steak nem kevesebb, mint 33 gramm fehérjével, és mindössze 1,8 gramm zsírral látja el éhező testünket. Érdemes kipróbálni a receptünket!

Táplálkozási információk

Kalóriák597
Teljes zsír21g
Összes szénhidrát51g
Fehérje37g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein