Ugrás a fő tartalomra
Receptek

A legjobb zabkása receptek: így sosem lesz unalmas a zab

A legjobb zabkása receptek: így sosem lesz unalmas a zab
MyproteinHU
Író és szakértő5 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Gyakran döntesz a zabkása mellett reggelire, hiszen egyszerű elkészíteni, könnyen magaddal tudod vinni és még finom is? Az elméletben nincs hiba, azonban még a legkülönlegesebb ételre is hamar ráunsz, ha mindig ugyanúgy készíted: mi tele vagyunk ötletekkel, hogyan dobd fel a hétköznapi zabkása-reggeliket! Eddig mindig csak főzött zabkása receptek elkészítésével próbálkoztál? Akkor meg fogsz lepődni, az overnight, azaz egyéjszakás és a sült zabkása receptek mennyire más végeredményt adnak és milyen elképesztő ízorgiát tudsz varázsolni csupán néhány extra hozzávaló segítségével! Ha egy brunch keretei között látnád vendégül a barátaidat, ezeket a nem mindennapi ötleteket használva azt is könnyedén megmutathatod, mennyire egyszerű egészséges és finom reggeli fogásokat készíteni. Lássuk a kedvenc zabkása receptjeinket!

Ne felejtsd el, hogy ezekre a termékekre, illetve minden más, a listánkon szereplő szénhidrátra is 20% kedvezményt kapsz a CHBLOG kódot használod! 

A legjobb zabkása receptek - a mi top 5 listánk

1. Aranyló overnight zabkása a hűtőből - a zabkása receptek aranyérmese

Sós karamella, vaníliás keksz és csokigolyó? Kell egyáltalán bármit mondanunk ezen kívül, hogy azonnal nekiláss ennek a receptnek? A zab reggelid egészen más arcát mutatja majd ezekkel a finomságokkal felturbózva: nem vitás, hogy a zabkása receptek közül ez a legkényeztetőbb. Ha úgy érzed, kell valami, ami feldob egy szürke hétfő reggelt, esetleg szeretnél egy kis vidámságot csempészni valakinek a napjába, készítsd el ezt a szuper receptet és várd a hatást - ami garantáltan nem marad el!

Extra tipp: próbáld ki ezt a zabkását limitált kiadású Impact Whey White Gold fehérjeporunkkal, ami a fehér csokoládé és karamell ízének lágy kombinációjával kényeztet! Tudtad, hogy ha a PROTEINBLOG kódot használod, 20% kedvezményt kapsz az összes fehérje termékünk árából

Tápérték:
  • Kalória: 369 kcal
  • Zsír: 6 gramm
  • Szénhidrát: 47 gramm
  • Fehérje: 29 gramm
Receptek

Aranyló overnight zabkása a hűtőből

Ha ugyanazt az unalmas reggelit eszed minden áldott nap, ami már nem esik olyan jól, mint eddig, akkor próbáld ki ezt az overnight zabkása receptet!

2. Lekváros fánk ízű sült zabkása recept - a sült zabkása receptek megidézik gyerekkorod ízeit

Nem is gondolnád, ez az aprónak tűnő változtatás mennyit dob majd a megszokott zabkásád ízén: ha a sütőben készíted el, szinte olyan élményben lesz részed, mintha valamilyen süteményt ennél. A fantasztikusan kreatív @fitwaffle nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy gyerekkorunk kedvencének, a legváros fánknak az ízvilágát idézze meg sült zabkása recept formájában: mi szóhoz sem jutunk, ez annyira jól sikerült neki! Krémes zabkása a közepén gyümölcsös és lágyan folyós lekvárral - várjuk a képeket a remekművedről, mert ezt a receptet vétek lenne kihagyni.

Receptek

Lekváros fánk ízű sült zabkása recept

Egy melengető reggelire vágysz a hideg téli napokon? Próbáld ki ezt a sült zabkása receptet, ami gyerekkorod lekváros fánkjainak ízével kényeztet!

3. Almás, sütőben sült zabkása recept - az idei ősz slágere ez a desszert-zabkása 

Ha ősz, akkor almás pite, ez egyértelmű, nem igaz? Idén próbáld ki ezt az almás sült zabkása receptet, mert könnyen lehet, hogy új kedvencet avathatsz! Tökéletes reggeli lehet az elfoglalt hétköznapokon is, hiszen nagyon hamar elkészül, de desszertként is megállja a helyét: az alma, pekándió és méz különleges triójával egyszerűen nem lehet hibázni. Tápérték:
  • Kalória: 327 kcal
  • Zsír: 14 gramm
  • Szénhidrát: 50 gramm
  • Fehérje: 3,7 gramm
Receptek

Almás, sütőben sült zabkása recept

Imádod a sütőben sült zabkása recepteket, de kifogytál az ötletekből, hogy variáld őket? Ez az isteni gyümölcsös sült zabkása recept az új kedvenced lesz!

12 hónap AgoAl Lauren Dawes

4. Fahéjas csiga ízű egyéjszakás zabkása recept - a főzött zabkása receptek tökéletes alternatívája

Nem próbáltad még az overnight, azaz egyéjszakás zabkása készítési módot? Pedig nagyon egyszerű: nem kell megfőznöd a zabot, egyszerűen csak összekevered a többi hozzávalóval és hagyod, hogy megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek a hűtőben az éjszaka folyamán. Egyszerűen és villámgyorsan elkészíthető, így ráadásul sokkal intenzívebb ízeket tudsz előcsalogatni ugyanazokból az összetevőkből! Ez a fahéjas csiga ízű verzió a görög joghurtnak köszönhetően különlegesen finom és krémes. Tápérték:
  • Kalória: 480 kcal
  • Zsír: 5,2 gramm
  • Szénhidrát: 50 gramm 
  • Fehérje: 54 gramm
Receptek

Fahéjas csiga ízű egyéjszakás zabkása recept

Ha unod már reggelire a tojást, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű egyéjszakás zabkása receptet. A makróid mellett a lelkednek is jót fog tenni!

5. Fehérjés zabkása recept ebédre - a klasszikus zabkása receptek legjobbja egy kis extrával

Néha semmi sem lehet jobb az egyszerűségnél: ezt Marino Katsouris, a Myprotein nagykövete is tudja, ezért megmutatta nekünk, ő hogyan dobja fel az örökzöld reggelit. Például úgy, hogy rögtön ebédet farag belőle: miért is ne? A főzött zabkása receptek hatalmas előnye, hogy ha nem tudtál előre készülni, akkor sem kell aggódnod, hiszen csak pár perc és már ehetsz is. A banán és a mogyoróvaj kombinációja pedig gondoskodik róla, hogy ez a zabkása egyszerre legyen tápláló és kényeztető! 

Tápérték:
  • Kalória: 557 kcal
  • Zsír: 13 gramm
  • Szénhidrát: 65 gramm
  • Fehérje: 45 gramm
Receptek

Fehérjedús ebéd receptek az egyszerű izomépítésért

Meguntad ugyanazokat a jól bevált ételeket váltogatni? Ezek a fehérjedús ebéd receptek garantáltan megfűszerezzik a hétköznapjaid!

6. Tökéletes testépítő reggeli: zab receptek 3 formában - ha a zabkása receptek mellett egy tápláló zabos smoothie-t is kipróbálnál

Ryan Terry is esküszik a zabra: most neked is megmutatja, hogyan tudod a legtöbbet kihozni ugyanazokból az összetevőkből! Rögtön két lehetőséget is megoszt veled a zabkása receptek tárházából, de egy szuper zabos smoothie-t is a figyelmedbe ajánl a rohanós napokra. 
Receptek

Zab reggelire 3 formában: a tökéletes testépítő reggeli

A könyöködön jön ki az egészséges reggelid, és így már reggel elmegy a kedved a helyes táplálkozástól? Íme 3 testépítő reggeli, amire biztosan nem unsz rá!

A zabkása receptek remek alternatívái - izgalmas zabos receptötletek

Ha még egy kicsit csavarnál a dolgon és egy kis extra változatosságra vágysz, akkor is számíthatsz a zabkása receptek világán túlmutató ötleteinkre! Egészséges snacket keresel, esetleg egy igazán dekadens desszertre gondoltál? Máris soroljuk, hogyan készítheted el őket!

1. Zabpelyhes energia keksz - superfoodokkal felturbózott zabos harapnivaló

Biztosan te is próbáltál már akár többféle zabkekszet is, de ilyet még biztosan nem ettél: értékes tápanyagokban gazdag, tápláló energiakeksz telis-tele superfoodokkal. Ha szeretnél kicsattanni a vitalitástól, ez a snack remek útitársad lesz a hosszú napokon!

Tápérték:
  • Kalória: 134 kcal
  • Zsír: 4,9 gramm
  • Szénhidrát: 16 gramm
  • Fehérje: 5,4 gramm
Receptek

Zabpelyhes energia keksz

Nem csak egy átlagos zabkeksz, hanem egy értékes tápanyagokban gazdag „superfood”-okkal felturbózott energiabomba.

2. Mákos guba gombóc - valódi desszertélmény a zabos receptek egyszerűségével kombinálva

A mákos édességeknek mindig hatalmas a sikere, de gondoltál már arra, hogy túróval és zabbal párosítva mennyi mindent ki tudsz hozni ebből az alapanyagból? Ez a mákos guba ízvilágát idéző desszert akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét: könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és fehérjében gazdag, ráadásul hihetetlenül finom. Próbáld ki és nem marad szemernyi kétséged sem! 
Receptek

Mákos guba gombóc | Egy mákos finomság találkozása a fehérjével

Ezzel a pofonegyszerű mákos guba gombóc recepttel tuti sikered lesz, és még a fehérje által nyújtott előnyökből is részesülhetsz.

Miért olyan egészséges a zab?

Nem vitás, hogy a zab remek alapanyag a főzéshez és sütéshez, de hogy miért is annyira jó? Máris soroljuk: a zab egy hihetetlenül tápláló gabonaféle magas rost- és fehérjetartalommal, ráadásul ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban is gazdag. Segíthet a vércukorszint és a koleszterinszint kordában tartásában is, így mindenképp érdemes rendszeresen beiktatnod az étrendedbe! Ebben nagy segítségedre lehetnek a termékeink: a 100% instant zab sütéshez és főzéshez is tökéletes választás, de ha gluténmentes zabpelyhet, esetleg gluténmentes instant zabot keresel, nálunk azt is megtalálod! 

Ne felejtsd el, hogy ezekre a termékekre, illetve minden más, a listánkon szereplő szénhidrátra is 20% kedvezményt kapsz a CHBLOG kódot használod! 

Írta: Révai Zsófia

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein