Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Szaftos csirkemell receptek – a legjobb ötleteink egy helyen

Szaftos csirkemell receptek – a legjobb ötleteink egy helyen
MyproteinHU
Író és szakértő5 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Ha egészséges életmód és testépítés, akkor csirke-rizs, igaz? Ez a sztereotípia nagyon elterjedt a köztudatban, azonban mi mindent megteszünk, hogy eloszlassuk ezt a tévhitet: habár a csirkemell receptek valóban szuper mentőötletet jelenthetnek a legelfoglaltabb hétköznapokon is, egyáltalán nem kell, hogy unalmas és íztelen legyen a végeredmény! Egy helyre gyűjtöttünk a legjobb csirkemell receptek közül 12 igazán izgalmas ötletet, hogy kedvedtől és az alkalomtól függően válogathass közülük. A rakott csirkemell receptek akár a meal prep-hez is tökéletesek lesznek, de ha az ünnepi asztalra keresel egy ízletes diétás fogást, talán a tejszínes csirkemell receptek, esetleg a töltött finomságok még meggyőzőbbek lesznek a számodra! Pillanatok alatt szeretnél vacsorát varázsolni az asztalra, ami mindenkinek elnyeri majd a tetszését? A csirkemell receptek gyorsan serpenyőben elkészítve sosem okoznak csalódást! Böngészd át az ötleteinket és válaszd ki, melyikkel kezdesz - mert az nem is kérdés, hogy szép sorban mindet ki kell próbálnod!
Csirkemell receptek

A legjobb csirkemell receptek - egyszerű, diétás csirkemell receptek, amik a kedvenceink lettek!

1. Fehérjedús csirke gyros házilag, tzatzikivel - a sült csirkemell receptek mestereinek

Imádod a gyrost, de inkább tartózkodsz tőle, hiszen ki tudja, mennyire zsíros húsból készült, miből is van az öntet, hogy a pitában vagy tortillában lévő kalóriákat ne is említsük? Értjük az aggodalmad, azonban pontosan tudjuk a megoldást a problémára: a gyors receptek egyike most is kihúz a bajból! Ha te készíted el a gyrost, nem csak azt döntheted el, milyen húsból készüljön, de minden más alapanyagot is te választhatsz meg, ráadásul gyorsabban kész leszel, mintha meg kellett volna tenned az utat az étterembe és vissza. Ez maga a tökéletes trükk!Tápérték: 
  • Kalória: 407 kcal
  • Zsír: 7 gramm 
  • Szénhidrát: 44 gramm
  • Fehérje: 37,9 gramm
Receptek

Fehérjedús csirke gyros házilag, tzatzikivel

Ha valami könnyed, mégis laktató nyári ételre vágysz, akkor a csirke gyros házilag elkészíthető változata kifejezetten neked való!

10 hónap AgoAl Lauren Dawes

2. Csirkés burrito tál meal prep recept - bemutatkozik a diétás csirkemell receptek új sztárja

Figyelsz a makrókra, de valahogy úgy érzed, mindig csak ugyanazokat a recepteket ismételgeted? Ne aggódj, van kiút: a sült csirkemell receptek igazán könnyen feldobhatóak néhány izgalmas fűszerrel! A salsa szósz, a koriander és a lime garantálják a valódi ízorgiát, a bab pedig az extra fehérjéről is gondoskodik, viszont a kalóriák alapján ez a fogás akár még egy szigorúbb étrendbe is beilleszthető. Egészséges ebéd kompromisszumok nélkül!Tápérték: 
  • Kalória: 378 kcal
  • Zsír: 8 gramm
  • Szénhidrát: 35 gramm
  • Fehérje: 30 gramm
Receptek

Csirkés burrito tál meal prep recept

Te is képes lennél minden nap bevágni egy csirkés burritot ebédre? Ezzel a recepttel nem akadály, hiszen nemcsak időt takaríthatsz meg, de még a makrótápanyagoknak is kedvezel.

3. Töltött csirke tekercs recept - a “gyors csirkemell receptek sütőben az ünnepekre” versenyünk egyértelmű győztese

Ha szeretnéd karácsonykor megmutatni a családodnak, hogy nem is olyan nehéz egyszerre finom és egészséges ételeket készíteni, a diétás receptek a legjobb barátaid lesznek. Ez a fogás végtelenül egyszerű, ugyanakkor elegáns és ízletes - a megfelelő tálalással könnyedén leveszel vele mindenkit a lábáról! Köretként kínálj mellé egy kis friss salátát és zsebeld be a bókok áradatát, hiszen megérdemled.Tápérték:
  • Kalória: 576 kcal
  • Zsír: 14 gramm
  • Szénhidrát: 56 gramm
  • Fehérje: 58 gramm
Receptek

Töltött csirke tekercs recept

Ezt a töltött csirke tekercs recept még jól jöhet később, amikor valami különlegesre vágysz. A ropogós külső, csábító, szaftos csirke és az olvadt sajt kombinációja egyszerűen verhetetlen.

4. Tortilla torta recept - a rakott csirkemell receptek újraértelmezése

Tortilla és csirkemell - ha egy recept így kezdődik, a végeredmény már nem lehet rossz, igaz? A rakott receptek általában fantasztikusan sikerülnek, de ez a diétabarát ötlet már önmagában is formabontó: mexikói ízvilágú csirke rengeteg sajttal és ropogósra sült tortillával feldobva. Tudsz ennél jobbat a szürke hétköznapokra? Tápérték:
  • Kalória: 294 kcal
  • Zsír: 9 gramm
  • Szénhidrát: 19 gramm
  • Fehérje: 31 gramm
Receptek

Tortilla torta recept

Mi se gondoltuk volna, hogy tortilla ételekkel még tudunk újat mutatni... de aztán megalkottuk ezt a tortilla torta csodát.

5. Csirkés-tésztás cézár saláta recept - a tésztás csirkemell receptek szerelmeseinek

Nincs is jobb, mint egy hosszú nap után a meleg takaró alá bújni és bekapcsolni egy jó filmet, miközben egy tál mennyei tésztát falatozol. Szeretnénk hozzájárulni ehhez a fantasztikus programhoz egy olyan recepttel, ami a kalóriaszegény saláták és a kényeztető tészták tökéletes szerelemgyereke: a natúr receptek közül ez talán az egyik kedvencünk. Lédús paradicsom, friss saláta, ropogós kruton és ízletes cézár öntet szaftos csirkemellel - a hozzávalók listája magáért beszél.Tápérték:
  • Kalória: 557 kcal
  • Zsír: 15 gramm
  • Szénhidrát: 65 gramm
  • Fehérje: 41 gramm
Receptek

Csirkés-tésztás cézár saláta recept

Felejtsd el a bonyolult lépéseket és titkos összetevőket, ez a csirkés-tésztás cézár saláta recept bolondbiztos.Ízletes, könnyű ebéd opció.

6. Mogyoróvajas-currys csirke recept - a “finom csirkemell receptek gyorsan serpenyőben” kategória igazi közönségkedvence

A mogyoróvaj nem csak az édességeket teszi ellenállhatatlanná - a natúr csirkemell receptek hihetetlenül jól feldobhatóak ezzel a varázslatosan sokoldalú alapanyaggal. Az ázsiai ízvilág sosem okoz csalódást, ha valami újdonságra vágysz, azonban nem szeretnél nehezen beszerezhető, egzotikus alapanyagokra vadászni, vagy egy kisebb vagyont költeni egyetlen vacsorára. Ez a currys-mogyoróvajas csirkemell pillanatok alatt elkészül, azt azonban garantáljuk, hogy sokáig emlékezni fogsz a fantasztikus ízélményre!Tápérték:
  • Kalória: 398 kcal
  • Zsír: 24 gramm 
  • Szénhidrát: 19 gramm
  • Fehérje: 28 gramm
Receptek

Currys-mogyoróvajas csirke recept

A mogyoróvaj szerelmesei számára kihagyhatatlan az ízletes currys-mogyoróvajas csirke receptünk. Egyszerűen elkészíthető és lenyűgözheted vele vendégeid.

7. BBQ pulled chicken és mac’n’cheese recept - a szaftos csirkemell receptek és a comfort food mesébe illő találkozása

A tésztás receptek könnyen a kedvenceinkké válnak, hiszen hamar össze tudjuk dobni őket, az ízletes és tápláló végeredmény pedig garantált. Ez az étel azonban ennél jóval többet tud: elhoztuk az az ikonikus mac’n’cheese diétabarát verzióját! Őrjítően sajtos makaróni fűszeres csirkemellel - ha egyszer kipróbálod, soha többé nem leszel hajlandó másképp készíteni ezt a fogást, ebben biztosak vagyunk.Tápérték:
  • Kalória: 597 kcal
  • Zsír: 21 gramm
  • Szénhidrát: 51 gramm
  • Fehérje: 37 gramm
Receptek

BBQ pulled chicken és mac n cheese recept

Ha bármikor egy kényelmes receptet keresünk, akkor az amerikai sajtos tészta vitathatatlanul első helyen áll a listán, így hát íme, egy ütős, fantasztikusan krémes mac n cheese recept.

8. Ízletes töltött hasselback burgonya recept - a tepsis csirkemell receptek gyöngye 

A sajt, burgonya és csirkemell triója verhetetlen alapot biztosít egy hétköznapokra is tökéletes, ugyanakkor felejthetetlenül finom vacsorához. Mi most mexikói ízvilágot képzeltünk el hozzá, de a lehetőségek tárháza szinte végtelen - mutatunk egy húsmentes, paradicsomos-olaszos változatot is, hogy ezt bebizonyítsuk! A fűszerekkel és a zöldségekkel úgy variálod a gyors csirkemell receptek egyik legjobbját, ahogy szeretnéd, így sosem válik majd unalmassá. Tápérték (a cheddar sajtos-csirkés változathoz): 
  • Kalória: 480 kcal
  • Zsír: 22 gramm
  • Szénhidrát: 43 gramm
  • Fehérje: 28 gramm
Receptek

Ízletes töltött hasselback burgonya | Vegetáriánus és húsos verzió

Az egyhangú burgonya köretek a családi és baráti ebédek könnyen felejthető mellékszereplői, míg a töltött hasselback burgonya felejthetetlen ízével kivívja magának a főszerepet a közös étkezések során.

9. Gyors, egyszerű BBQ csirkeburger - ha a street food által inspirált, egyszerű csirkemell receptek legjobbját keresed

A hamburgert mindenki szereti, ez nem vitás, azonban az már kevésbé jellemző, hogy egy kiadós hamburgeres vacsora egy diétás étrendbe is beleférjen. Itt az ideje, hogy ezen változtassunk! Semmi felesleges extra, csak a legjobb minőségű hozzávalók, amik gondoskodnak arról, hogy ez a fogás egyszerre legyen diétába illeszthető, tápláló - na és persze emlékezetesen finom. Mindössze ennyi kell hozzá, hogy megszülessen a diétás csirkemell receptek új sztárja!Tápérték:
  • Kalória: 425 kcal
  • Zsír: 12 gramm
  • Szénhidrát: 42 gramm
  • Fehérje: 34 gramm
Receptek

Gyors & egyszerű BBQ csirkeburger | Egy sistergő nyári recept

Amennyiben szeretnéd a legtöbbet kihozni az időjárásból, ez a csirkeburger tökéletes egy gyors hétköznapi vacsorára, ha pedig partit szervezel a hétvégén, biztosan közönségkedvenc lesz.

10. Könnyű édes-savanyú csirke recept - amikor a gyors csirkemell receptek a gyorsételek egészséges alternatíváit is jelentik

Néha annyira fáradt vagy a nap végére, hogy a legszívesebben csak beszaladnál hazafelé egy gyorsétterembe, hogy otthon már csak enned kelljen és bezuhanni az ágyba? Mi azt javasoljuk, keresd meg az arany középutat: mindössze fél óra alatt saját magad is elkészítheted a kedvenc elviteles édes-savanyú csirkéd házi verzióját, aminek sokkal barátságosabb lesz a kalóriatartalma, az íze azonban ugyanolyan mesés! A natúr csirkemell receptek után üdítő változatosságot fog jelenteni ez a fűszeres, zöldségekkel felturbózott finomság, ami bármelyik hétköznapot különlegessé varázsolja.Tápérték:
  • Kalória: 496 kcal
  • Zsír: 12 gramm
  • Szénhidrát: 70 gramm
  • Fehérje: 32 gramm
Receptek

Könnyű édes-savanyú csirke recept | A tökéletes „hamis gyorskaja”

Szívesen ennél valami elvitelre kérhető ételt, de nem akarod, hogy az egészséges étrended rovására legyen? Készítsd el ezt a könnyű édes-savanyú csirkéjét, és így nem kell lemondanod a kedvenc péntek esti ételedről! Ennek az alacsony kalóriatartalmú alternatívának köszönhetően messzire hajítod majd az elvitelre kérhető ételek menüjét, és rendszeresen el fogod készíteni saját "hamis" verziódat.

11. Cajun csirkés jambalaya recept - az egyszerű csirkemell receptek rajongóinak is kell egy kis változatosság

Számodra a lényeg, hogy a csirkemell receptek gyorsan serpenyőben elkészüljenek, a többi már csak részletkérdés? Itt az ideje, hogy ne köss többé kompromisszumot: az egyszerű, gyors receptek sem kell, hogy mindig egyformák legyenek! Ez a fogás hamarabb elkészül, mint ameddig a recept olvasása tartani fog, azonban a fűszereknek köszönhetően igazi tüzes mexikói hangulatot varázsol a konyhádba. Öveket becsatolni, indulhat a hajnalig tartó fiesta!Tápérték:
  • Kalória: 467 kcal
  • Zsír: 14 gramm
  • Szénhidrát: 48 gramm
  • Fehérje: 33 gramm
Receptek

Cajun Csirkés Jambalaya egytálétel | recept

Ez az egészséges jambalaya recept 4 napra elegendő, fehérjedús ebédet vagy vacsorát biztosít. Dobd össze ezt az egészséges jambalaya-t kevesebb mint 30 perc alatt, 4 teljesen ízletes, "jó neked" ebédet vagy vacsorát, mely tartalmazza a fehérjék és szénhidrátok tökéletes keverékét.

12. Fehérjében gazdag sült csirkés szendvics - ha a tejszínes csirkemell receptek szaftosságára vágysz, de nincs kedved főzni

Amikor végképp nincs erőd a főzéshez, akkor sem kell beletörődnöd, hogy valami egészségtelen étellel vészeld át a napot: ilyenkor hozd ki a legtöbbet a vészhelyzetekben igazi mentőövet jelentő szendvicsekből! Ha a tejszínes csirkemell receptek mindig levesznek a lábadról a krémességükkel, akkor az ebben a szendvicsben megbúvó görög joghurtos, falatnyi zsírmentes majonézzel megbolondított szószért egyenesen rajongani fogsz. Egészséges, gyors ebéd és a nap fénypontja egyben? A sült csirkemell receptek gondoskodnak róla, hogy ez lehetséges legyen! Tápérték:
  • Kalória: 400 kcal
  • Zsír: 7 gramm
  • Szénhidrát: 36 gramm
  • Fehérje: 46 gramm
Receptek

Fehérjében gazdag sült csirkés szendvics légkeveréses sütőben

Ez az ízletes csirkés szendvics recept garantáltan a kedvenced lesz. Gyorsan és könnyen elkészíthető, fehérjetartalma pedig kimagasló.

Írta: Révai Zsófia
MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein