Nasi egy csettintésre.
Keltsd újra életre a nassolást ezzel a mogyoróvajas kréker recepttel, amit
mutat be nekünk.Ezek a ropogós mogyorós krékerek önmagukban is ízletesek, de legalább annyira jók mártogatóssal vagy kedvenc nyári salátád kísérőjeként. Ezt a receptet kár lenne kihagyni - így hát, irány a konyha, és készítsd el fél óra alatt! Próbáld meg nem megenni az összeset amint kivetted a sütőből! De persze nem hibáztatunk, ha mégis így lenne. Annyira finomak frissen, melegen!
Hozzávalók
- 800 g sütőporral elkevert liszt
- 1/2 tk. só
- 3 ek. mogyoróvaj
- 45 ml víz
- 1 ek. szezámolaj
- 1 ek. szezámmag & feketekömény mag
Elkészítés módja
Először öntsd a lisztet, sót, mogyoróvajat és vizet egy tálba, és alaposan keverd össze! Amikor a massza nagyjából összeállt, gyúrd össze kézzel, amíg egy nagy golyóvá össze nem áll! Ezután bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagságúra! Egy pizzavágó vagy éles kés segítségével vágd a tésztát nagyjából 4 x 10 cm-es kis szeletekre! Ezután kend meg a szeleteket szezámolajjal, és szórd meg a magokkal! 180 °C fokon süsd 18-20 percig! Ha megsült, fogyaszd tetszés szerinti mártogatóssal! Szerintünk remekül illik hozzá a humusz. Jó étvágyat!
Currys-mogyoróvajas csirke recept
A mogyoróvaj szerelmesei számára kihagyhatatlan az ízletes currys-mogyoróvajas c...
2020. 08. 12. Szerző: Lauren Dawes
Mogyoróvajjal töltött fehérje süti, cookie recept
Úgy gondoljuk, nincs semmi, ami szebben hangzik, mint ez a néhány szó: mogyoróva...
2018. 12. 20. Szerző: Evangeline Howarth
| calories 127 kcal |
| totalFat 2g |
| totalCarbohydrates 22g |
| protein 3g |
Emily Wilcock Író és szakértő